tsabu Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Powoli do przodu :) Z tych przedmiotów, łapy itp. dużo bardziej mi się podobają te namalowane całkiem czernią, niż te niżej. Jak pracujesz w digitalu, mógłbyś popróbować malowania w ogole bez przeźroczystości i z wyłączonymi other dynamics (F5 ustawienia pędzla, inne dynamiki off). Efekt może się wydawać mniej ładny, kreska mniej wrażliwa, ale to zmusza do myślenia. Więcej się można nauczyć robiąc studia w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 28 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2013 ICE Dzięki. tutaj próba stopy wg Twojego tutka: Choć jedna to pewnie jeszcze za mało, choć nie jestem takim prosem jak Ty. ;p tsabu dzięki! no rzeczywiście ten efekt mniej ładny, ale pewnie masz rację i postaram się zrobić więcej studiów bez tych opcji jak mówiłeś. Już niedługo. ;) I takie szkice, jeszcze nie zdążyłem drugi raz podejść do tematu: No i obiecany up tradycyjny: 1. 2. 3. 4. 5. Hampton i naturka: 6. 7. Stopy: 8. 9. 10. 11. 12. Przerwa z Robertsonem: 13. I jakieś luźne szkice z głowy: 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. Mam nadzieję że znajdziecie coś co wam się w tym upie spodoba, pozdrawiam! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 4 Październik 2013 Autor Share Napisano 4 Październik 2013 (edytowane) Trochę czasu minęło od ostatniego upa moi drodzy, przyłożyłem się trochę do podstaw no i czas na upa. ;) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Wrzucam co sensowniejszego zrobiłem ostatnio. Wyznaczyłem sobie dni tygodnia na poszczególne tematy (1 tydzień - perspektywa, 2 tydzień - proporcje, 3 tydzień -walor, 4 tydzień - kompozycja) i tak co tydzień skupiam się na wybranych tematach. Pozdrawiam was wszystkich serdecznie! ;) Edytowane 4 Październik 2013 przez Swiezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 7 Październik 2013 Share Napisano 7 Październik 2013 No wiec tak, dobrze , ze podpisujesz te prace, dzieki temu bylem w stanie wysledzic oryginal i zrobic ci mape poprawek. Primo, to musze znowu kupic cintiq'a, rysowanie na intuosie to wrzod na pupie... -.-' Secondo, Jesli juz robisz studium mistrzow to przyloz sie do tego nalezycie, bo inaczej mija sie to z celem, zbyt wiele rzeczy odpusciles, i wydaje mi sie iz znam powod. Po prostu wybrales sobie zbyt trudny obiekt, na twoim etapie skupial bym sie na mniejszych porcjach. Wybierz noge, reke, olbo jedno i drugie, a ty odrazu nogi rece i plecy, ktore potrafia nawet doswiadczonych ludzi cisnac w slepy zaułek. Terzo, Jesli cos sprawia ci problemy, sprobuj uproscic do do latwiejszych geometrycznych ksztaltow. Nie zawsze jest to oczywiste do jakich, ale wlasnie ta decyzja nalezy do artysty. No to powodzenia w dalszych cwiczeniach: EDIT: A Ha, wciaz masz problemy z walorem, nie zestawiasz ich w odpowiednich wartosciach, przez co wydaja sie wyplukane, kredowe, ale takie kredowe w zlym tego slowa znaczeniu. ( Gdyz mozna pule swiadomie ograniczyc ) Popracuj nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2013 Wielkie dzięki za obfity feedback Ice! Jak zwykle dajesz do myślenia. ;) Nie ukrywam że przez jakiś czas nie wrzucałem prac, bo nie czułem się wystarczająco dobry by tu być i wrzucać swoje prace, obawiałem się krytyki i czułem żal. No ale mniejsza, czas się ruszyć bo jednak te forum zawsze dawało mi wcześniej też fajną motywację. A więc up! ;): 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. A na koniec z lassem, trzeba trochę cierpliwości do tego. ;p Pozdrawiam wszystkich serdecznie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 rozmyte to wszystko może przez te miękkie pędzle, anatomia i walor do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Swiezy powalcz chłopie z walorem i jak powyżej anatomią, kibicuje i trzymam kciuki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 20 Grudzień 2013 Share Napisano 20 Grudzień 2013 hej, jakbyś uciulał trochę pieniędzy i zapisz się na jakieś kurs rysunku na architekturę, bo bardzo fajnie że dużo ćwiczysz, ale potrzebujesz kogoś kto naprostuje Ci perspektywę. Te szkice zwierzaków są kilka leveli wyżej niż reszta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 fajne tu ciśniesz, choc wydaje mi sie tak jak i przedmówcom, ze z walorem musisz nieco powalczyc - uzywaj wiecej ciemnych i wiecej jasnych wartosci - kontrast powinien byc większy... ;-) fajne te tradycyjne prace.... a z ta praca robioną lassem.. tez robilem cos podobnego i mnie tu potem zrugali ze sie wszystko posypalo... (i slusznie w sumie... ;-) ) ... moja rada: jesli tylko robisz architektura to podłóż sobie na nizszej warstwie jakas siatke z perspektywą i horyzontem i tego się trzymaj... powinno pomoc... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2013 Sie-siemano graficy! Dziękuję serdeczne za obfity feedback, wreszcie kiedy zmieniłem nastawienie i oczekiwanie pochwał i komplementów, szukam krytyki która jest fajną informacją zwrotną. A więc, walor, perspektywa, anatomia, no i jeszcze proporcji się uczepiłem. Zakochałem się w mierzeniu proporcji, już niedługo up. (pod koniec miesiąca. ;) ) A tym czasem Życzę Wam wszystkim wspaniałych rodzinnych świąt, pełnych magii, niespodzianek, miłości i ciepła! Pysznych potraw, dużo satysfakcji z dobrych uczynków dla innych. To też jest bardzo ważne, nie zapominajcie. I oczywiście świetnych malunów, wór progresów i lvl upów! Pozdrawiam serdecznie, Kamil Jelinek. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lilith201 Napisano 7 Styczeń 2014 Share Napisano 7 Styczeń 2014 WOW! Naprawdę dużo ćwiczysz, świetnie :) Widać postępy, a szkice są genialne :) Szkoda, że ja nie mam talentu do szybkich ruchów ołówkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 25 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Powróciwszy, po przerwie (czuje się w tej przemowie jak syn marnotrawny), po kryzysach, górach i dolinach ale w końcu jestem. Także witam wszystkich serdecznie! Na początek walor, który mi się ostatnio całkiem przyjemnie ćwiczy z resztom: Kolor: I speedy 0,5h/sztuka: Dla zabawy pokemon: I na deser robiłem ilustrację do książki Horror na Roztoczu wydawnictwa Alter Manes: Close up: I dwa takie rysunki wykonałem po drodze: I to by było w zasadzie chyba na tyle, komentarze i krytyka mile widziana. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Studia tego dzanko-kubka spoko z tym, że jest on chyba zbyt okrągły, nie widać podstawy, na której stoi. + te żółtawe mazy w dwóch pierwszych ( odbicia stołu czy czegoś tam :p) są zbyt wyraźne, powinny być namalowane z małym kryciem i bardzo delikatnie wyróżniać się na czerwonej powierzchni tego przedmiotu. Ostatni ma bardzo fajne bliki (: W portrecie zdecydowanie za duża górna część czaszki Ogólnie nie mam przy sobie tabletu ani nawet myszki ale proszę: Myślę, że takie rozmiary czaszki są + - naturalne, oczywiście w przybliżeniu, like I said nie mam przy sobie narzędzi :P Zauważyłem też, że coś dziwnego stała się pod jej lewym barkiem, nie zbyt wiem o co tam chodzi :P Ale mimo wszystko ogólnie jak dla mnie portrecik fajny ;) Ah, i bez urazy ale ta rakieta wygląda jak dildo lecące w kosmos xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 25 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Hej Rain, dzbanko-kubek akurat taki jest okrągły. Co do odbicia to rzeczywiście za bardzo lustro wyszło. Co do dziewczyny, rzeczywiście trochę kwas, podejdę jeszcze raz do niej z ołówkiem, bo tu nieco bardziej są skomplikowane proporcje niż w martwej. ;) Hehe dzięki, ciekawe skojarzenie. To moja rakieta w komos na szczęście, odrodziła się moja wiara w siebie. Ale może być i dildo jeśli komuś nie sprawia to różnicy. Dzięki za odwiedziny! ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Ten ptak mógłby być całkiem fajny gdybyś podziałał walorem i nasyceniem kolorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 28 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Dzięki grass, rzeczywiście może postaram się overa zrobić. ;) No to jeszcze raz walor: I jeszcze tygrysek do tego. (na białym tle bo zastanawiałem się jakby to było go nadrukować sobie na koszulce) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi