Napisano 28 Maj 201014 l Na stronie polskiedetroit.com można posłuchać godzinnego wywiadu z Szymonem Masiakiem. Naprawdę warto posłuchać tej audycji. Szymon opowiada o swoich początkach z grafiką komputerową 3D, wyjeździe do USA, pracy w CafeFX, trochę o 3ds Max, Maya, pewnych niuansach pracy grafika i powrocie do kraju. Szymon jest ciekawą osobą, która jeśli chodzi o temat grafiki 3D - naprawdę wie o czym mówi. Starsi użytkownicy serwisu na pewno kojarzą Szymona, być może kojarzą bardzo stary wywiad jaki z nim lata temu (jeszcze przed wyjazdem do USA) przeprowadzałem (chyba jeden z pierwszych artykułów w serwisie, ta audycja mi o nim przypomniała). Zachęcam do wysłuchania rozmowy z Szymonem.
Napisano 28 Maj 201014 l Fajnie, że się nie zgubił facet. Balans jest bardzo ważny i po raz kolejny potwierdza się ze pewne rzeczy się robi dla pieniędzy i świętego spokoju, inne dla respektu i glamu. Jest tyle rzeczy, które można robić i zarabiać 10K, nie siedząc po 18h przed kompem... Faktycznie, można by puszczać taki wywiad ludziom w liceum, żeby pokazać, że można robić to co się kocha, wtedy wiatr dmie 2X mocniej w żagle. Optymistycznie przebija, ze LOVE jest najważniejsza! Tak trzymać
Napisano 29 Maj 201014 l Szymciu, powodzenia i swietnie, ze sie odnalazles w Polsce z tak zdrowym podejsciem do pracy. Mam podobna filozofie, spinanie posladkow z terminami zostawmy innym:) Malo kosztow, duze zyski! I zero deadline'ow hehe Wierze, ze takie podejscie jak Twoje bedzie co raz bardziej popularne i zdrowe tempo zapanuje na zawsze:) Im wiecej osob bedzie tego bardzo chciec tym bardziej sie to zmanifestuje.
Napisano 29 Maj 201014 l "Malo kosztow, duze zyski! I zero deadline'ow " kurcze muszę w końcu otworzyć ten podcast ;)
Napisano 29 Maj 201014 l Świetny wywiad, fajnie poprowadzony bez zbędnych pytań za to dużo ciekawych treści. Szymon uderza niesamowicie zdrowym podejściem do pracy i życia po pracy. Rzeczywiście inspirujące.
Napisano 29 Maj 201014 l Wierze, ze takie podejscie jak Twoje bedzie co raz bardziej popularne i zdrowe tempo zapanuje na zawsze:) Im wiecej osob bedzie tego bardzo chciec tym bardziej sie to zmanifestuje. oby ;) ale to jest watpliwa sprawa zwłaszcza w Polsce
Napisano 29 Maj 201014 l Chwilami miałem wrażenie, że prowadzący zamienił się rolą z gościem. Szymon mówił tak płynnie, spokojnie i ciekawie, ze ciężko uwierzyć, że to nie on był tu prowadzącym. Wiadomo, autora też w tym spore zasługi, że Szymona "znalazł", że się z nim umówił i zdał mu ciekawe pytania :) żeby nie było, że coś z prowadzącym nie tek ;)
Napisano 29 Maj 201014 l Swoją drogą fajny pomysł na takie radiowe gadanie.. Człowiek się nie stresuje tak jak przed kamerą itp. Można nawet nagrać taki wywiad w sytuacji gdy dziennikarz i gość są w dużej odległości od siebie.. Poddaje taki pomysł redakcji 3dsmax;)
Napisano 29 Maj 201014 l a może oficjalny cykliczny podcast max3d.pl? ( wywiady przez skype, omawianie nowości programowych itp ) Jak na razie w Polsce nie ma żadnego podcastu o CG. Ten może być pierwszy;-)
Napisano 29 Maj 201014 l max3d.pl już dawno powinien udostępniać podcasty, tak samo jak już dawno powinien startować w Dominance War :P
Napisano 29 Maj 201014 l Swietna sprawa. Adek powinien wziac na warsztat gwiazdy z branzy :) Spora przewaga takiej rozmowy nad wywiadem pisanym.
Napisano 29 Maj 201014 l Kilka osób z max3d.pl ma już pewne doświadczenie w podcastingu. Z tego co udało mi sie "wytropić" Tortur udziela się w podcaście "Schwing" a Dr Judym w "Fantamagieria". Jest zalążek:-)
Napisano 31 Maj 201014 l heh Ciekawe słuchowisko. Fajne podejście itp, choć nie dla kazdego. Geniuszom łatwo byc skromnym, a bogaty powie ci że pieniądz nie daje szczęścia :], a szara masa jak ja musi sie spinac i przechwalać gdzie bądź i młucic zlecenia po nocach zeby wyjsc na swoje :p