illy Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 jureksw: wrzucaj na forum:D bzyku: pewniesz wprowadziles jakis rzeczy ktorych nie chcesz ujawiniac i najpierw technike chce dac do urzedu patentowego a pozniej pokaze zeby nikt nie ukradl hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2004 NIeee enzo denerwuje sie kiedy nie mam na cos pomyslów albo koncepcji... Jurku he no dzięki mysle ze tobie Austinek tez ładnie wyjdzie. Wkoncu to czlowiek ciagle sie uczy i co jeden model to lepszy... Siatka hym spokojnie jak zrobie przod to cos wrzuce.. a tył bedzie top secret :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 witam bzyku moze bym (mam prosbe) zboil utoriala jak tworzyc przod samocodu w rhino (blagam:P:P) ucze sie go troche (kilka tygodni ) i nic nie kumam musze go skumac a na samochodi go skumam inne tutotiale sa jakies dziwne (i po angielsku:P:P) prosze o rozpatrzenie mojej prozby a model BOMBA rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Wszystko równutko i pięknutko, nic dodać nic ująć. GENIALNIE :) że też chce Ci sie w to bawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Wysłane przez Bzyku Siatka hym spokojnie jak zrobie przod to cos wrzuce.. a tył bedzie top secret :D a nie mowilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Kazik >> to juz bylo na ten temat .... nie ze niechce, nauka topologi ukladania krzywych w jednym tutorialu sie nieda opisać, bylo by oczym pisac :), a na to trzeba by miec duzo oj duzo wolego czasu.Co do zagranicznych tutoriali (choc ja bym na nie nie narzekal są dobre tylko nie dla początkujących) to napewno nie mozna sie zatrzymac na jednym np.audi TT bo to dosc mocno w skrócie opisane zostalo jak tez u SUURLANDA. A pozatym siedząc troszke pare tygodni nad rhino wsumie ciezko jest cos zrobic, nurbsy są tak szerokie ze po roku, dwoch, trzech mozna powiedziec ze jeszcze malo umiem i cos moze czlowieka zaskoczyc. mw4d >> czemu bawić hi nie poprostu chce cos zrobic dobrze, porządnie i schludnie. Skilo >> :P a mowiles mowiles :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 bez obrazy ale poly jest prostrze i bardziej intuicyjne...porównał bym do lepienia z plasteliny...a nurbs... jest jak projekt dom\'u do budowy.... Dlatego właśnie kocham poligony , a w szczególności w wydaniu zbrush`owym... odarte z całej tej \"technicznej\" strony. Ale co kto lubi. Model tak jak już mówiłem na moje oko bezbłędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Wysłane przez Bzyku mw4d >> czemu bawić hi nie poprostu chce cos zrobic dobrze, porządnie i schludnie. a my chcemy podziwiac ladne modele w twoim wykonaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 enzo --> nie kazdty ma czas zeby robic model nontoper :) wiec musisz byc cierpliwy :) moge ciebie zapewnic ze model w finalnej wersji bedzie piekny :) wiec sie nie piekl .:) Bzyku jak zwykle piknie i bez zarzutu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureksw Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 zdaje się, że mój post w dziwny sposób zniknął. Więc postaram się jeszcze raz rozpisać się. Mianowicie chodzi o to Bzyku kiedy zobaczymy jakąś siatkę. Twój model jest poprawny zresztą przy takiej znajomości programu to już standard. Mam wśród pracujących na Rhino kilku najlepszych znawców, wśród których jesteś i Ty. Gratuluję i pozdrawiam, choć uważam, że model jest raczej prosty w wykonaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Dla mnie to jest SUPER ! Tez bym tak chciał robic. Modele w Rhino wygladaja bardzo przejzyscie.... czekam na updatey. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 hym prosty ?? kazdy jest prosty na swój sposób. no update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 bardzo podoba mi się ten filet co zrobiłeś na masce...czyli miejsce na logo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Ładnie ci to Bzyku idzie (z resztą jak zwykle) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Witam! Cóż bzyku masz jednak błąd z tym nadkolem (i tak Cie rozumiem bo ja mam w tym miejscu jeszcze wiekszy blad :d). Chodzi o miejsce obok rogu lampy (tam gdzie dwa fileciki się spotykają). Tam jest trche bardziej prosto , u cibie jest fala, ale chyba na tym etapie tego nie popraiwsz. I tak jest super model :) Oto link: http://www.arabam.com/fuar/2003/frankfurt/renault_megane_xx.jpg Edit: Byłbym zapominał...gdzie jest kant na zderzaku? [Wyedytowany dnia 22-6-2004 > Triple X] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Triple X ma niestety racje :(. Jeszcze błotnik to pół biedy, ale kant na zderzaku to już dość duży błąd. I co teraz panie Bzyku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 kant :) ktory :) brak jednego czy drugi ma duzą srednice ?? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 no jesli chodzi o tego zo powinien byc w pionie to go nie bedzie takie moje zamierzenie bylo w pewnym sensie oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Co tak cicho ? Nikt nic nie pisze ? ;] Bzyku robisz dalej ta Renówke, bo jest extra ;]. Czekam na updat`y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 jak wątek przykrywa wartswa kurzu i dostępu bronią nietoperze, to znak, że niebezpiecznie jest się zbliżać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Bzyku : Kant w pionie. Myślałem że chcesz go odwzorować ze 100 procentową dokładnością. W ostatateczności można to potraktować jako pewną formę tuningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 ha no i odkopali :) spox chwilowo nie ma kiedy zasiąść ale juz nie dlugo wsumie w miedzy czasie zrobilem wiekszosc nowa i doszla pokrywa dachu czy bagaznika. A Batou to juz od początku sobie to uroilem naprawde przeciez niby to nie problem ale chyba chcialem miec to w calosci i pominolem tego kancika i tak tego nie powinno byc zbytnio widac. a narazie musze sie powoli uporac z tyłkiem kilka rozwiazan i jeszcze wiecej testów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 pokaz cos wiecej, bo na tym renderingu wiele nie widac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Jak to niewiele?? Ładny HDRI :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 Heh. Dobrze jest. C2 byla wypasiona ... Mysle, ze CC bedzie jeszcze lepsza. Ojj musze isc pocwiczyc kaczuszki i mloteczki, bo na razie jestem zielony w dziedzinie 3D [ zarowno 3ds max jak i Rhino ;)]. No ale - trening czyni mistrza i moze za pol roku [pobozne zyczenie] tez cos zmajstruje :D. Bzyku trzymaj tak dalej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Kurcze jak zwykle extra!!! Nie znam tego samochodu blizej wiec nie powiem czy cos jest nie tak. bledow tez oczywiscie nie ma wiec nie c nie powiem ale... Mam pytanie dotyczace swojego samochodu. Pytanie zamieszczam tutaj gdyz mam wieksza pewnosc ze je przeczytasz:P Otoz nie wiem jak zrobic ta przedziwna fakture jaka jest na swiatlach. To jest sprawa modelingu czy textur? Poradz mi cos prosze bo nie wiem co robic Pozdrawaim serdecznie i jeszcze raz gratuluje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 25 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2004 tak dla odswiezenia :). koniec weekendu niestety i dwa dni poszly na calkowitą przebudowe co oznacza zrobienie wszystkiego prawie od początku a chodzilo o glupi fillet :). odrazu popawilem male co nieco... --edit-- wszystkiego :) ale tylko jesli chodzi o przedni zderzak jedynie jeszcze blotnik przedni poszedl do przebudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 Prima! Das ist gut! Rhino to świetny soft, nie robiłem jeszcze w nim większego projektu, ale wykonanie felgi zajeło nie wiele czasu w porównaniu do poly. Powiedz, ile już robisz ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A-D-e-X Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 model wspaniały widziałem citroena respect!!! a megane pewnie bedzię jeszcze lepszy :) pozodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2004 Kingwins ile ?? no robie go z duzymi przerwami + jeszcze przerobienie calego zderzaka od nowa to juz troszke czasu minelo :). Felgi to najczęsciej proste obiekty obrotowe wiec mozna zrobic je szybciutko w godzinke moze dwie. Tak samo szybko mozna by zrobic model samochodu o ile nie bedzie sie popelnialo błędów i nie tracilo czasu na myslenie czy bedzie dobrze czy źle, no ale to juz kwestia wprawy dokladnosci, znajomości i pomysłów/rozplanowania działań :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 Otóż to, dobry plan to podstawa, sam pamietam jak 2 tygodnie robiłem przednie reflekotry bo co spojrzałem na zdjęcie to co innego zobaczyłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 ja tak tu robilem przyrcycie dachu czy poprostu pokrywe bagaznika :). codziennie nowy pomysł na zmniejszenie ilosci surfów i z chyba 12 zlecialem do 3. No ale chwila czasu byla i trzeba bylo juz powoli konczyc przedni blotnik itp. tylko nie patrzcie sie na kanciastosc bo mam ustawienie mesha na low a newet verylow :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 mysle ze powinienes sie przejsc do najblizszego salonu renault bo to alto wcale takie ladne i doskonale w rzeczywistosci nie jest. upiekszasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 No znowu nadszedl weekend i upiekszania ciąg dalszy :). wlot dokoncze jutro i mam nadzieje zrobic atrape.. juz ten przod zaczyna nabierac ksztaltu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 piekne. a tyl to pewnie przed gwiazdka nie zobaczymy? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 Ślicznie wygląda:] Upiększaj dalej:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 jak reszta bedzie tak dopieszczona to surrland moze sie schowac ;], planujesz robic wnetrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 1 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2004 spoko szeryfie :) przed gwiazdką bedzie przynajmniej juz tyl :P a moze nawet na mikołaja ;). To upiekszanie grilla zakonczone troche tryb oszczednosciowy ale jest... beeper-> hym wiesz do suurlanda to mi jeszcze daleko jego staz jest o wiele dluzszy poprostu mam nadzieje ze bedzie to na jego poziomie :). Wnetrze oczywiscie bez niego to by niebylo cabrio a takie ma byc ale najpierw trzeba zrobic body z myslą oczywiscie o wnetrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 a czy byla by mozliwosc zobaczenia reszty siatki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 Bzyku, jak patrzę na twój model to znowu mam ochotę coś wymodelować, to jest po prostu piękne :) jak się obaj uporamy z czasem to może małą bitewkę zapodamy, co? :> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Loozack oczywiscie kiedy jaki i dlaczego :) choc wiedomo ze bedzie to na dwoch kołach :) mam nadzieje :D. :::wire::: i tu juz drzwi i lampki a dokladniej klosze teraz wnetrze jeszcze i taki test igesów w maxie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 piekne. piekne continuity. zapodalbys moze jakies video z analiza powierzchni na zebrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 no dzieki ale chyba nie udalo by mi sie nic nagrac :) juz teraz bez zadnych programow w tle mam niesamowite odswierzanie moze klatka na 3 sek przy analizie :). moze kiedys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2004 i jeszcze taka podstawa dachu czyli slupki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2004 taki maly update ze wszystkim co juz mam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 wszyscy oniemieli z zachwytu albo juz sie im znudzily ciagle ochy i achy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 dobrze chłopakowi idzie to co mu przeszkadzać :p Co do pracki ciekawie sie zapowiada :), wszak ciągle to tylko skorupka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 ale jaka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 wszyscy oniemieli z zachwytu albo juz sie im znudzily ciagle ochy i achy :) hehe, dokładnie :) jak zobaczę jakiegoś buga (pewnie nieprędko) to wtedy może coś napiszę mądrzejszego, narazie jedyne co mi przychodzi do głowy to "o rzesz kur... to jest zaje..." walcz dalej Bzyku no i pokaż nam w końcu "dupcie" :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 Ale dlaczego robisz tego pięknego Megane II w wersji z tą d..pą? Dwubryłowy jest o wiele ładniejszy. Poza tym - fantastyczny model będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi