Napisano 1 Sierpień 201014 l Z cyklu "krótki film na niedzielny wieczór" zachęcam do obejrzenia krótkiej animacji pt. "The Cup" wykonanej przez studentów podczas trzymiesięcznego kursu w Pepe-School-Land. Film wykonany został w Blenderze 2.50. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1319
Napisano 1 Sierpień 201014 l przewidywalne ... ale fajne ; ) może troszke modele za proste.. i teksturki by sie przydały... ale ogólnie bardzo przyjemne...
Napisano 1 Sierpień 201014 l Fajniusie! Szczególnie, że robione przez ludzi uczących się 3d. Oj ten Blender :) Brawo!
Napisano 1 Sierpień 201014 l bardzo faniutkie, choc tez uwazam ze troche lepsze shaderki by nie zaszkodzily, btw jestem ciekawe jaki poziom reprezentowali uczestnicy tego kursu przed jego rozpoczeciem
Napisano 2 Sierpień 201014 l Bardzo sympatyczna animka, właśnie dobrze moim skromnym zdaniem że nie ma żadnych przesadzonych tekstur itd. Przez to jest bardziej naturalna i bardziej cartoon, z tego co pogmerałem na stronce szkoły taki właśnie styl preferują i jest do bardzo dobre przełożenie starego dobrego 2D na 3d.
Napisano 2 Sierpień 201014 l Zgadzam się ze ZJAWĄ. Mi też ten styl tu pasuje. Takie założenie było po prostu. Bardzo fajna animka. Trudno się do czegoś przyczepić.
Napisano 2 Sierpień 201014 l Jak się śmiał, wynik przeciwników mógłby urosnąć do 99, i wtedy remis :p
Napisano 2 Sierpień 201014 l wszystko fajnie, tylko jak on krzyczy na początku ten dzieciak wogóle się nie rusza na podłodze, razi
Napisano 2 Sierpień 201014 l ZJAWA i mallow mają rację. Styl to styl. Tekstury by zepsuły efekt a shaderki to dużo czasu a efekt nie tak duży jak przeznaczenie czasu na animację. Po prostu uczą się animacji. Razi mnie jednak ta animacja. To jak szereg poz, a ich reakcje nie są zgrane. Na przykład dzieciak spogląda na trenera dopiero po chwili kiedy ten usiadł, a naturalne byłoby spojrzenie natychmiast. No ale animacja to bardzo trudny temat.