dziadek3D Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 (edytowane) ...jakie wyższe rozdzielczosci....!!!...960 moało być ....bo inaczej pospadamy w przepaść...:)))...regulaminu bym się trzymał ....co na to prowadzący....:)) przypominam też fragment regulaminu: 3. Cel strony: - strona ma przede wszystkim informować o wydarzeniach, czyli aktualnych koncertach... mniejszych i większych z wyróżnieniem tych drugich... - ma również odzwierciedlać klimat miejsca... które mam nadzieję udało się odzwierciedlić w przytoczonych utworach. ...klimat miejsca a nie miejscowości....:))) Edytowane 27 Sierpień 2010 przez dziadek3D
dziadek3D Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 SSn4k3 ...co sie czepiasz ...to oddaje klimat miejsca.....:))))))))))))))))))
torm Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 dziadek3D, miałem duże wątpliwości, czy wrzucać wyższą rozdzielczość... hmmm strona o szrokośći 960px; to nie znaczy, że nie może się rozciągać przy wyższych rozdzielczościach, generalnie chodzi o to aby content zawierał się w 960px; (ale usunąłem, żeby nie było) a co do klimatu miejsca... to wyszedłem z założenia, że nie muszę pokazywać barokowego krzesła, żeby oddać jego barokowy klimat ;) lucek,lukanus, dzięki, będę próbował przerzucić to do flasha, bo sam jestem ciekaw :) co tego wyjdzie... zobaczymy :)
dziadek3D Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 ...ale klient wyraznie zaznaczył w zamówieniu...:)) - ma również odzwierciedlać klimat miejsca... które mam nadzieję udało się odzwierciedlić w przytoczonych utworach. nie trzeba było zamieszczać ani tego punktu zamówienia ani odwoływać sie do utworów....:))).... ale Ty wiesz lepiej bo robisz za klienta .... a jaki bywa klient wszyscy dobrze wiemy.....:)))
torm Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 moim zdaniem... klimat miejsca, można pokazać nie ukazując miejsca... :) (skoro moja metafora odnośnie krzesła barokowego została puszczona mimo uszu;)
dziadek3D Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 2. Prezentacja firmy: "Under a Bad Sign" to klub bluesowo/jazzowy, w którym co wieczór przelewa się morze alkoholu zatopione we wszechobecnym dymie palonej nikotyny. ......ludzie cztajta regulamin.... to nie jest kawiarenka "Sweet candy".... :))).... a tu wszędzie pastelowo jak na stoisku dla bobasów w markrecie....:)))
olaf Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 (edytowane) ja osobiscie uwazam, ze grafikowi wszystko wolno, poki trzyma poziom. To trzyma poziom i jezeli Torm jest w stanie obronić to przed klientem argumentując odpowiednio to moze spokojnie zostać. Na pewno na południu polski facet w wodzie po kolana nie kojazy sie z odpoczynkiem, ale poza tym projekt bardzo fajny. @patataj - polecam robić embosa ręcznie albo nie robić wcale - sejscie do czerni z barw logotypów na emboss standardowym wyglada zle, tu trzeba troche posiedzieć nad barwami. poza tym bardzo mi sie podoba Edytowane 27 Sierpień 2010 przez olaf
torm Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 dziadku, a to się zgodzę, wyszło trochę zbyt pastelowo... :/ powinien być mroczniejszy klimat... no ale wrzuciłem... jest.. bez wip'a robimy na razie :) a apropos klimatu, to w/g mnie najlepiej odzwierciedlił go Antain
patataj Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 @lucek - Tu jest zwykła Verdana z wyłączonym wygładzaniem. Przyznam się, że nie przyłożyłem się do tego odpowiednio. @SSn4k3 - Dzięki. poprawione. @dziadek3D - Co ma głupi błąd do klimatu? Przypominam: "Wszystko to oczywiście przy akompaniamencie zespołów grających na żywo." U Ciebie na stronie reklamowane są koncerty osób, które nie żyją już jakiś czas ;) @ola-f - Dzięki za opinię. Czy mógłbyś wyjaśnić słowa: "sejscie do czerni z barw logotypów na emboss standardowym wyglada zle, tu trzeba troche posiedzieć nad barwami". Zgadzam się, że nad barwą trzeba byłoby jeszcze posiedzieć. Czy można jeszcze ewentualnie poprawiać prace ?
torm Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 (edytowane) umknęło i mi... i jak myślę, wszystkim pozostałym, którzy się bawią... fakt, że to dość stare dzieje... ale myślę, że regulamin jest dobrze napisany... więc się go trzymajmy: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58465 W zasadzie to prosiłbym wszystkich o założenie osobnych wątków, ze swoimi pracami (tak jak to miało miejsce w przypadku MiniBitwy dźwięków)... i jeśli jest na sali jakiś moderator... to przydałoby się trochę ogarnąć w tym dziale ;) Edytowane 27 Sierpień 2010 przez torm
dziadek3D Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 ....ja tam wolę trzymać pion...:)))...i wolę słuchać tych co już są w raju....:))).... oni nie raują tylko synkopuja.....:))). ...ale fajnie natej bitwie.... coraz fajniej....:)))....nic nie zmieniać... niech sie dziaje.... inaczej znowu będzie nudno i pusto...!!!!
torm Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 cieszę się niezmiernie, że sprawiam Ci tyle radości :) ale... póki co do raju mamy jeszcze kawałek ;)
dziadek3D Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 ...rozumiem ze spodziewasz sie że będzie jeszcze weselej....!!!... no staram się jak mogę...:))
torm Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 no i dobrze :) bez Ciebie to forum byłoby szare i nudne ;) a tutaj przykład tego, co każdy, powinien zrobić (jeśli chce startować w bitwie na poważnie): http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=70405 (oczywiście wszystko jest regulaminie, który przypominam po raz drugi: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58465 ) coby wszystko jasne było :)
Antain Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 tadam: http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=956175#post956175 git?
_Mich@l_ Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Torm wybił wszystkich na łopatki :D Świetne :D Przypomniało mi to podobny design, ale strony z Jeansami pewnej firmy (nie pamiętam jakiej) - kolorystyka i to logo po lewej na górze.
dziadek3D Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 _Mich@l_ .... brawo...celne trafienie....:))) czyli trafiony.....zatopiony...!!!
patataj Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Brawo _Mich@l_ ! Oby więcej tak wartościowych komentarzy. Jesteś już na tym forum dobre 5 lat więc się znasz. Twoje prace i posty o czymś w końcu świadczą ;) Przypomniało mi to podobny design, ale strony z Jeansami :cool:
dziadek3D Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 patataj widzę że także doceniasz siłę statystyk....:)))...to nie jest głupie..!!!
prrrszalony Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 Czy nie wydaje się Wam, ze miesiąc to za dużo czasu? Bitwy, które 'dzieją' się częściej mają większą frekwencję, z jednej strony bo łatwiej trafić z ciekawym tematem, z drugiej, bo to większa mobilizacja, i nawet jeśli ktoś opuści jedną, to na drugą zepnie się bardziej ;) Taka drobna uwaga ode mnie :)
lukanus Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 Wątek zdedł. Prrrszalony prawdę prawi. Miesiąc na coś, co można zrobić w kilka godzin, to samobój. Dwa dni do końca regulaminowego czasu, a od dwóch tygodni nikt nic w swoim wątku nie postował (ostatni był torm 4. września). Może nie warto już przedłużać agonii?Może już czas na sondę?
gnacik Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 Może robić tygodniowe bitwy jak w innych działach ? ja dopiero jakaś godzinę temu wróciłem z sesji poprawkowej więc już nie ma sensu wrzucać swojej pracy, której nie zdążyłem nawet zrobić :-P Niech zwycięzca tejże edycji (dwudniowa sonda sob-nd, w tym przypadku chyba wystarczy?) zapoda nowym tematem i od poniedziałku lecimy z nowa siła :-)
patataj Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 Przez miesiąc nie zdążyłeś a chcesz co tydzień robić ? ;) Moim zdaniem 2 tygodnie to minimum żeby właśnie każdy znalazł chwilkę czasu. W innych działach jest chyba więcej osób. Tu jak 5 osób nie zdąży to będą 2 projekty...
gnacik Napisano 18 Wrzesień 2010 Napisano 18 Wrzesień 2010 Miałem budowę w Stolicy, prawie 2 tygodnie zawalone, potem ekspresowe przygotowania do wesela Siostry no i wrzesień na WAPG :-)
lukanus Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 chyba ktoś przysnął, bo termin minął,a sondy ni ma
olaf Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 przepraszam, zapomniałem przesłać plik do głosowania. dobrze ze przypomniałeś :)
Rekomendowane odpowiedzi