Napisano 19 Listopad 201014 l Nie rysuj krawędzi na oko - konstruuj je liniami perspektywicznymi przechodzącymi przez punkty zbiegu. Jak zrobisz dziesiątki/setki geometrycznych rysunków, powoli będziesz w stanie rysować na oko :) Kula nie do końca okrągła, proponuję na razie wpisywać ją do kwadratu - będzie Ci łatwiej ocenić okrągłość poprzez proporcje/odstępy między krawędziami.
Napisano 25 Listopad 201014 l Autor Tonic dzięki za rady, ale starałem się raczej wydobyć bryłę a nie rysować poprawnie krawędzie :)
Napisano 6 Grudzień 201014 l Toż to 8ball jest ^^ nie dość że mega pracki to jeszcze dobrą muzykę katujesz, no chyba że przypadkowo go wybrałeś. Ale i tak propsy :) Pozdro!
Napisano 7 Grudzień 201014 l To znaczy, że tamten, to zupełnie inny (lepszy) poziom niż poprzednie. Ten ostatni też fajny :).
Napisano 7 Grudzień 201014 l Autor Joel, dzięki za wyjaśnienie ;] KhazadThard zacząłem się przykładać i może podszedłem do tego z odpowiedniej strony ;] a poza tym co innego jest poskładać wszystko z głowy bez podpierania się a co innego jest namazanie czegoś patrząc się na refke ;]
Napisano 7 Grudzień 201014 l Tak.. skokowy postęp umiejętności.Estetyka prac to chyba jedna z ważniejszych rzeczy przy rysowaniu/malowaniu. Podziwiam i oby ta dalej :)
Napisano 8 Grudzień 201014 l Dobre murzyny, mazanie z refki też dużo daje, a po jakimś czasie przychodzi jazda bez trzymanki:)
Napisano 23 Marzec 201113 l Fajny misiek.. mam wrażenie że coś brał.. jakiś na szprycowany miodek... ten uśmiech i to klapnięte uszko... coś tu się dzieje :> Trawka chyba trochę za jasna odnośnie do futerka "podejrzanego" ;) ale ja się nie znam... pisze co myślę. Niech się wypowie ktoś kto siedzi w temacie.
Napisano 23 Marzec 201113 l Świetny misiek trawa kapitalnie malowana, tylko się przyczepie, że futro na szyi misia wygląda jakby było doklejone, jakby założył jakąś apaszkę, zwłaszcza przez połączenie z ramionami, ale to detal, może po prostu się doszukiwałem
Napisano 26 Marzec 201113 l Autor Nos miał się świecić sam z siebie więc chyba jest ok ;] Edytowane 26 Marzec 201113 l przez smasior
Napisano 26 Marzec 201113 l fajne kolory u trola ale nos przypomina truskawke XD zły kolor po prostu ostatnie fajne, bardzo ekspresyjne i fajne kolory ale chyba rozjechały Ci się lekko proporcje
Napisano 28 Marzec 201113 l no, lepiej. ja bym jeszcze nogi wydłużyła. kurde ten pan ma takie zeby że nie chciałabym koło niego siedzieć na stołówce :D
Napisano 31 Marzec 201113 l tygrysek spoko- choć w tej "fazie" wygląda jakby coś łyknął na "poszerzenie horyzontów" - chodzi o oczy ale rozumiem że to WIP
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Autor Tak tak to wiajpi, a to dark amor na caba Edytowane 2 Kwiecień 201113 l przez smasior
Napisano 2 Kwiecień 201113 l no tygrysek musiał niezłe porzeczki przegryść, bo widac faze ma ostrą. Podoba mi się grafika z postu 79.
Napisano 5 Kwiecień 201113 l o teraz tygrys wygląda mi na przestraszonego-może dorysuj jakiś cień wielkiego czegoś przed nim (inny zwierz/człowiek)