Napisano 13 Czerwiec 201014 l Witajcie drodzy fotograficy! ( Proszę moderatora o przyklejenie tematu, a w razie czego o temat z galerią zwycięskich prac ;) ) Dziś, tj. 13 czerwca 2010 ROZPOCZYNAMY, pierwszą FotoBitwę! Rozpoczynamy spokojnie ;) Mam nadzieję że też nie będziecie Przesadzać z obróbką ;) Co tydzień zwycięzca tygodnia, wybiera temat na następny tydzień. Temat nr.1 : ANTROPOFOBIA Za wikipedią: Antropofobia – zaburzenie lękowe z grupy fobii oznaczające lęk przed ludźmi. W odróżnieniu od fobii społecznej, antropofobia oznacza lęk przed ludźmi w ogóle, natomiast fobia społeczna lęk przed relacjami interpersonalnymi i odrzuceniem oraz ośmieszeniem. Bitwę czas zacząć! Edytowane 28 Sierpień 201014 l przez Sadowski25
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Temat ciezki. Nie obedzie sie bez modelki/modela. To raczej nie jest nic co mozesz poprostu pstryknac na ulicy jakies nieznajomej osobie... wiec watpie, zeby bylo duzo prac. Sam nie mam pomyslu. A jak z postowaniem pracy? poprostu wrzucic tutaj?
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Sadowski, pobawiłbym się ale canonik się zeszmelcił, przyjmujesz foty z HTC HD2? a tak wogóle to serdeczne pozdro po wieeeeeeeelkiej przerwie
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Autor ooo PikS się pojawił O_O Bitwa jest na zdjęcia, a nie kto ma lepszy sprzęt ;) Acha, nie postujemy zdjęć zrobionych PRZED rozpoczęciem Bitwy. Zdjęcia na nasze małe zawody Wykonujemy po ogłoszeniu tematu na bieżący tydzień.
Napisano 14 Czerwiec 201014 l ...po pierwsze... regulamin się ustala praed a nie w trakcie...:)) ...po drugie a jak to sprawdzić.... kiedy to było robione....??... masz jakiś pomysł....:))
Napisano 14 Czerwiec 201014 l wszystko można ... tylko proszę mi nie mówić o uczciwości.... ona aktualnie prawie nie wysęepuje... z założenia....:))).... taki system.
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Acha, nie postujemy zdjęć zrobionych PRZED rozpoczęciem Bitwy. Zdjęcia na nasze małe zawody Wykonujemy po ogłoszeniu tematu na bieżący tydzień. No takie rzeczy to przed bitwą a nie w trakcie :P
Napisano 14 Czerwiec 201014 l W dzień bitwy się liczy, kilka godzin przed się liczy? ;) Jak się łapię to mocno naciągane zdjęcie na temat odludka.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l dziadek3D - to, że nie występuje, nie znaczy, że nie można w nią wierzyć :P
Napisano 15 Czerwiec 201014 l ..można i trzeba ...ale wiara nie jest do stosowania w realiach.. rozejrzyj się wokoło...:)) ps... a poza tym nie mędrkuj ...:)) tylko wstawiaj się do bitwy bo frekwencja jest potrzebna żeby można było uwierzyć, że aparaty do czegoś służą, nie wspomnę o mózgowiu....:)))
Napisano 17 Czerwiec 201014 l ..Panie kierowniku Bitwy sami byśta coś wstawili... namotaliscie temata to aż się boję i drżę z niecierpliwosci jak do niego podejdzie pomysłodawca...:))
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Czułem w kościach, żeby nie zwlekać z dodaniem mojego (chciałem zapostować ostatniego dnia)... teraz będzie wyglądać jak zrzynka od Sadowskiego... No trudno: Sadowski - przed kolejną bitwą trzeba jasno określić, czy zdjęcia można z zbiorów wybierać, czy trzeba je na bitwę zrobić, jaki wymiar mają mieć (na dłuższym boku) i przydałaby się jakaś miniaturka tematu, bo dzisiaj nie potrafiłem go znaleźć, gdy wzrok mi się ślizgał po obrazkach z niższych pozycji :)
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Z tymi datami zdjec to nie przesadzajcie ... przewaznie jest tak ze nie powinno sie wrzucac zdjecia ktore juz pojawilo sie wczesniej na forum, a czy zrobine dwa dni czy rok przed bitwa - bez znaczenia... Tak jak powiedzial Dziadek - zapomnijcie o uczciwosci ;-) jak bedzie trzeba to wystarczy przekleic w Shopie zdjecie na drugie zdjecie na layerach i juz masz Exif z wlasciwego dnia... ...a RAWy... mozna sprawdzac jak bedziemy sie bic o zlote kalesony... a jezeli to jest bitwa o "usmiech prezesa" to po co takie ograniczenia czasowe :-) Moth
Napisano 18 Czerwiec 201014 l MOTHMAN - daty w rawach nawet jest łatwo zmienić w dpp (canonowcy) modyfikując jakiś param. i zapisując jako nowy. Ale przyznaję rację - dowolnie, byleby wcześniej nie było pokazywane
Napisano 18 Czerwiec 201014 l ... jak bedziemy sie bic o zlote kalesony... Moth Złote kalesony, to by było coś!;) O uśmiech prezesa powalczę w następnej rundzie, w tym temacie brak pomysłów mam.
Napisano 18 Czerwiec 201014 l ..to jaki jest sens wstawiania poza konkursem.... skoro wstawione będą spalone.... bardzo motywujące... i rozwijające dział.... :))
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Tak jest przewaznie na forach fotograficznych - jezeli jestes aktywnym user'em to tym samym bedziesz zmuszony do robienia zdjec juz po terminie ogloszonej bitwy... a nie wrzucania starszych...
Napisano 18 Czerwiec 201014 l ...właściwie udział w konkursie nie jest obowiązkowy.... będę pamiętał...:)))
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Sadowski -... nie napisałeś do kiedy trwa bitwa. Do 20-tego..? :) Napisałeś: "Mam nadzieję że też nie będziecie Przesadzać z obróbką". Albo pozwala się na modyfikacje, albo się zabrania, albo określa się że tylko korekcja koloru, ale fotomontaż już nie. W sumie, "Obróbka" to coś czemu zdjęcie trzeba poddać, żeby móc je pokazać. Podsumowując - im bardziej klarowny regulamin, tym mniej wątpliwości przy ocenie prac i ewentualnych sporów. :) A teraz czas iść robić zdjęcia, wrócić, obrobić je "troszkę", zapostować i olśnić wszystkich. BTW - świetny temat.
Napisano 19 Czerwiec 201014 l sly - której części nie rozumiesz w nazwie "Tygodniowa FOTO-BITWA" ;) ...:::EDIT:::... dziadku - jak sam piszesz uczciwość jest w dzisiejszych czasach mocno przereklamowana, więc po co wprowadzać zasady, które i tak będą omijane, bo nie da się ich zweryfikować ? A propozycja MOTHMANA wymusza, że z trzeba pokazać coś świeżego (tutaj), a z drugiej nie wprowadzamy 'martwego prawa' :) Edytowane 19 Czerwiec 201014 l przez streaker
Napisano 19 Czerwiec 201014 l streaker należy wprowadzać tylko takie zasady, których nie da się obejść.... no i przed konkursem...:)).
Napisano 19 Czerwiec 201014 l Autor Jutro o 23:59 zamykam zgłaszanie zdjęc i robie 3 dniową ankietę :P
Napisano 19 Czerwiec 201014 l jako chinski turysta wystartuje w bitwie :D jak wygram zaczna grac w totka :D
Napisano 20 Czerwiec 201014 l Jutro o 23:59 zamykam zgłaszanie zdjęc i robie 3 dniową ankietę :P Czyli do poniedziałku włącznie... uff.. coś się może narodzi. [edit] Edytowane 20 Czerwiec 201014 l przez sly
Napisano 21 Czerwiec 201014 l Sadowski25 napisales wczoraj: Jutro o 23:59 zamykam zgłaszanie zdjęc i robie 3 dniową ankietę :P jutro jest dzisiaj wiec chyba do 23:59 jest czas. troche nie czytelny termin zamkniecia tej edycji bitwy jak dla mnie. sadowski chyba nie ogarniasz za bardzo .... moze koljna edycje poprowadzi ktos z glowa. pozdrawiam
Napisano 21 Czerwiec 201014 l ja bym proponował wybory ;) każdy przedstawi program w jaki sposób chce przeprowadzić bitwę.. i będziemy głosować :) tylko najpierw... musimy wybrać kogoś kto poprowadzi wybory..
Napisano 21 Czerwiec 201014 l Autor http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=68864 tutaj ankieta A termin zakończenie poprawnie napisałem, a pisałem go w sobotę przed północą ;) Czyli czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Napisano 21 Czerwiec 201014 l Autor Jakoś wchodząc w dział nawet nie zalogowany ją widzę o.O NIe jest po prostu przyklejona
Napisano 21 Czerwiec 201014 l a jest faktycznie, tylko wcześniej była ikonka ankiety... a teraz znikła i mnie zmyliła ;)
Napisano 21 Czerwiec 201014 l slowiak - naprawdę... tygodniowa bitwa rozpoczęła się w niedzielę, czyli jasne jest, że również w niedzielę się skończy :)
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Temat Drugiej Tygodniowej FOTO-BITWY: KRÓLOWIE ŻYCIA 0. Każdy może wziąć udział. 1. Bitwa zaczyna się teraz - poniedziałek 28 czerwca i trwa do poniedziałku 5 lipca, do godz. 23:59. 2. Udział mogą wziąć prace powstałe w trakcie trwania Bitwy. 3. Fotografie nie mogą być modyfikowane na zasadzie foto-montażu, kolażu itd. 4. Praca może być oczywiście poddana korekcji/zmianie kolorów, można też usuwać niechciane elementy [puszki po piwie w lesie] z kadru. 5. Technika fotograficzna - dowolna. [Jeśli robisz zdjęcia aparatem w telefonie komórkowym lub np. techniką otworkową - warto o tym napisać, postując pracę] 6. Po zamknięciu Bitwy użytkownicy będą głosować przy pomocy Sondy [3-dniowej] i wyłonią zwycięzcę naszej potyczki - nagrodą będzie komplet markowych plastykowych sztućców, miano najfajniejszego z fajnych oraz przywilej podania Tematu następnej bitwy. Miłego pstrykania. Zachęcam do udziału. Pozdrawiam. [czytała Krystyna Czubówna]
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Ach... spasowalby mi temat jako, ze moja siostra jest anestezjologiem... niestety ja tutaj, a ona w Polsce. Nowy regulamin wyglada fair.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Ex3 ...ta Zorka wygląda jak królewska.... wstawił bym ją do konkursu....:))) ......mam też taką małą prośbę do właściciela wątku konkursowago.... nie stać FotoBitwę na jakąś ikonkę z załacznka....chyda że to pełny underground ...:))