Napisano 15 Czerwiec 201014 l mineły wieki jak cokolwiek modelowałem, a nauka goniła to i czasu nie było na zrobienie czegokolwiek, zaczalem niedawno projekcik, ktory spr czy jeszcze coś się pamięta w tym 3d. Soft oczywiście modo Edytowane 4 Lipiec 201014 l przez cortes zmiana załączników
Napisano 17 Czerwiec 201014 l wg. mnie wybrałeś piękne auto :) A model idzie całkiem przyjemnie, czekam na up'y, będę tutaj zaglądał
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Autor mały upik nawet nie wiedzialem jakie możliwości ma viewport modo: Edit: Mam nadzieje że się nie pomyliłem i nie zrobiłem za mało, ani za dużo wlotów na masce:) (17) Pytanko: Te kółko http://carphotos.cardomain.com/ride_images/2/4546/4681/23864840022_large.jpg czy te? http://www.hyts.hu/autok/bmw/m6-e24-1986-88/bmw_m6-e24-1986-88_r3.jpg Edytowane 27 Czerwiec 201014 l przez cortes
Napisano 23 Czerwiec 201014 l jedno z moich ulubionych aut :) - co do felg to mam tu linkę z felgami które są chyba nowszą wersją tych z drugiej foty :) http://www.euroclassicmotors.com/galleries/e24m6149K.html
Napisano 23 Czerwiec 201014 l ale zależy czy robisz e24 alpine czy e24 M6, ale myślę że RS-y z linka od Eco będą najlepsze
Napisano 24 Czerwiec 201014 l Autor Ogolnie to ma być 635i, a więc ani m6 ani alpina, ale felgi te z m6 chyba były rownież w modelu 635i. Wg. M6 jest wg mnie najbrzydszą 6 e24, oraz była sprzedawana tylko na rynku za oceanem. EDIT: Nie chce pisać double postow :) Mały update: dla miłośników siatek: sorry za taka jakość renderu, ale i tak moj staruszek męczył go 10 min... Edytowane 27 Czerwiec 201014 l przez cortes
Napisano 30 Czerwiec 201014 l Autor projekt dostał porządnego kopa (sprzętowego - iMac I7 8GB ramu i Radeon HD 4850 , wcześniej był P4, 1,5 GB ramu i Radeon X900), oraz wiekszą motywację do pracy. oto efekty 2 nocy pracy :) najpierw kółko: no i całość:
Napisano 4 Lipiec 201014 l Autor test render (inspiracja pracami JohnZi, i jego ostatnim mustangiem) hires link
Napisano 4 Lipiec 201014 l Na HiRes widać żabki przydałoby się AA, ale wygląda świetnie :D Ale brak znaczka duży minus - dawaj ze znaczkiem :)
Napisano 4 Lipiec 201014 l Na ten noise (i występujący też w zacienionych miejscach) przydałoby się zmniejszyć ray threshold na 0.01% uzu
Napisano 4 Lipiec 201014 l Na renderze wyszło, że kilka polygonów poziomej części grilla nie jest skasowanych, przechodzą przez ramkę świateł, taka tam pierdółka. Ładnie idzie.
Napisano 12 Lipiec 201014 l Ten tego dodaj trochę rudej, bo nie wygląda naturalnie :P a felasie to rs-y 17" must be :)
Napisano 20 Lipiec 201014 l Autor powoli myślę nad sceną, jakaś polna droga, około 120 km na liczniku i troche zieleni i błota na samochodzie :) uv już zrobione dla blacharki teraz powoli texturki : mapka jeste jeszcze nieskończona i ma pare niedoskonałości, ale jeszcze troche i bedzie dobrze :D samochod bedzie raczej ciemny, bo bedzie mi prościej poustawiać materiały narazie to tylko ta cześć samochodu, ktora ma UV
Napisano 20 Lipiec 201014 l Wydaje mi się że trochę przesada z tym zabłoceniem. O ile bo bokach jeszcze jest ok to na masce według mnie trochę za dużo tego.
Napisano 20 Lipiec 201014 l Tweester widać że nie ubłociłeś nigdy auta na drodze nie asfaltowej ;) jest ładnie. nie zapomnij dorobić do tego bumpa, albo nawet dispa. 3mam kciuki za tą prackę bo jest to jedno z najładniejszych aut w historii
Napisano 20 Lipiec 201014 l Prawda że nie udało mi się tak samochodu usmarować :P Po prostu wydawało mi się że jest to przesadzone, ale skoro ok to zwracam honor ;)
Napisano 21 Lipiec 201014 l Super pomysł z tą polną drogą. Bywałem kiedyś na rajdach. przeglądnij sobie fotki z rajdu Kormoran na mazurach. Dużo szutru kurzu i chopek. Może coś Cię zainspiruje.
Napisano 21 Lipiec 201014 l Autor texturki to: total textures vol8 jeszcze wersja pierwsza - jak zaczynałem napaliłem się i kupiłem, teraz się przydają troche, ale i tak nie warte swojej ceny :) co do samochodu to troche musi odpocząć, bo jeszcze chromy trzeba pobrudzić i szyby i tam pare plastików :D jak narazie szybki preview scenki, może coś innego jeszcze wyjdzie ale narazie jest to: ale za bardzo mi nie podchodzi, więc się jeszcze możliwe że zmieni
Napisano 21 Lipiec 201014 l zmien, dosc sredni 'in motion', ladnie upackales autko wiec warto wrzucic go w odpowiednia scenerie;)
Napisano 22 Lipiec 201014 l Autor przegladałem zdjęcia z rajdow Kormoran, faktycznie prawie same szutry są bedzie raczej coś w ten deseń : nie wiem czy na hopie pasuje taki klasyk, jedno ze brudny, ale w powietrzu jeszcze ? zastanawiam się czy nie ubrudzić go bardziej :D
Napisano 22 Lipiec 201014 l Pierwsze albo ostatnie, tylko że w ostatnim to samochód powinien jechać w drugą stronę.