sevver Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Witam Oto moja ostania praca :) Scenka w zasadzie powstala dla zabawy ale tez by potrenowac sobie mental ray na maya :) Uzylem do oswietlenia physical sun and sky system mentala . Model Jeep z thecgizone.com natomiast shading i textury to juz moja robota .Jesli chodzi o srodowisko jest w pelni CG ( z wyjatkiem chmur ktore sa ze zdjecia ). Wszystko wykonane na Maya wyrenderowane na Mental ray , kompozycja w Nuke. Mam nadzeje ze sie bedzie podobac :) Pozdr Seweryn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 dla mnie extra, ale to juz pisalem;) tylko moglbys nieco pobawic sie postprodukcja, bo scenka wydaje sie byc strasznie blada. PS o w takich kolorkach bym to widzial, mam nadzieje ze nie smiece ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 ładne. i to bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Świetne postpro visiona3d, od razu obrazek dostał życia i wygląda naprawdę dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 baardzo fajna praca. Mi się kolorystycznie orginał podoba. nie wiem czy specjalnie ale wygląda na zdjęcie z taniego aparatu. Tylko nie wiem, czy nie ostrość nie jest przypadkiem wynikiem użycia Gaussa w multi-pixel filtering... ale 3 gwiazdki są :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Wygląda to jak fota. Bardzo zacne. Wersja kolorystyczna vision3d zdecydowanie poprawia poziom fotorealizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sevver Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2010 (edytowane) Witam no ja bardzej jednak wole mniej kontrastowe ( bardzej ambientowe) rzeczy moze stad tak ustawiona kompozycja a nie inaczej , render mial byc jakbym robil zdjecie na mniejszej przyslonie. Oczywiscie duzo zalezy od monitora naszego i dochodzi tez kwestia gustu :) IMO w poprawce Visiona3d za intensywne sa kolory takie komputerowe wyszly, ale to moje zdanie :) A tak poza tym thx za komentarze :) Edytowane 24 Czerwiec 2010 przez sevver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Zaje#$@# to wyszło! Dziwi mnie, że jeszcze gwiazdek nie widac! ****** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Z cyklu "fotorealizm" bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 nie wiem kto tam klikną 4*... wygląda zajefajnie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Samochód wygląda ekstra, ale otoczenie jeszcze lepsze, jak możesz to opowiedz coś o tworzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Ja nie klikąłem 4* bo nic nie kliknąłem. Klikam tylko jak autor jest w 99% lub więcej autorem. [Edit:] P.S. Samochód wygląda ekstra, ale otoczenie jeszcze lepsze, jak możesz to opowiedz coś o tworzeniu. Kurde rzeczywiście. Wygląda prawie jak fotka. Tylko ta trzecia igła na piątej gałązce od góry środkowego drzewa zdradza prawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 ja kliknalem 4*, cos w tym zlego? bardzo dobra praca i tyle, do perfekcji brakuje mi tu lepszego zgrania kolorow i kontrastu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 (edytowane) eeee. ja 5 gwiazdek daję tylkooi pracom wibitnym. były może dwie na tym forum. 3 to mega solidna praca. 4 by było, gdyby model był własny. Na bank dałbym 3 i pół ale nie można ;) Ale to moja osobista ocena. pozdro :) Edytowane 24 Czerwiec 2010 przez bartolomeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 chlopaki, wieksza wczutka przy ocenach, jest walka o nowe porsze dla autora sposorowane przez max3d.pl jak dla mnie? to to jest -4 gwiazki! Wpisujcie miasta ktore sa ZA! GORZOW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 25 Czerwiec 2010 Share Napisano 25 Czerwiec 2010 patrząc na prackę JohnZi Corvette C1 a na tą .... to jest różnica :) Wrocław daje 3,5 czyli 4. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 25 Czerwiec 2010 Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Ostrów Maz - 4, za to że jak zobaczyłem prace to chciałem już pisać, że zamiast renderuto referke wrzuciłeś:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sevver Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Thx za komentarze :) Samochód wygląda ekstra, ale otoczenie jeszcze lepsze, jak możesz to opowiedz coś o tworzeniu. jak znajde czas to opisze technike i proces powstawania pracki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi