Batou Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Fajne :). Jakoś się nie potrafię podniecać samym modelem więc czekam na materiały i ostateczny render. Trzymasz poziom :).
Knysha Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 o_O. Nie no - coraz lepiej ;). Az strach sie bac ;).
Bzyku Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 Tomur->> no masz racje jest to tylko powloka ale to ona jest najwazniejsza jak jest kiepska to nic jej nie pomoze nawet najladniejsze felgi i wnętrze czy nawet sam lakier. eMPack->> no jesli chodzi o meganki II to chyba CC jest najladniejsza choc o gustach sie nie dyskutuje, wiec dlatego ta :) Batou->> moze za miesiąc bedzie pierwszy lakier, jeszcze duzo przedemną.zalezy mi tylko zeby byl on jak najladniejszy z jak najmniejszą iloscią błędów i narazie chyba nie jest źle, w C2 bylo ich wiele tu ma byc ich jak najmniej a najlepiej 0 choc to nie realne :) narazie. dzieki za komenty moze jeszcze dzisiaj lub jutro bedzie tyl, zalezy czy jeszcze gdzies napotkam jakies problemy ..
Bzyku Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 Tył jednak dzis udalo mi sie zrobic choc tylko teoretycznie bo teraz zacznie sie robienie wgłębień i filletowanie tego wszystkiego to chyba bedzie jeden wielki fillet i tu bedzie problem no ale nie moze byc za latwo :). i sama wycieta pokrywa bagaznika i dachu w jednym...
illy Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Bzyku zrob jakis blad, bo chcemy wszystcy Tobie go wytknac, a tak nie dajesz nam szans, Pzdr ladna praca (jak zawsze) edit: dopiero mi sie obrazki zaladowaly, heheh, ach to lacze, bardzo ladnie , ale jednak ide porownywac, moze jakis blad sie znajdzie:>>>
_michal Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 oops, nie doczytałem, myślałem że to za zwykła 4-drzwiowa, my shame, pracuj dalej :) chyba musze się wyspać, niedowidzę.
kingwins Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 błędem jest to że nie wybrałeś innego modelu ;) Np. Mazda 6, Astra III... A poważnie to myślałem że w nurbsach szybciej to się robi, choć sam nie powinienem krytykować szybkości pracy bo nie świeciłem przykładem.... Pozdrówka
Bzyku Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 kingwins nigdy raczej nie zrobie mazdy :), a jesli chodzi o astre to by to byla II. Chodzilo mi o cabrio mial byc Cadillac XLR juz go zaczolem choc mialem kiepskie referki a do maganki mam swietne wielkie ogromne nawet i to przewarzylo na wyborze modelu. A co do szybkosci to mozna robic szybko nawet bardzo jak sie komus spieszy tylko pytanie poco. Lepiej wolniej a dokladniej :). sam to widzisz po swoim galancie wolno a dokladnie :)
Bzyku Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 no i kolejne elemenciki wielkiej ukladanki. Tyl juz w wiekszosci z filletowany.
Bzyku Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 I tu swiatelko stopu tylko jeszcze sie upewnie jak jest z wnetrznościami lampki to ją wytne. i takie dodatkowe zrzuty http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/CC/full.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/CC/full2.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/CC/full3.jpg
Gość _Kreska_ Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Świetnie to wyglada, uwielbiam patrzec na takie nurbsowe siatki, ni cholery nie kumam tej techniki ale wiem jedno, wyglada to bardzo profesjonalnie:D. Piekny model.
beeper Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 Bzyku - moglbys napisac jak robisz krawedzie karoserii ?? robisz offsetsrf powierzchni i blend, czy moze 1rail i pozniej fillet.
Bzyku Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 Kreska->> to nie jest takie cholernie ciezkie tylko troszke inaczej sie podchodzi do modelowania niz w poly, ale tez chodzi o topologie.no i troszke wiecej narzedzi trzeba poznac niz w poly. beeper->> jesli chodzi o wyciecia to raczej rzadko uzywam filleta chyba ze wiem i jestem pewien ze na calej dlugosci jest 90 stopni pomiedzy surfami a to przy wiekszym tepie malo realne do wykonania. ale sam technika to robie offseta surfów potem krawedzie projektuje na te zoffsetowane powierzchnie potem 2 rail a zamiast filletowania dla utrzymania constant distance zamiast constant radius i tu minus fillet edge brak tej wlasnie opcji to biore pipe i dziele tą rurką powierzchnie i potem vrb_blend_curve i znowu 2 rail troche roboty ale efekt duzo lepszy niz standardowy filletedge i lepiej kontrolowany.
Bzyku Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 No troszke czasu nic w megance niezrobilem ale teraz mysle ze bedzie normalnie wiec update klamka i trojkąt pod lusterko. taki renderek ale bez klamki i trojkąta
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Widzę że sprawnie ci to idzie...bzyku :) nic dodać - nic ująć
Michas Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Ja myslalem ze ten projekt umarł :) uhmm te booleany w rhino są piękne. mogliby coś takiego wprowadzić do max'a w nadchodzącej wersji. CO do modelu to nie mam zastrzeżeń :} Jak dla mnie idealny i niedościgniony wzór modelowania.
illy Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 nigdy nie zrozumiem nurbsow, piknie ale nie przesadzajmy,
Salvator Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 hold your horses.. jeszcze nie zrobił spryskiwaczy do reflektorów:P
Bzyku Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 Spoko beda i spryskiwacze itp :D. nie ma lipy.. A wiec tak bo mi sie nudzilo a nie chcialo mi sie robic lusterka to w zamian zaimportowalem sobie meganke do maxa zeby sobie porenderowac i wiszlo cos takiego.
Bzyku Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 i jeszcze z kolorkiem a i niezwracajcie uwagi na kolor i na jakosc to bylo na szybko bez wczesniejszyc testów odcieni :)
Loozack Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 no pięknie, ale błąd typu nakładające się na siebie dwa obiekty... no wiesz :) trzym się
Bzyku Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 To nie to loozack to na szybie to nie nakladające sie obiekty az sam sprawdzalem cos sie powalilo przy exporcie albo imporcie igesów nie jestem pewien..... batou gdzie gdzie no gdzie ?? :) niewierze :D
enzo Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Wygląda dobrze.... Nie mam zastrzeżeń... czekam na kółka..:)
SansSerif Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 rozowy lakier opalizujacy, przyciemniane szyby i klosze, zlote felgi. barbie dragster? ;)
cmx Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 chyba, te zlote felgi nawet ze strachu uciekly..:>
Bzyku Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 hehe to przypadek ze wyszedle lekko rozowy a tu odrazu takie pomysly :) nie to ma byc takie ladne przyjemne i naturalne.mysle ze dopracuje wreszcie srebrny kolor to taki wlasnie bedzie a narazie ma byc czerwony taka red bestia :D. normalnie musialem jeszcze to zrenderowac wiec to to :) dobra koniec tej zabawy w renderki ale wiem przynajmniej jak to moze wygladac teoretycznie oczywiscie. 1. 2. 4.
SansSerif Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 zrob printscrn, ctrl+v w ps color pick i przepisz kolor do maxa :) http://www.renault.com.pl/RenaultSITe/cars/configurator/index.html?color=OV727&colgroup=PEINTURE+O&model=ME2&version=010&group=VP&action=colors http://www.renault.com/img/gamme/images/coupecab_ext1.jpg http://www.renault.com/img/gamme/images/coupecab_ext2.jpg http://www.renault.com/img/gamme/images/coupecab_ext6.jpg http://www.renault.com/img/gamme/images/coupecab_ext8.jpg
Salvator Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 niby to takie ładne, a jednak takie brzydkie ;] dziwne rzeczy są na tym forum, fioletowe pokoje, różowe samochody.....
Predator Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 hehe Batou jeslo mowa o bledzie chodzi ci o to ?? Blad malusi ale blad . No dobra nie bede tak drobiazgowy . Zapostowalem to bo juz dawno nikt chyba ci niewytknal bledu :). Wedlug mnie furka perfekcyjna . Niemam zastrzezen . Sasiedzie Pozdrawiam i czekam na final render. ;)
enzo Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Całkiem całkiem idzie praca... Predator...- zawsze są błędy.....tylko jedni umieją je dobrze zakryć a inni nie....:)) Zrób błękitny lakier.:)
Bzyku Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 Hym Predator to co pokazales to jest bład ale tylko siatki mesh bo wszystkie screeny ktore sa z rhino mają mesha na low bo inaczej to by mi sie modelowac odechcialo. sama siateczka low w pliku zajmuje przy zapisie 60-70% objetosci wiec to plus wolny dysk i mozna czekac nawet godzinke na zapis jakby tak miec ladniutką siateczke zapisaną w pliku :). A tak jak sheryf powiedzial zeby wykorzystac kolorki ze strony renault i tak zrobilem tylko ze ten ciemniejszy odcien nazywa sie "flame red" ognisty wiec :). Dzieki jeszcze raz za komenty. sorki ze taki duzy ale chcialem w całości
Gość User190 Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 "barbie dragster" był lepszy ;) :P Fachowa robota - gratuluję!!
Predator Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 enzo idac z duchem ofrum moj post byl oczywiscie zartem mala parodyjka forumowych przyczepian sie forumowiczow do pracy innych . :) Krytykowanie pracy Bzyka bylo by ostatnio rzecza jaka bym zrobil :) jak juz pisalem niema sie do czego przyczepic praca jest wzrowa. Jak bzyku rozpoczynal ten topik wiedzialem ze bedzie pieknie . Co do ostatniego renderka wyglada bosko . Piekna robota . Zazdrosz ci umiejetnosci .
Bzyku Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 Dzieki Predator choc jest jeden widoczny element ktory odbiega od orginalu a jest to przednie nadkole minimelan odcylka ale jest no niestety nie do poprawienia na tym etapie.
beeper Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 No swietnie, ciekaw jestem jak wnetrze CI pojdzie. Bedzie animka z otwieraniem dachu? :)
Loozack Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Bzyku, po co było mówić ? nikt nie widział ;D pozdrawiam P.S. bardzo podoba mi się lakier na ostatnich renderkach, jestem jeszcze ciekaw jakby wyszło pomieszanie kolorów, chodzi mi o karoserie w jednym, dach plus przednie słupki w innym kolorze :)
Bzyku Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 Beeper--> chcial bym zrobic nie tyle animke co prezentacje np.w fle(a)sh-u.gdzie bylo by 360 + otwieranie dachu wlasnie ale oze by sie udalo to zrobic ale tylko w niskiej rozdzialce i 12 klatek na obrot nie wiecej. Loozack--> nie wygladal by :). pomijając zamierzony bląd zwany pionowym kantem na zderzaku to raczej wiecej takich widocznych ni oowinno byc ale kij go wie moze ktos zauwazy :) ??...
Bzyku Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 no i jest pierwszy leement ktory bedzie we wnetrzu tego pieknego cabrioleta :D. wsumie to gotowa jest tylko ta czes bardziej z tylu bo tą przednia to jeszcze troszke musze pociać na czesci i oczywiscie paląki zrobic :)...
kozioo Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Jak widze nową meganke na ulicy to mnie skręca. Ale Twoje rendery mi sie podobają :> Widocznie w gdanksu nie ma takich fajnych hdr'ek :P
Bzyku Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 wiedzialem wiedzialem :) ze ktos znowu powie ze meganka II jest brzydka a ona ma taką ladną linie :P. ale dzieki kozioo ...
Nimrod Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 No to ja powiem że mi się podoba :) Twoja też... znowu
Triple X Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Witam :) Model fenomenalny, ale już modle się w intencji Twojego kompa :P:P
Bzyku Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 hehe triple ostatnio posadzilem mojego celerka :). ale teraz raczej z myslą o exporcie a dokladniej imporcie do maxa jako "nurbs" i wsumie tak teraz zrobilem to samo body przy takich spokojnych ustawieniach ma piewidzmy tylko 230k wiec nie jest zle z wnetrzem moze dojsc do 1,2-1,5 miliona ale to i tak lepiej niz proba exportu jako mesh.Jedyny minus to wersja demo PT nie moge w maxie nic oprocz importu i ustawienia jakości a nie wiem jeszcze czy da sie to potem na tej wersji otexturowac ? wsumie to zobaczymy :)...
Bzyku Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 maly update bo robie na zmiene wnetrze i dokanczam elementy zewnetrzne :). W lampie oczywiscie jeszcze brak tej lampki soczewkowej i kierunku ale jutro to mysle ze bedzie skonczone.
xMark Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 pieknie, a bedziesz go otwierac? dach, drzwi itp?? pozdro
Bzyku Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 Jesli chodzi o drzwi to napewno nie beda otwierane dach to zalezy chcialbym zeby tak ale wszystko zalezy od tego jak wyjdzie mi podsufitka czy jak to nazwac i oczywiscie czy komp mi to zdola wyrenderowac :). No i lampka jest juz gotowa.
Gość AcidBoyXL Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 siemanko ;] nic tu dodac nie mozna, nurbsy+samochody to dobre polaczenie dla oka, szkoda ze nie dla kompa.. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi