Napisano 29 Lipiec 201014 l Przygotowuję pracę na konkurs; w założeniu ma ona przedstawiać stare radio przerobione na klub nocny przez owady (zapewne korniki). Całość wykonana zostanie w Blenderze, render w bezpłatnym Yaf(a)ray'u. Edytowane 3 Sierpień 201014 l przez mookie
Napisano 29 Lipiec 201014 l hehe jak zobaczylem zdjecie, to pomyslalem ze wyslesz swoja mysz na zasluzony odpoczynek:) fajnie to wyglada:)
Napisano 29 Lipiec 201014 l dla korników to troche za dużę, coś pomiędzy osami a myszami :) PS: texturka na pudełku od zapałek troche zblurowana
Napisano 3 Sierpień 201014 l jak zawsze ladnie i z pomyslem ;) bedzie jakis postac na scenie ? pzdr p.s. albo moj monitor wysiada albo obrazek jest ciemny
Napisano 3 Sierpień 201014 l Autor Dziękuję za komentarze! cortes - fakt, korniki jednak odpadają, będą niedo większe robaki. Sunedge - możliwe, że to kwestia mojego monitora; sprawdzę jeszcze obrazek na innych, czy aby faktycznie nie jest za ciemny. Jakoś mnie wzięło na tekstury tego radyjka. W następnym poście kolejne modele.
Napisano 4 Sierpień 201014 l hehe, widze ze ta praca tez bedzie trzymac rownie wysoki poziom,. czekam na upy pozdr
Napisano 4 Sierpień 201014 l łądnie idzie, ale przy takim poziomie prosze poprawić zblurowany bok pudełka od zapałek;)
Napisano 4 Sierpień 201014 l pudeleczko iest OK, za to zwiekszylbym nieco srednice otworkow od wciskanych guzikow materialy 1 klasa ;)
Napisano 4 Sierpień 201014 l Autor Dziękuję za komentarze; co do wielkości przycisków to zostały one odrysowane z refki, więc są zgodne z rzeczywistością. Xiz0r - fakt, zrobię siarkę od nowa. W między czasie pierwszy etap tworzenia bohatera, opuszczającego klub niepewnym lotem żuka.
Napisano 6 Sierpień 201014 l Ty coś masz z tą mikrobiologią :P! Kolejny fajny projekt ze świata much i gryzoni! Dobrze idzie!
Napisano 6 Sierpień 201014 l hehe... u mnie na osiedlu jakis czas temu otwozyli klub "Afrodyta" ktory z zewnatrz do zlodzenia przypomina fitness club. Jednak przejezdzajac obok tego klubu wieczorem od razu wiadomo o co chodzi :D Ciezko go przeoczyc, bo przed wejsciem jest ogromna palma z kokosami ktora swieci na czerwono...:D A co do pracki to z niecierpliwoscia czekam na kolejne updaty, teraz jaknajbardziej pozytywnie :)
Napisano 10 Sierpień 201014 l Może i nie wielki ale i tak praca wygląda porządnie i trzyma swój klimat ;)
Napisano 22 Sierpień 201014 l Autor Mam poważne podstawy by sądzić, że mój monitor jest beznadziejnie skonfigurowany. Prosiłbym osoby, które są pewne co do jakości swojego obrazu, aby rzuciły okiem na poniższe rendery i napisały, który z nich ma optymalny kontrast i nasycenie koloru (trzeci do podmalówka, więc wizualnie będzie się najbardziej różnił od pozostałych). Będę wdzięczny za pomoc!
Napisano 22 Sierpień 201014 l gdyby ostatni byl ciutke jasniejszy, to bylby najlepszy, ma najfaniejsze kolory a tak to srodkowy jest w pyte, pierwszy jest wyprany w pralce z calgonem
Napisano 22 Sierpień 201014 l Autor Dzięki Klicek, faktycznie miałem rozregulowany monitor. Po kalibracji render jest już taki, jakim ja go widziałem na ekranie. PS trzeci obrazek to robota Tweety'ego, któremu bardzo dziękuję za pomoc i nieświadome nakierowanie mnie na problem regulacji monitora. Edytowane 22 Sierpień 201014 l przez mookie