Skocz do zawartości

Minibitwa WebDesign #4 - Jazz Cafe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

...jakie wyższe rozdzielczosci....!!!...960 moało być ....bo inaczej pospadamy w przepaść...:)))...regulaminu bym się trzymał ....co na to prowadzący....:))

przypominam też fragment regulaminu:

3. Cel strony:

- strona ma przede wszystkim informować o wydarzeniach, czyli aktualnych koncertach... mniejszych i większych z wyróżnieniem tych drugich...

- ma również odzwierciedlać klimat miejsca... które mam nadzieję udało się odzwierciedlić w przytoczonych utworach.

...klimat miejsca a nie miejscowości....:)))

Edytowane przez dziadek3D
  • Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dziadek3D, miałem duże wątpliwości, czy wrzucać wyższą rozdzielczość... hmmm strona o szrokośći 960px; to nie znaczy, że nie może się rozciągać przy wyższych rozdzielczościach, generalnie chodzi o to aby content zawierał się w 960px; (ale usunąłem, żeby nie było)

a co do klimatu miejsca... to wyszedłem z założenia, że nie muszę pokazywać barokowego krzesła, żeby oddać jego barokowy klimat ;)

lucek,lukanus, dzięki, będę próbował przerzucić to do flasha, bo sam jestem ciekaw :) co tego wyjdzie... zobaczymy :)

Napisano

...ale klient wyraznie zaznaczył w zamówieniu...:))

- ma również odzwierciedlać klimat miejsca... które mam nadzieję udało się odzwierciedlić w przytoczonych utworach.

nie trzeba było zamieszczać ani tego punktu zamówienia ani odwoływać sie do utworów....:))).... ale Ty wiesz lepiej bo robisz za klienta .... a jaki bywa klient wszyscy dobrze wiemy.....:)))

Napisano

moim zdaniem... klimat miejsca, można pokazać nie ukazując miejsca... :) (skoro moja metafora odnośnie krzesła barokowego została puszczona mimo uszu;)

Napisano
2. Prezentacja firmy:

"Under a Bad Sign" to klub bluesowo/jazzowy, w którym co wieczór przelewa się morze alkoholu zatopione we wszechobecnym dymie palonej nikotyny.

......ludzie cztajta regulamin.... to nie jest kawiarenka "Sweet candy".... :)))....

a tu wszędzie pastelowo jak na stoisku dla bobasów w markrecie....:)))

Napisano (edytowane)

ja osobiscie uwazam, ze grafikowi wszystko wolno, poki trzyma poziom. To trzyma poziom i jezeli Torm jest w stanie obronić to przed klientem argumentując odpowiednio to moze spokojnie zostać. Na pewno na południu polski facet w wodzie po kolana nie kojazy sie z odpoczynkiem, ale poza tym projekt bardzo fajny.

@patataj - polecam robić embosa ręcznie albo nie robić wcale - sejscie do czerni z barw logotypów na emboss standardowym wyglada zle, tu trzeba troche posiedzieć nad barwami. poza tym bardzo mi sie podoba

Edytowane przez olaf
Napisano

dziadku, a to się zgodzę, wyszło trochę zbyt pastelowo... :/ powinien być mroczniejszy klimat... no ale wrzuciłem... jest.. bez wip'a robimy na razie :)

a apropos klimatu, to w/g mnie najlepiej odzwierciedlił go Antain

Napisano

@lucek - Tu jest zwykła Verdana z wyłączonym wygładzaniem. Przyznam się, że nie przyłożyłem się do tego odpowiednio.

@SSn4k3 - Dzięki. poprawione.

@dziadek3D - Co ma głupi błąd do klimatu? Przypominam:

"Wszystko to oczywiście przy akompaniamencie zespołów grających na żywo."

U Ciebie na stronie reklamowane są koncerty osób, które nie żyją już jakiś czas ;)

@ola-f - Dzięki za opinię. Czy mógłbyś wyjaśnić słowa: "sejscie do czerni z barw logotypów na emboss standardowym wyglada zle, tu trzeba troche posiedzieć nad barwami". Zgadzam się, że nad barwą trzeba byłoby jeszcze posiedzieć.

Czy można jeszcze ewentualnie poprawiać prace ?

Napisano (edytowane)

umknęło i mi... i jak myślę, wszystkim pozostałym, którzy się bawią... fakt, że to dość stare dzieje... ale myślę, że regulamin jest dobrze napisany... więc się go trzymajmy:

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58465

W zasadzie to prosiłbym wszystkich o założenie osobnych wątków, ze swoimi pracami (tak jak to miało miejsce w przypadku MiniBitwy dźwięków)... i jeśli jest na sali jakiś moderator... to przydałoby się trochę ogarnąć w tym dziale ;)

Edytowane przez torm
Napisano

....ja tam wolę trzymać pion...:)))...i wolę słuchać tych co już są w raju....:))).... oni nie raują tylko synkopuja.....:))).

...ale fajnie natej bitwie.... coraz fajniej....:)))....nic nie zmieniać... niech sie dziaje.... inaczej znowu będzie nudno i pusto...!!!!

Napisano

Torm wybił wszystkich na łopatki :D Świetne :D Przypomniało mi to podobny design, ale strony z Jeansami pewnej firmy (nie pamiętam jakiej) - kolorystyka i to logo po lewej na górze.

Napisano

Brawo _Mich@l_ ! Oby więcej tak wartościowych komentarzy. Jesteś już na tym forum dobre 5 lat więc się znasz. Twoje prace i posty o czymś w końcu świadczą ;)

Przypomniało mi to podobny design, ale strony z Jeansami

:cool:

Napisano

Czy nie wydaje się Wam, ze miesiąc to za dużo czasu? Bitwy, które 'dzieją' się częściej mają większą frekwencję, z jednej strony bo łatwiej trafić z ciekawym tematem, z drugiej, bo to większa mobilizacja, i nawet jeśli ktoś opuści jedną, to na drugą zepnie się bardziej ;)

Taka drobna uwaga ode mnie :)

Napisano

Wątek zdedł. Prrrszalony prawdę prawi. Miesiąc na coś, co można zrobić w kilka godzin, to samobój. Dwa dni do końca regulaminowego czasu, a od dwóch tygodni nikt nic w swoim wątku nie postował (ostatni był torm 4. września). Może nie warto już przedłużać agonii?Może już czas na sondę?

Napisano

Może robić tygodniowe bitwy jak w innych działach ? ja dopiero jakaś godzinę temu wróciłem z sesji poprawkowej więc już nie ma sensu wrzucać swojej pracy, której nie zdążyłem nawet zrobić :-P

Niech zwycięzca tejże edycji (dwudniowa sonda sob-nd, w tym przypadku chyba wystarczy?) zapoda nowym tematem i od poniedziałku lecimy z nowa siła :-)

Napisano

Przez miesiąc nie zdążyłeś a chcesz co tydzień robić ? ;)

Moim zdaniem 2 tygodnie to minimum żeby właśnie każdy znalazł chwilkę czasu.

W innych działach jest chyba więcej osób. Tu jak 5 osób nie zdąży to będą 2 projekty...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności