Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Oto moja ostania praca :) Scenka w zasadzie powstala dla zabawy ale tez by potrenowac sobie mental ray na maya :)

Uzylem do oswietlenia physical sun and sky system mentala .

Model Jeep z thecgizone.com natomiast shading i textury to juz moja robota .Jesli chodzi o srodowisko jest w pelni CG ( z wyjatkiem chmur ktore sa ze zdjecia ).

Wszystko wykonane na Maya wyrenderowane na Mental ray , kompozycja w Nuke.

Mam nadzeje ze sie bedzie podobac :)

Pozdr

Seweryn

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dla mnie extra, ale to juz pisalem;) tylko moglbys nieco pobawic sie postprodukcja, bo scenka wydaje sie byc strasznie blada.

PS

o w takich kolorkach bym to widzial, mam nadzieje ze nie smiece ;)

jeep1212.jpg

Napisano

Świetne postpro visiona3d, od razu obrazek dostał życia i wygląda naprawdę dobrze.

Napisano

baardzo fajna praca. Mi się kolorystycznie orginał podoba. nie wiem czy specjalnie ale wygląda na zdjęcie z taniego aparatu.

Tylko nie wiem, czy nie ostrość nie jest przypadkiem wynikiem użycia Gaussa w multi-pixel filtering...

ale 3 gwiazdki są :)

Napisano

Wygląda to jak fota. Bardzo zacne. Wersja kolorystyczna vision3d zdecydowanie poprawia poziom fotorealizmu.

Napisano
  • Autor

Witam

no ja bardzej jednak wole mniej kontrastowe ( bardzej ambientowe) rzeczy moze stad tak ustawiona kompozycja a nie inaczej , render mial byc jakbym robil zdjecie na mniejszej przyslonie. Oczywiscie duzo zalezy od monitora naszego i dochodzi tez kwestia gustu :) IMO w poprawce Visiona3d za intensywne sa kolory takie komputerowe wyszly, ale to moje zdanie :)

A tak poza tym thx za komentarze :)

Edytowane przez sevver

Napisano

Samochód wygląda ekstra, ale otoczenie jeszcze lepsze, jak możesz to opowiedz coś o tworzeniu.

Napisano

Ja nie klikąłem 4* bo nic nie kliknąłem. Klikam tylko jak autor jest w 99% lub więcej autorem.

[Edit:]

P.S.

Samochód wygląda ekstra, ale otoczenie jeszcze lepsze, jak możesz to opowiedz coś o tworzeniu.

Kurde rzeczywiście. Wygląda prawie jak fotka. Tylko ta trzecia igła na piątej gałązce od góry środkowego drzewa zdradza prawdę.

Napisano

ja kliknalem 4*, cos w tym zlego? bardzo dobra praca i tyle, do perfekcji brakuje mi tu lepszego zgrania kolorow i kontrastu;)

Napisano

eeee. ja 5 gwiazdek daję tylkooi pracom wibitnym. były może dwie na tym forum. 3 to mega solidna praca. 4 by było, gdyby model był własny. Na bank dałbym 3 i pół ale nie można ;) Ale to moja osobista ocena. pozdro :)

Edytowane przez bartolomeo

Napisano

patrząc na prackę JohnZi Corvette C1 a na tą .... to jest różnica :)

Wrocław daje 3,5 czyli 4.

Pozdrawiam.

Napisano

Ostrów Maz - 4, za to że jak zobaczyłem prace to chciałem już pisać, że zamiast renderuto referke wrzuciłeś:P

Napisano
  • Autor

Thx za komentarze :)

jak znajde czas to opisze technike i proces powstawania pracki :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.