adek Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 Na łamach serwisu CGSociety pojawił się artykuł poświęcony filmowi "TRON" (jest to jeden z pierwszych filmów w których bardzo dużą rolę odegrała grafika komputerowa). Artykuł o tym jak to się robiło wtedy... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1394
Marvin Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 http://www.kmf.org.pl/fx/tronmenu.html tu trochę więcej po Polsku.
adek Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Napisano 21 Wrzesień 2010 Dzięki Marvin: tego linka nie znałem. Myślę, że niezły dodatek do artykułu.
Monio Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 Pamiętam że jak oglądałem pierwszy raz ten film to technicznie nie zrobił na mnie większego wrażenia (było to długo po toy story). Niesamowite ile pracy w to włożono.
Mortom Napisano 22 Wrzesień 2010 Napisano 22 Wrzesień 2010 Pamiętam jak oglądałem Tron'a w TVP 1 podajże. Było to około roku 90-któregoś, film zrobił na mnie piorunujące wrażenie, między innymi dzięki niemu zacząłem interesować się grafiką komputerową. Ahh... dzisiaj już takich filmów nie robią. Ciekaw jestem jak wyjdzie im Tron 2.0 Pozdr.
bartolomeo Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 W jakieś święta wielkanocne puścili tron jak byłem gówniarzem. Ojciec kazał oglądać, bo mówił że to jakiś mega dzieło... A ja nie bardzo kumałem o co chodzi. Ale zajarałem sie filmem strasznie :) Wszystkie dzieciaki na podwórku potem na rowerach bawiły się w Tron ;)
olaf Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 jak patrze na dziewczyny w ktorych się kochałem jako dzieciak to mam takie samo odczucie jak przy starym Tronie - pewne rzeczy warto zachować w pamięci ale nie weryfikować ich ;)
Rekomendowane odpowiedzi