Status Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 (edytowane) Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 W miarę dokończona praca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 Takie tam ćwiczenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Witam ;) no no ciekawe pracki masz, liczę na więcej pięknych pań,bo całkiem ciekawie jest i zapowiada się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ciekawa kreska na tych szkicach. Sugerowałbym żebyś zwrócił uwagę na kreskę jaką cieniujesz i na kreskę którą robisz obrys. Wydaje mi się, że obrys powienien być bardziej linearny i płynny, ciągły, mówiłby więcej o samym kształcie, nadawałby całości więcej lekkości i dynamiki. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 (edytowane) Dzięki za komenty. Właśnie a propos kreski mam problem z pewnością i robię takie krzaczki. Potęguje to jeszcze nie przystosowanie do tabletu, stąd oczywiście szkice tworzone w ps. Mam nadzieje, że to minie. Może przysiądę któregoś dnia i poćwiczę kółka kwadraty, proste kreski itd. tymczasem wrzucam i tu z TSP "Wampir" Edit: Mógłbym prosić o jakieś linki do dobrych tutków. Przydałyby się też jakieś autorskie forumowych imba pro wymiataczy. Edytowane 24 Sierpień 2010 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Jeżeli chodzi o kreskę i tablet to raczej na początku naturalne. Zdradzisz jaki sprzęt posiadasz? Chodzi mi głównie o rozmiar tabletu :P Odnośnie ostatniej pracki - najpierw pozytywnie zaintrygowały mnie intensywne czerwienie (które kocham) i później zacząłem się zastanawiać na co tak naprawdę patrzę. Minęła chwila zanim doszedłem do tego, że patrzę na trumnę z profilu, z której wychodzi denat. Wydaje mi się, że gdybyś w całości pokazał pokrywę trumny od razu odczytałbym całość jednoznacznie, a tak miałem wątpliwości. Kolorystyka na plus, filmowa kompozycja też. Jednak wydaje się, że kadr nie do końca trafiony. Odnośnie tutków - założę się, że tego nie trzeba Ci przedstawiać :D http://max3d.pl/tutorial.php?id=97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Tego tutka znam na pamięć :D. Używam Wacom Bamboo A6. Co do trumienki, wieko dodałem przed samym końcem czasu i nie wiedziałem zbytnio gdzie je wstawić :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Mi speed się podoba i nie miałem żadnych problemów z rozpoznaniem co to jest. Przydał by się jakiś szczegół no ale tylko 1,5h. Co do tabletu to kiedyś miałem okazję pobawić się Wacom'em I4 a5, co prawda przy afterze ale tam też można malować wiec nie oparłem się pokusie żeby nie spróbować i żadnych krzaczków mi nie robił. Chyba że masz penta lub coś innego. Co do tutków to jakbyś chciał do 3d to mam masę ale 2d jeszcze nie uzbierałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Interesują mnie tutki z 2D. Krzaczki robie ja, nie tablet, bo trudno mi się przyzwyczaić rysując zupełnie gdzieś indziej niż praca powstaje. Jak rysujesz na sztaludze, to mażesz z ręką w górze i widzisz gdzie tą rękę przykładasz. Samo mi to przejdzie. Dodatkowo przy szkicach mam taką manierę, którą powoli likwiduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 hej, fajne pracki, staraj się odważniej ciągnąć kreskę w szkicach, masz wyczucie, więc to tylko kwestia czasu i przyzwyczajenia się do specyfiki tabletoidalnej :) hehe dawaj więcej! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Jeżeli chodzi o tutki to łap http://www.imaginefx.com/-2287754330326480692/Workshops.html - tu jest ich sporo i zasysasz w pdf po kliknięciu w interesujący cię temat http://www.robertocampus.com/category/photoshop-tutorials/ - ten jest taki sobie przynajmniej w moim odczuciu ale tym się nie ma co kierować bo ja niestety póki co więcej gromadzę tutoriali niż z nich korzystam i tak już od roku (sick) mam nadzieję że się to zmieni . Tobie może się jakieś wskazówki z niego przydadzą. http://www.henningludvigsen.com/index.php/henning/tutorials/ - te są chyba ciekawe http://www.3dm3.com/forum/articles.php?action=viewarticle&artid=113 - zrobiony przez Polaka lecz po angielsku http://painting.dtuts.com/articles/75-most-wanted-digital-painting-tutorials/ - strona kiedyś zamieszczona na max3d http://www.ef.art.pl/index.php?p=8&a=6&id=38 - tutek po polsku http://www.ef.art.pl/index.php?p=8&a=6&id=69 - zrobiony przez znanego forumowicza http://www.screentoaster.com/watch/stU0lQRU1IR1pYQFpfWVJfUlRV/monster - 13 minutowy speed w dobrej jakości - jeden z wielu speedów z YT natomiast ten się moim zdaniem trochę wyróżnia niestety nie wiele mówi jeżeli chodzi o wykorzystane narzędzia http://www.itsartmag.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=2495 - kilku częściowy filmik w wykonaniu daarkena na YT http://idrawgirls.blogspot.com/ http://10steps.sg/tutorials/photoshop/33-digital-painting-tutorials/ http://www.3dtotal.com/ - klik na tutoriale a tam masz zakładke digital painting Na deviantarcie jak poszukasz to mozesz też sporo znaleźć, są też na cgsociety w tym najnowszy sklejony przez lordbiernaca Swojego czasu były 3 dłuższe filmiki do zgrania z wampirem, stworkiem i toporem ale nie przypominam sobie strony , może ktoś pamięta? 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Swojego czasu były 3 dłuższe filmiki do zgrania z wampirem, stworkiem i toporem ale nie przypominam sobie strony , może ktoś pamięta? Juz spiesze z linkiem ;] http://www.artbycarloscabrera.com/tutorial.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Wielkie dzięki za tutki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 Używam Wacom Bamboo A6. . Przepraszam za off ale dopiero teraz zauważyłem. Na a6 da się wygodnie pracować? Jak się sprawdza? Jeszcze raz sry. za off... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 Jasne, że się da! Wydaje mi się, że jest to jedno z najlepszych rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 Kontynuuję offtop, bo sam miałem Wacoma Bamboo A6 i niedawno przesiadłem się na Intuosa4 A4 i powiem, że różnica jest kolosalna. Chodzi o wielkość przede wszytkim, na większej powierzchni łatwiej jest zrobić prostą linię, idealny okrąg - większa powierzchnia jest bardziej naturalna dla dłoni. Podczas gdy, na małym bambusie doświadczałem czegoś takiego jak "dziubanie". Nie zrozumcie mnie źle - bambus to dobry tablet, dużo się na nim nauczyłem, jednak A6 wydaje się po prostu za małe by wykonać gest, czy po prostu coś "machnąć" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 Wszystko ma swoje plusy i minusy. Na bamboo, aby zrobić długą linie na obszarze roboczym wystarczy mi machnięcie dwu-centymetrowej lini na tablecie :D. Tymczasem wrzucam ćwiczonka (nie miałem zbyt wiele czasu przez remont, a teraz pora na sprzątanie): i taki speed 5 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 Jako, że WIP poleciał w dół i nikt nie pisze co dalej, bo sam nie wiem, wrzucam go i tu: i takie szybkie enviro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 W cieniach trochę brudy się porobiły jest taka fajna zasada(ale jak to z zasadami bywa są od tego odstępstwa) że im ciemniej tym saturacja wzrasta. Możesz tez dodać trochę niebieskiego z nieba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 że im ciemniej tym saturacja wzrasta. Jesteś pewny ? Nie odwrotnie ? :) A co do zasady - to myślę, że to zależy od światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 (edytowane) Brudy rzeczywiście istnieją, ale to raczej kwestia tego, że chciałem to zrobić jak najszybciej. Takie ćwiczonka. Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 Jesteś pewny ? Nie odwrotnie ? :) A co do zasady - to myślę, że to zależy od światła. głowy uciąć sobie nie daje ale jeśli chodzi skórę ta zasada się sprawdza(gdzieś nawet tutek był) :) ja zawsze jadę na czuja i próbuje jechać na pełnym spectrum koloru i jego odcieniach nie tylko jasności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 Trochę dłużej wysiedziane: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 może i marudzę, ale kolor to nie teges, przepatrz sobie zdjęcia z gór jakieś, na bank się znajdą takie z czerwonym niebem itp no i śnieg w słońcu widoczny tylko jest a nigdzie indziej go nie ma, wydaje mi się że powinno go być widać nie tylko w świetle, trochę jak kurz wygląda to u Ciebie, tylko spory by musiał być ten kurz żeby go było widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Kontynuuję offtop, bo sam miałem Wacoma Bamboo A6 i niedawno przesiadłem się na Intuosa4 A4 i powiem, że różnica jest kolosalna. Chodzi o wielkość przede wszytkim, na większej powierzchni łatwiej jest zrobić prostą linię, idealny okrąg - większa powierzchnia jest bardziej naturalna dla dłoni. Podczas gdy, na małym bambusie doświadczałem czegoś takiego jak "dziubanie". Nie zrozumcie mnie źle - bambus to dobry tablet, dużo się na nim nauczyłem, jednak A6 wydaje się po prostu za małe by wykonać gest, czy po prostu coś "machnąć" :) Racja. Tylko zapominasz o jednym. Różnica w cenie jest kolosalna. Status- fajne widoczki. Lubię góry. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Wez kurcze spojrz na swoj rysun i zrob to co ja robie kiedy wychodzi mi cos podobnego. Okraglak,kwadratowy brush - 100% twardosci, wielkosc DUZA !! i mega mocno pociagnij caly obrazek duzymi brushami. Kolor bedzie bardziej nasycony i nie bedziesz miał tych szarosci i pełno krech. Teraz bierz i rob overpaint'a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 Overpaint to nie jest moja mocna strona :D. Zawsze wychodzi coś zupełnie innego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 28 Październik 2010 Autor Share Napisano 28 Październik 2010 Pora na powolne odkopywanie teczki, bo nie mam motywacji. Obiecuję wziąć się do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Overpaint to nie jest moja mocna strona :D. Zawsze wychodzi coś zupełnie innego Bo w overpaincie właśnie o to chodzi. Ostatnie podwodne nawet przyjemne jako szkic. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Podwodne? Myślałem że to śmigłowce walczą z tyranozaurem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 29 Październik 2010 Autor Share Napisano 29 Październik 2010 Przez sprowadzenie do praktycznie jednego koloru, oprócz efektu graficznego uzyskałem złudzenie wody (efekt uboczny). Do tego latające wszędzie odłamki, które miały być raczej efektem czasu rzeczywistego, wyglądają jakby się unosiły przez dłuższy już czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 30 Październik 2010 Autor Share Napisano 30 Październik 2010 Taki szybki fan-art (nie miał być w żadnym wypadku podobny do realnego lwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 30 Październik 2010 Autor Share Napisano 30 Październik 2010 Tyle z dzisiaj, a właściwie wczoraj. Mam nadzieję, że ni zatrzyma się na obecnym etapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Zostawiam to tak: i przechodzę dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 świetny klimat;) bardzo mi się podoba nowy kadr,bardzo fajna ilustracja;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Ten pierwszy z robotem zdecydowanie lepszy. W drugim skala jest mocno zaburzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 może w tą stronę :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 1 Listopad 2010 Autor Share Napisano 1 Listopad 2010 No to może się jeszcze pobawię :D Nareszcie jakieś zainteresowanie. Skala się posypała przez te okna, budynków. Coyote wielkie dzięki bardzo mi się podoba to co z tym zrobiłeś. Sprubuje tak. Tylko nie będę tego aż tak pochylał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Pochylenie to zapewne w celu dynamizacji,poprzez skosy. zwłaszcza że robot goni a postać ucieka,można by jakoś poruszyć sytuację ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 widać postępy ale prace przypominają mi zdjęcie potraktowane photoshopowymi efektami musisz właśnie popracować nad stylem prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Dobrze, że coś widać. Te efekty mam chyba w rękach :D. W ostatnim użyłem tylko blura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 Zrób sobie studium z zdjęcia albo z naturki odnośnie kolorów skóry. Twoje spektrum którym cieniujesz zawęża się do jasna ciemna wersja jednego koloru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 ucz sie anatomii. dobrze to zrobi bohaterkom które malujesz :) bo ta ostatnia ma ręce różnych długości, a chyba nie jest to zamiar artysty.. fajnie że myślisz o tle. jednak istotne jest aby zrobić wrażenie że postać "stoi" na podłodze, która ma powiązanie z tłem. tutaj wygląda jakby babeczka była oparta o ścianę, na której jest plakat filmu kryminalnego. to co Ci zdecydowanie wychodzi to kałuże i popękane szyby :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 1 Marzec 2011 Autor Share Napisano 1 Marzec 2011 Czekam na zjazd po całości 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 jest cyc jest uznanie + 5 do respektu ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi