Bzyku Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 dzieki. :) hym czemu dla kompa bardzo szybko nurbsy sie renderują ale oczywiscie nie konwertując do mesha bo wtedy racja bardzo duzo taki obiekt wazy.Nie moglem sie powstrzymac i zrobilem testowy render lampy i mysle ze jak dobre bedą materialy to powinno to ladnie wygladac...
Batou Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Opatentowałeś ten lakier? ;) Bardzo ładny. W jakim programie renderujesz?
Bzyku Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 :) no ten lakier to chyba bardziej powinien opatentowac suurland :) a ja tylko probuje sie do niego jak najbardziej zblizyć.oczywiscie ten render to zasluga max6+powertranslator+Vray...Dzieki Batou.
Bzyku Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 no to do ukladanki dorzucam jeszcze ten wynalazek...
Bzyku Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 A tu jeszcze w testowych kolorkach :).
SansSerif Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 tylna lampka ladniutka ale przedniej duzo brakuje do realizmu
Bzyku Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 a no masz racje. a moim zdaniem powodem brzydkiego wygladu przedniej jest to ze jest zbyt jasna w poprownaniu do tego co sie w niej odbija,Ale naszczescie to tylko shadery testowe ktore i tak bedzie trzeba poprawic :)
Batou Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Mnie ciekawi jedna rzecz. Jak to wygląda ze standardowymi refleksami, bez mapy hdri która po części ułatwia robienie tego typu materiałów.
Bzyku Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 a tu masz racje tez moglbym sie nadtym zastanowic oczywiscie te materialy calkowicie do oswietlenia planem czy temu podobne sie raczej nie nadają są zrobione do HDRI narazie przy tym zostaje
MC-Maxim Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 Super to wyglada .... jak fotka :] i fajna ta mapka HDRI .....
Bzyku Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 nio i kołpako felga do wersji 2003 ale nie wiem czy nie zrobic jeszcze 2002 i 2004 taki komplet by byl.coc i moze jeszcze raz tą zrobie bo cos mi w niej nie pasuje no ale zobacze jak to wyglada po wyrenderowaniu...
Salvator Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 powstał ze zmarłych i dobrze.. bo ładne nie ma do czego się przyczepić, jak zwykle
kingwins Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 Bzyku pojechałeś z tematem, materiały na przednich reflektorach mi się nie podobają (za błękitne). Ale Tylne wyglądają max dobrze.
Bzyku Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 no a jak kingwins trzeba by nieraz cos zrobic bo i tak sie za duzo obijam :) albo renderuje hihi ale tak mam zawsze jak mi sie przy monitorze siedziec niechce.normalnie to chyba powinenem miec wszystkie elementy zewnetrzne i chyba z polowe wnetrza :). i takie zmiany jak felgi i troszke przerobiony shader na lampach
ReflectVision Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 respekt dla ciebie ... ale dach troche kanciaty :)
Bzyku Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 aha masz racje :) caly luk ma malą ilosc poly o dobra w nastepnym podbije troszke ustawienie mesha to powinno to zniknąć.
ReflectVision Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 bardzo mi sie podoba ... tez tak chce :D
illy Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 bardzo mi sie podoba ... tez tak chce :D trenuj, trenuj, trenuj, Bzyku cos faktycznie gdzie niegdzie kanciato
Bzyku Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 a no dokladnie jak mowi Skilo trzeba trenowac bo trening czyni miszcza :) no to jeszcze troszke przedemną. Oczywiscie są tu elemnety ktore mają slabe ustawienia mesha ale narazie nechce zbytnio tego podkrecac bo poco to jest tylko takie testowanie a i łatwiejsze jest bawienie/ ustawianie shaderów bo rederuje sie troszku szybciej. na poczatku render trwal niecalą godzinek a teraz z felgami itd to prawie 3h wiec jest czas zeby cos zrobic wyjsc i naprawic tą prawdziwą fure :). i to jest wynik takiego wyjscia :D podkrecilem conieco... no na VB juz nie trzeba myslec o max rozdzialce
cmx Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 polowa efektu to perfekcyjny model, a druga polowa (albo i wiecej) to naprawde wysmienite materialy - jesli te sa testowe to finalne chyba mnie w ziemie wgniota.
ReflectVision Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 umieram :D a opony bez bierznika zostaną ? :)
Arnet Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Bzyku, ile na chwile obecna wychodzi face'ów przed renderingiem?
Bzyku Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 nie chce klamac ale jak nie bylo felg i mialem wlaczoną statystyke to body posiadalo niecal 300k wiec mysle ze z felgami bedzie z 0.5 miliona albo mniej ciezko okreslic naprawde.Jak jeszcze bede renderowac to wlacze i zobacze na ile przelicza. nie no ze slickami nie zostanie takich glupich pomyslow nie mam :)
blood_brother Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Czy szyba nie powinna miec szpary abo czesc otwierala sie razem z drzwiami?? No chyba ze otwieraja sie same drzwi i trzeba sie przeciskac pod szyba:) Chyba ze jest inne rozwiazanie:) A co do modelu to calkiem dobry ale jeszcze nie na tyle aby zyskal miano doskonalego:)
Gość AcidBoyXL Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 nic nie jest doskonale ;] bo bylo by nudno ...
blood_brother Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Mysle ze doskonalosc jest wzgledna:) Oczywiscie zalezy kto jak tlumaczy sobie pojecie doskonalosci:)
Bzyku Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 No przeciez to nie jest koniec prac nadtym modelem wiec szyba jest jak narazie caloscia pozniej przyjdzie slupek i inne bajery. dokladnie niema czegos takiego jak doskonalosc a napewno ten model nie bedzie mogl taki byc.a wogole to chyba widac ze niema uszczelek i ze nazwijmy to szybą jest caltkiem czarna zero przezroczystosci wiec chyba wiadomo ze tu czegos brakuje...
javor Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 o w morde, dobrze ci to idzie :D ale te felgi ........... okropne są :| zrób lepiej jakieś inne (oczywiście nie chodzi mi o twoje wykonanie tych felg) a co do materiału przednich światełek to jest zbyt matowy. mój śąsiad ma takiego renaulta (tylko nie cabrio) i światła błyczczą jak lusterko .... albo i lepiej.
Bzyku Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 no staram sie staram javor :). jesli codzi o tą lampke to byl pierwszy render nawet bez testów a teraz powinna sie swiecic duzo ladnie a wiec bedzie bardziej dopasowana do powiedzmy otoczenia ktore sie wniej odbija ale to dopiero jak skoncze atrape i pare elementów z przodu jakies spryskiwacze itd. Taki ps. felgi no narazie zostaje przy tych od wersji 2003 jak bede chcial odpocząc od np. wnetrza to zrobie z innych lat ale zadnych ozetów ani temu podobnych niebedzie naszczescie :D
Loozack Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Bzyku, a masz coś do "ozetów" ? :> ...kombinuję co tu jeszcze napisać... ale już ty wiesz co ja myślę o twoim modelu ;) trzymaj się
Bzyku Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 nie nie ja nic takiego nie powiedzialem :) chodzilo mi bardziej oto ze nie mam takich zlych mysli zeby pakowac tu jakies elementy tuningowe. Od samego początku mial to byc model jak najblizszy orginalowi no oprócz paru szczegulów :D. No i jak mowilem to czego mi na frocnie brakowalo atrapka i spryskiwacz.
Bzyku Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 no i render z przodu troszke bardzo nie tak jak trzeba ustawiona ale poglądowo moze byc no i shadery musze jeszcze powaznie pomeczyc...
ReflectVision Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 przednie kolo za bardzo wysunięte z nadkola ;) a tak to po mistrzowsku wszystko ;)
chveti Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 no bzyku , tyle męczysz ten model że jest perfekcyjny...:) coś mi się ten lakier wydaje do lekkiej poprawy i może inne hdri , mógłbyś pokazać to ujęcie z białym plane'em nad autkiem?
xMark Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 wez zrob jakis blad zebysmy mogli go wytknąć. od samych pochwal moze woda sodowa do glowy uderzec :D
Bzyku Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 no ale zrobilem bład :) spryskiwacz za maly i pod zlym kątem choc juz bląd zostal naprawiony ;P :D. co do kola to wsumie racja ale jak bedzie tarcza i zacisk to ustale srodek opony inaczej kola i pointem na srodku bede to obracaj a moze nawet zobacze czy uda mi sie zgarc uklad taki wirtualny zwany trapezowym. plane hym no musialbym specjalnie do niego teraz robic painta ale musze zrobic wnetrze wiec niema czasu na takie testy :).
chveti Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 ZNALAZŁEM BŁĄD !!!! :D NIE MA WENTYLI !! HAHAHAHH :D
Bzyku Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Napisano 2 Wrzesień 2004 chveti to nie błąd tylko niedociągnięcie :D. da sie dorobic w pare minut hi.Teraz juz wiem bedzie tarcza zacisk i rotor nie orginalny ale Wilwooda bo znalazlem na ich stronie katalog z rzutami z wymiarami i innymi potrzebnymi rzeczami. tylko problem w tym rze tylko cyba dwa zaciski są na rozmiar meganki wszystki tarcze min rozmiar to 309mm a w megance nie wejdzie wieksza niz 270 no i tu zastanawiam sie czy zrobic w orginalyc wymiarach a potem to lekko zeskalowc...
Nimrod Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Ten ostatni render... ach.. jak prawdziwy :)
Bzyku Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Napisano 2 Wrzesień 2004 a no mam :)) nie no zrobilem tarcze + rotor srednica 279 mm bedzie stawac dęba hihi. dobra tu przesadzilem i tak nie bedzie jej prawie widac hehehe... a wiec tarcza wilwood Ultra-Light UL-32 a nazwy rotora to niepamietam i tak musialem lekko wymairy zmienic i dystans od tarczy do felgi 40mm.
Loozack Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 eee, łączenie tarcz nie zfilletowane ;) a tak serio to tak mnie kusi, żeby wziąć się za modelowanie jak na to patrzę, ehhh... ale nie wiem za co, hehe :D Bzyku, kończ szybko to nad tą mini-bitwą pomyślimy :> pozdrawiam
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 glupi pomysl z ta mini bitwa: zamiast jednego swietnego projektu, bede dwa tak samo swietne obiekty :D lepiej "clone" zrobcie hehehe
Bzyku Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Napisano 2 Wrzesień 2004 e odrazu glupi skilo to nie byla by na zasadzie ze robimy np. ten sam model pojazdu tylko z tego samego rodzaju jak np. ścigacze bo tak mialo byc :)...a wiesz loozack zastanawialem sie nad filletami co to 2 x 32 żeberka = 64 no ale przemyslalem ten chory pomysł :D...
Loozack Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 KJ13, coś mi się wydaje, że jeszcze sporo rzeczy nie ma... ale może dlatego, że to jest WIP, co ?
don_filippo Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Loozack ==> Na pewno nie dlatego. Myślę, że Bzyku o nich zapomniał...
Bzyku Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Napisano 2 Wrzesień 2004 No tak wiedzialem ze o czyms zapomnialem :D. jakis taki za waski mi sie wydawal ;).
Bzyku Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Napisano 4 Wrzesień 2004 wiec jest to o czym zapomnialem bo nie zauwarzylem :).w 100% moze nie jest takie jak w orginale ale jest ;)
Rekomendowane odpowiedzi