kzakrzewski1 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 (edytowane) Witam zamieszczam kolejne wypociny związane z nauką vraya-wymyślona scena jak widać jeszcze dużo pracy.Oprócz fotela modele moje. Nie ma ich narazie za wiele ale...to się zmieni. Całości lampy nie ma w kadrze ale model jest więc pojawi się w następnych ujęciach. Ogólnie to nauka oświetlania, ustawień kamery, materiałów i w ogóle walka o życie :-). materiał lampy chyba kompletnie nie udany. Miało być jasno, ciepło i przyjemnie. Materiał drewienka na fotelu też do poprawy ale na dziś koniec. Gorąca prośba o wszelkie sugestie i podpowiedzi. Pozdrawiam - w szczególności tych walczących ;-) Edytowane 25 Sierpień 2010 przez kzakrzewski1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sicu Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ładne szafki, ale chyba na pilot ;) Te coś podobne do stolika małego, jak dla mnie za cienkie nóżki :P Pomiędzy szafkami coś jest? czy mi się wydaje... za mocno oświetlone jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ogólnie zapowiada się ładnie, tylko materiał tego lounge chair'a, coś nie taki, spróbuj tak: http://www.evermotion.org/tutorials/show/7828/3dsmax-leather-in-vray pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cide Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ładne szafki, ale chyba na pilot A szafek bezuchwytowych już nie robią? ;) Bo jak kończyłem wczoraj robote, to jeszcze krzyk mody był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ładny obrazek, model fotel słaby..Przy tak pustych scenach każdy pojedynczy element powinny wyglądać perfekcyjnie, samo kadrowanie..Trochę nisze osobiście kadry mi pasują, ale to mój osobisty fetysz., no i lampa po lewej wygląda zupełnie inaczej:) trzymaj tak dalej, a będzie, co oglądać za jakiś czas, a uwagi typu szafki bez klamek, nóżki za chude- zlej bursztynowym deszczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 ...a uwagi typu szafki bez klamek, nóżki za chude- zlej bursztynowym deszczem. a wcześniej napisałeś że fotel słaby :) trochę za jasno moim zdaniem i pusto. Narzuć jakąś teksture na te książki bo ledwo je widać, i morze też coś na szafki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzakrzewski1 Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 Dzięki za wskazówki i czekam na więcej. Może dziś wieczorem będzie up. Oczywiście textury książek się pojawią jak tylko zeskanuje swoje okładki. Szafki mają być białe i otwierane systemem tip-on.:-)/lubię bez klamek/ Na fotelu poprawię texturkę drewienka i skórę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Pozazdrościć, rozpocząłeś wątek elegancko :) Fajnie się zapowiada. Wiadomo że jest ubogo. Może byś się pokusił o przetestowanie róźnych drewnianych paneli ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzakrzewski1 Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 Dzisiaj niestety robota zwyciężyła i odebrała cenne chwile na dalszą walkę ze sceną. Zmieniłem materiał skóry na fotelu, nadal zmagam się ze światłem. Niestety książek dalej brak. oczywiście książki są do poprawy nie będą wszystkie równej wysokości. Może ktoś z was posiada bazę textur na książeczki i chce się podzielić:-)? materiał na lampie dalej do poprawki. Zresztą poczekam na wasze cenne wskazówki. Pozdrawiam- obiecuję poprawę :-)[/font] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 hej. ladnie i schludnie choc mz troche za jasno. ja swoje ksiazki teksturowalem w ten sposob -> google -> books cover _ grafika -> duze obrazki ;) wyszło mi ze 100 tekstur wyglada calkiem realnie na dużej biblioteczce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzakrzewski1 Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 hej. ladnie i schludnie choc mz troche za jasno. ja swoje ksiazki teksturowalem w ten sposob -> google -> books cover _ grafika -> duze obrazki ;) wyszło mi ze 100 tekstur wyglada calkiem realnie na dużej biblioteczce :D Fronty książek posiadam w swoich zbiorach, chodzi mi o grzbiety, a w google nie łatwo na nie trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Fronty książek posiadam w swoich zbiorach, chodzi mi o grzbiety, a w google nie łatwo na nie trafić. e tam nie latwo: http://www.thewormbook.com/elegans/helmintholog/images/Swedish%20book%20cover.jpg http://debiansystem.info/cover-nostarch-large.jpg http://www.thesamplerguild.co.uk/images/Ackworth%20Full%20Cover%20Dummy.jpg itd itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzakrzewski1 Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Dzięki wielkie za linki, jednak mi chodzi raczej o coś z dziedziny sztuki i design'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 w ściance na środku posadz jakąś boazerię w konkretnym kolorze, kontrastującym z tłem, nie wiem czy to pasuje, ale może będzie ładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 nadal jest to wszystko przeswietlone moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusia Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Dzięki wielkie za linki, jednak mi chodzi raczej o coś z dziedziny sztuki i design'u. ale, że co te fronty książek z dziedziny designu? tak bez przesady, nie sądzę, żeby ktoś to w ogóle czytał co na tych grzbietach jest. Wpisz w google grafika book cover wyskoczy Ci setki okładek. Jak się koniecznie upierasz przy książkach z dziedziny designu - to pobaw się z PS'em ale moim zdaniem to naprawdę drobiazgowość i chorobliwa pedanteria;) http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&biw=1280&bih=647&tbs=isch:1&sa=1&q=book+cover&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai= pozdrawiam serdecznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi