Napisano 5 Maj 201014 l Dziś zostało udostępnione pierwsze darmowe wydanie magazynu .PSD Photoshop. Magazyn można pobrać ze strony w formacie .PDF. Wydanie 6/2010 poświęcone jest programowi Photoshop CS5 oraz pracom grafików z agencji reklamowych. Od dziś również każde kolejne wydanie .PSD będzie darmowe i w takiej właśnie postaci. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1159
Napisano 5 Maj 201014 l hehe, za artykuł reklama prestiżu powinni kolesia oślepić łyżką. ta gazeta to zawsze była ściera straszna :)
Napisano 5 Maj 201014 l ta gazeta to pismo dla ignorantów pisane przez ........ (wpisz właściwe słowo) wypisują tam bzdury i tyle... szkoda tylko że ktoś to wrzuca do newsów i promuje nieświadomie shit
Napisano 5 Maj 201014 l Haha, serves you right - miałem okazję sie kilka razy zetknąć o tym co wypisują koledzy powyżej ^^
Napisano 6 Maj 201014 l a ja się pochwalę, że w tym numerze - jest artykuł mojego autorstwa :-)Fabryka Projektów
Napisano 6 Maj 201014 l Autor Marek G: O proszę, zaraz się przyjrzę bliżej. No ja nie jestem aż taki krytyczny, artykuły raczej nie są pod osoby, które mają w paluszku czy to Photoshopa czy inne narzędzia. Jednak wcześniej można się było zastanowić czy warto kupić, cena nie była tania. W tej chwili otrzymujemy numery za darmo. Troche artykułów jest. I nie są złe w mojej opinii. Coś tam da się wybrać. No i nie są to tylko tutoriale.
Napisano 6 Maj 201014 l Jasne, wszytko co za free warto bedac poczatkującym wciągnąć. Ja oceniam takie gazety jak computer arts czy psd bardzo nisko z czysto profesjonalnych względów. Czasem musze zatrudnić grafika albo wziazc kogos do wspolpracy, wtedy ogladam pozostałości po tutorialach z tych gazet w portfolio. Nic nie marnuje czasu młodych ludzi tak, jak "jak zrobić kreatywną..." itp. to są rzeczy ktore strasznie szkodzą rozwijającym się projektantom. Uczą ich stosowania upośledzonej formy w zamian za treść i prowadzą do wielu nieporozumień na płaszczyźnie wykonawca odbiorca. No a na dodatek ten klejnot w postaci artykułu prestiż w reklamie. Masakra, najgorsze co mozna zrobic to czytać to co koles pisze i pokazuje. jest w polsce sporo fajnych agencji i freelancerów ktorym mogli pokazac (np. ars thanea, mamastudio, czy ekipa mająca kiedyś beestudio), a nie jego. taki koleś obsługujący króla sedesów i królową pasztetów.
Napisano 6 Maj 201014 l Jednak wcześniej można się było zastanowić czy warto kupić, cena nie była tania. W tej chwili otrzymujemy numery za darmo. Troche artykułów jest. I nie są złe w mojej opinii. Coś tam da się wybrać. No i nie są to tylko tutoriale. Dokładnie:] Dla mnie ten magazyn też kojarzył się z lekką amatorką więc go nie kupowałem. Ale jeśli teraz jest za darmo to będę sprawdzać nowe numery, tylko żeby ktoś o nich przypominał - np. tutaj w newsach;) Jak na darmowy magazyn jest całkiem wporzo - przynajmniej z tego co na szybko zdążyłem przeglądnąć.
Napisano 7 Maj 201014 l ja ostatnio odpalilem cs4 i jak mi wklejal 3-4wolniej pliki ze screenshootow niz kolego psd7 to odpuscilem poznawanie nowości w tej kwestii, wystarczy mi opinia pana z nvidii ze cs5 jest niesamowity :)
Napisano 8 Maj 201014 l ola-f ..jak ktoś tak jedzie ... to zawsze zaglądam mu do statystyki.... no i okazuje się.... że może jednak powinneś poczytać jakieś pisemko dla poprawy własnej kreatywności....:))
Napisano 8 Maj 201014 l ola-f ...a tu ju jest argument... od tego bym zaczął, czyli pieniazki w błoto, teraz szkoda bedzie taka sama ale kieszeń nie przetrzepana... też mnie zawsze zastanawiało dlaczego to tyle kosztowało... teraz wiem ...żeby w końcu zaczać rozdawać za darmo...:))
Napisano 8 Maj 201014 l odpowiedzialem na moj brak kreatywnosci a nie niechęc do pisma jako takiego. ot taka niepowazna ropista na niepowazny - w moim odczuciu - zarzut
Napisano 8 Maj 201014 l Przy okazji: Ktoś używa CS5? Jakie wrażenia? Znajomi z pracy już trochę sprawdzali, i są pod dużym wrażeniem. Przynajmniej jeśli chodzi o Indesigna i Photshopa [na nich się skupili]. Szybkość pracy taka jak w CS4, za to kilka interesujących narzędzi doszło. Z ich wypowiedzi wynika, że 5 będzie ciekawsza od 4.