WojtekFus Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Napisano 22 Styczeń 2013 @KaliditusZaliditey - Dzięki :D Daje z siebie wszystko :D @albinoski1989 - A tam jest streaming w HD? Jesli jest to spróbuję. 30 min przed pracą.
albinoski1989 Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 a no jest HD. Abyś miał kartę graficzną dobrą.
grass Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 wczoraj Anthony Jones stremował w HD więc pewnie się da , swoją drogą świetny stream :) Wczoraj te szkice postaci co robiłeś to już zadanie domowe od Hamptona ? Czy to coś ala ćwiczenie zanim wpadniesz w ręce nauczyciela ?
WojtekFus Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Napisano 22 Styczeń 2013 @albinoski1989 - W takim razie dzisiaj wypróbujemy HD :D @grass - Tak jest to było zadanie domowe. Staram się wynieść jak najwięcej z wykładu, więc dziś obejrzałem go sobie drugi raz i czuję, że przy dzisiejszych ćwiczeniach pójdzie znacznie sprawniej ;)
grass Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 Cholernie jestem ciekawy wyników po tych ośmiu tygodniach. Może zrób jakąś małą recke z tego kursu , podejrzewam że sporo osób to by zainteresowało. I jeszcze jedno pytanko na priva poszło.
WojtekFus Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Napisano 22 Styczeń 2013 @grass - Spoko. Dobry pomysł. Na pewno coś napiszę :) A tu dla zainteresowanych galeria prac Mullinsa (ponad 1000 prac) do ściągnięcia z mojego dropa. Paczkę kiedyś dostałem chyba od Kojota, więc jemu dziękować :D https://www.dropbox.com/sh/bhrztlbn98c5ayt/S8I9-fflXG
albinoski1989 Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 w takim razie czekam na strumyka, o której będzie?
WojtekFus Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Napisano 22 Styczeń 2013 (edytowane) Już :D http://pl.twitch.tv/WojtekFus# I przesiadka z powrotem: http://www.livestream.com/artfus Edytowane 22 Styczeń 2013 przez WojtekFus
biglebowsky Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 Fajny efekt z tym glowem. Kojarzy mi się z tym co robi ten pan: http://davidcheifetz.com/
WojtekFus Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Napisano 23 Styczeń 2013 @albinoski1989 -Wyrabia, wyrabia, ale zostanę przy livie. Chyba z przyzwyczajenia. @biglebowsky - Dzięki, dzięki! Znam prace tego Pana, jednak jakoś świadomie się nim nie inspirowałem. 30 min przed pracą.
CUKIERASS Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 odważnie z tymi kolorami na smokach jak Mike Azevedo - bardzo mi się podobają jego prace (właśnie szególnie jeśli chodzi o kolory) dobry kierunek -czekam na kolejne prace.
WojtekFus Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Napisano 23 Styczeń 2013 Dzięki! Dokładnie jego prace były inspiracją :D Będę próbował trochę tę jego stylistykę przepuścić przez swój filtr :) Dzięki za odwiedziny!
albinoski1989 Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 na livestream jest marna jakość, słabo widać co robisz. Niestety nie będę Twoim widzem. No i po polsku nie mówisz.
Kalberos Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 Nikt ci nie każe oglądać . Wojtek ten ostatni świetny, czuć ten klimat
albinoski1989 Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 no tak nikt mi nie każe, ale czy wtedy jest sens nadawać? To dla widzów chyba, więc jakość powinna być dobra.
Urbanboogie Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 Jak dla mnie jakość dźwięku na twitchu była absolutnie nieakceptowalna, chociaż może to kwestia jakichś ustawień po stronie strimującego (np. Wojtek nie odznaczył ptaszka przy 'chcę brzmieć jakbym strimował z budki telefonicznej i puszczał muzykę przez pcspeakera'). Gdybym miał dwa monitory, to pewnie chętnie oglądałbym obraz ze streama w HD, ale na obecną chwilę jakość wideło na livestreamie mi osobiście wystarcza, a chociaż jestem w stanie zrozumieć co mówi... :)
Rotcore Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 a czy jest sens przejmować sie jednym widzem gdy jest ich około 50? troche śmieszne nie sądzisz? taki lvestream jest przede wszystkim dla autora, który malując na żywo w obecności widzów może się czegoś dodatkowo nauczyć bo nie zawsze sam dostrzeże błędy, a wg mnie jakość tych filmików jest wystarczająca przynajmniej dla mnie. Pozdrawiam
WojtekFus Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Napisano 24 Styczeń 2013 Zostaję na livestreamie i basta :D Mam nadzieję, że jak najwięcej osób to przetrwa. A tutaj 20 min przed pracą.
WojtekFus Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Napisano 24 Styczeń 2013 Pierwsza praca domowa na CGMA. Gesture drawing. Czekam na feedback od Michaela.
WojtekFus Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Napisano 24 Styczeń 2013 Streaming! http://www.livestream.com/artfus
WojtekFus Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Napisano 25 Styczeń 2013 No dobra, trochę mnie to kosztowało, żeby zamalować tamten obrazek i sprowadzić go znowu na etap szkicu. NO, ale jak wyciągać wnioski to wyciągać do końca. A więc próba naprawienia oświetlenia... I wiadomo, detal gdzieś zniknął, trzeba będzie przywrócić. Starałem sie również pójsć za radą Omena i myśleć bardziej w kategoriach plamy niż obrysu/rim lightu.
Swiezy Napisano 25 Styczeń 2013 Napisano 25 Styczeń 2013 Fajnie dużo poprawiłeś. Widać że rady dużo pomogły i fajnie je przyjąłeś. Zazdrościć arta. ;) Pozdro!
mysz Napisano 25 Styczeń 2013 Napisano 25 Styczeń 2013 pieknie rzeźbisz. te gluty dwa extra szczególnie ;d
EthicallyChallenged Napisano 25 Styczeń 2013 Napisano 25 Styczeń 2013 Brawo Wojtek, sluszna decyzja. Nawet jesli musisz zrobic pare krokow w tyl w ilustracji to pamietaj: to do nabrania rozpedu zeby przeskoczyc przeszkode!
lisu Napisano 25 Styczeń 2013 Napisano 25 Styczeń 2013 To co dzieje Ci się ze światłem w tym obrazku to sajgon, skąd ty wyczaiłeś niektóre snopy nie wiem ;) Zrobilem 3 min over, tego dzika odpusciłem sobie z racji tego że poległ on juz na etapie designu IMO. przydałoby się wiecej świadomosci, wiem ze chcesz pokazać ryj tej babki bo przysiedziałeś nad nią, ale doswietlenie strony która powinna być ciemniejsza autoamtycznie mówi że tam po prawej wcale nie ma ognia..
WojtekFus Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Napisano 28 Styczeń 2013 @lisu - Dzięki wielkie za overa! Jak na razie wycofuje się z tej pracki. Wracam do podstaw i może przy następnym podejściu trochę bogatszy w doświadczenie wygram z tą ilustracją :) Postanowiłem powrót do większej ilości studiów (kopiowanie masterów i szkicownik), więc digitalowy spam, możecie uznać za zakończony :D Poza tym praca plus freelance skutecznie mnie stłumi jeśli chodzi o jakieś osobiste twory. Spodziewać się można jedynie skanów z moleskine'a. Dziękuję wszystkim za odwiedziny i wsparcie! Tutaj w ramach ciekawostki - setki prac Sargent'a i Zorna. Zapisywać póki jest online! :D http://dropcanvas.com/jpaxp
WojtekFus Napisano 1 Luty 2013 Autor Napisano 1 Luty 2013 Zapraszam do założonej wczoraj grupy, której istnienie okazało się potrzebne :D https://www.facebook.com/groups/325531890899328 I mój dzień pierwszy.
pumax Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 O, akurat chciałam w tym miesiącu kupować szkicownik więc akcja jak znalazł :D "Lubie to" :)
grass Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Ja jestem w szoku z ilości osób jaka tam już się zapisała , ciekawe ilu wytrzyma do końca ;) btw świetny pomysł :) Można by tak zrobić z challenge cornerem z maxa :)
WojtekFus Napisano 1 Luty 2013 Autor Napisano 1 Luty 2013 @pumax - Super! Czekam na szkice! :D grass - Co jak co, ale też liczebność grupy przerosła moje oczekiwania :D Dobrze, że tyle ludzi chce się wziać za siebie :D
mrBone Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Łooo Panie xD Jak tylko rozgryzę czym mam robić zdjęcia skejczbuka i kupię sobie nowe miękkie ołóweczki, bo mi stare gdzieś wcięło, to bankowo trochę tam pospamuję :P Genialny pomysł milordzie :D I faktycznie... ilość osób przytłaczająca :)
grass Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 mrBone ja robie telefonem jakość do bani ale idzie o zabawę przecież
mrBone Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 No to w takim razie bez skrępowania użyję wieczorkiem również swojego :)
Milena Mlynarska Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Też się dopisałam do akcji - już wczoraj - wiral facebookowy zadziałał ;) Good idea!
BetiiX Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 tez dolaczylam, no i teraz celujmy w ponad 9000 :) super pomysl i gratuluje sukcesu grupy :)
WojtekFus Napisano 2 Luty 2013 Autor Napisano 2 Luty 2013 Dzięki, dzięki :) Cieszę się, że jest tak duży odzew :D Już ponad 360 osób i świetny poziom :D Zapraszam wszystkich do zabawy :) https://www.facebook.com/groups/fusgroup
Diem Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 (edytowane) japierdziele, trzeba będzie szkicownik skombinować. Działasz z pewnością ludziom na ambicje, tak trzymaj ;) takie pytanko, co to za niebieska kredka w poście 1033? Jakaś super hiper specjalna, czy po prostu kredka? Edytowane 2 Luty 2013 przez Diem
WojtekFus Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 @Diem - Dzięki :) Zwykła kredka Koh-i-noora za 1,5 zł :D Teraz raczej dużo nudów u mnie w teczce będzie, bo albo szkicownik albo Hampton :) I zapraszam wszystkich do grupy na fejsie! Mamy już 400 osób i świetny klimat :D
WojtekFus Napisano 4 Luty 2013 Autor Napisano 4 Luty 2013 I zapraszam do stronki na fejsie (którą dziś założyłem) poświęconej skrótom do szopa. Idea jest prosta. Jeden skrót na dzień. Prosto i bezboleśnie :) https://www.facebook.com/DailyPsShortcut
Rotcore Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Jesteś uzależniony... Facebook Cię pochłonął... Wojtek Fusbook ;P... ale za sketchbooka daje pochwałę bo mega inicjatywa i bardzo fajnie motywuje do codziennego szkicowania ;)
kamesanin Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 ten szkic z postu 1045... no aż sam nie wiem jak bardzo cieszy me oko:D to i ja dołączę się do fejsikowego Fusbooka;D
WojtekFus Napisano 7 Luty 2013 Autor Napisano 7 Luty 2013 Dzięki kamesanin! Eksperymenty w PSie i Illustratorze.
WojtekFus Napisano 19 Luty 2013 Autor Napisano 19 Luty 2013 No i zrezygnowalem z pracy w FE w Gdyni na rzecz freelance'u dla Shaddiego. I teraz ciezko znalezc czas miedzy CGMA a zleceniami na cos swojego. Tutaj proba:
Rekomendowane odpowiedzi