Richard Hade Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 (edytowane) Znacie Booby'ego Chiu i jego akcję rysowania w metrze? http://bobbychiusubwaysketchgroup.blogspot.com/ Pomysł ten chodził za mną już od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłem zrobić coś w tym kierunku. Co Wy na to, żeby spotykać się raz w tygodniu i wskakiwać do metra na 1-1,5h i większą grupą rysować co komu pod oko wpadnie (pewnie głównie ludzi ;))? Jeżeli są chętni to zapraszam na pierwsze podejście. W grupie raźniej i jakoś bezpieczniej, bo ludzie mniej się będą krzywić na grupę rysowników niż na samotnego artystę ;). Poza tym jest to moim zdaniem ciekawa forma motywacji i podkręcania skilla. Proponuję na początek w ten czwartek (14.10.2010) o godzinie 18.00 na "patelni" (metro Centrum) przy wejściu w kierunku Kabat. Szkicowniki w ręku pozwolą się rozpoznać. Efekty prac wrzucimy do wątku, a jak sprawa się ciekawie rozwinie to będziemy zakładać wątki odnośnie każdej edycji. Co Wy na to? Ja będę :) Edytowane 12 Październik 2010 przez Richard Hade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 alez to jest fajny pomysl:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Świetny pomysł, jaka szkoda, że aktualnie jestem w Lublinie bo chętnie bym się dołączył. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 pomysł też już za mną łaził gooood Idea :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 Nie jestem z Wawy, więc nie wpadne, ale pomysł imho wypaśny :) Może wdrożyć to też w innych miastach... :D Gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 (edytowane) Wymyśl inny termin:) W czwartki jest rysowano postaci na hali, o! :) A inicjatywa bardzo fajna, chetnie się wybiorę o ile termin będzie pasował. Edytowane 12 Październik 2010 przez biglebowsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 Na jakiej hali? :> Docelowo w środy będzie, w tym tygodniu akurat w czwartek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 W drożyć to w innych miastach? W innych miastach niema metra :) Chyba, że w tramwaj :D Pomysł fajny :) Też trzeba liczyć się z tym, że ludzie mówią: będę będę, a i tak będzie może 1/4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 Jako inicjator planuję być regularnie, bo tu nie o liczebność chodzi tylko o przyjemność i skillowanie w miłym towarzystwie. To nie cyrograf czy zobowiązanie, kto ma ochotę i chwilę czasu wpada. Ważne, żeby wiedzieć o takiej możliwości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 Platigowej hali :) pisałem tu http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=962655&postcount=57 i powiem ci że niestety tylko jedna osoba się zgłosiła. Trochę to smutne. Metro jako środek lokomocji sprawdza się o tyle lepiej że mniej telepie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 bigleb, a daj mi jakieś szczegóły większe. Ja mam dużo czasu po pracy i chętnie pociągnę w środy WSSG, a w czwartki na hali. Powiedz coś więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 Generalnei na hali, nie zawsze i różnie z tym wychodzi, bo czasem są tam zdjęcia i nie można wejść. Staramy się zbierać regularnie o 18stej na fortach mokotowskich i rysujemy wynajętego modela. Szukamy innej miejscówki żeby można się było łatwiej i lepiej zorganizować. Czuj się zaproszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 (edytowane) Okej. To od następnego tygodnia WSSG w środy, teraz jeszcze tak jak w pierwszym poście. Będę dawał też info przed samym spotkaniem. A w czwartki wybieram się na halę :). Bigu powiedz mi jeszcze gdzie dokładnie ta zbiórka (nie jestem rodowitym warszawiakiem, więc ulica/adres zbiórki bardzo mi pomoże) i jak to finansowo wygląda, co bym się przygotować mógł :) Edit: Zgooglałem, jak rozumiem Racławicka 99? Edytowane 12 Październik 2010 przez Richard Hade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=106818671707570701280.0004924457e9a30c408f2&ll=52.195377,20.997232&spn=0.000277,0.000915&t=h&z=21 Racławicka 99. Można metrem ( stacja Racławicka ), można tramwajem - Odyńca/Wołoska i można autobusem - Miłobędzka/Racławicka. Finansowo różnie, zależy od ilości osób. Zwykle około 30 zeta, czasem mniej, czasem więcej. Im więcej ludzi tym taniej oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 No to w następny czwartek jestem :). Ile na modelkę przygotować kasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 Płacimy tylko za modela, halę mamy za free. Mniej w zapasie 5 dyszek, a pewnie wydasz 20 - 30, zależnie od tego ile ludzi będzie. Zostaw mi na priw swój nr tel i mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 No to ustalone ;) Koniec OFFtopa. Jeżeli ktoś jest chętny na czwartkową premierową sesję WSSG zapraszam. Po prostu pojawcie się w wyznaczonym terminie, bez żadnych zapisów itp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 W drożyć to w innych miastach? W innych miastach niema metra :) Chyba, że w tramwaj :D Nie o samo metro mi chodziło, ale o fakt spotkania się i szkicowania.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 (edytowane) Fajna inicjatywa. Szkoda że nie mam jak się z sącza ruszyć. :) Będę na bank 3 listopada. Richard Hade- Masz Facebooka? Może założysz tam grupę jakąś. Zgłosi więcej ludziów. Może już nie będzie takiej rodzinnej atmosfery ale całe metro wypełnione rysownikami to musi być epicki widok. Synergia zadziała i będzie się rysowało jeszcze lepiej. :) Twoja decyzja. Edytowane 12 Październik 2010 przez Monio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 Nie mam facebooka, ale jak ktoś ma to niech się nie krępuje i poinformuje gawiedź, dołączy link itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 http://www.facebook.com/group.php?gid=109977912399925 Można dołączyć do grupy. Jak Richard napisze całe info można będzie spamować znajomym. ;) Richard- Ty jestetś tutaj mistrzem spisku. Skomponuj ładne i klarownie info. Data, godzina i takie tam. Jeśli byś mógł załóż konto na FB to dodam cię jako administratora. Podeślij to logo które zrobiłeś w większej rozdziałce mi na PMke to je tam wstawię. Ogólnie przydałby się jakiś administrator grupy z warszawy który mógłby co jakiś czas popatrzeć na co tam się dzieje na grupie i przypominać o spotkaniach. Ja na razie jestem z racji obecnego miejsca pobytu poza akcją. ;) Jest ktoś chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 12 Październik 2010 Autor Share Napisano 12 Październik 2010 Nie ma opcji żebym założył konto na facebooku - taki prywatny protest :P. Jak wrócę do domu to postaram się coś naskrobać odnośnie info, ale póki co to może wystarczy to co w pierwszym linku napisałem? Nic specjalnego nie wyczaruję, po prostu akcja dla chętnych do rysowania w większym gronie i cyklicznie :) Link do większego obrazka: http://richardhade.com/WSSG/WSSG.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 http://www.facebook.com/group.php?gid=109977912399925 Działa już. Dołączajcie i zapraszajcie (odpowiednich) znajomych. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 No to według wszyscy chętni w tym ja zbieramy się dziś o 18 przed wejściem do metra :). Do zobaczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Pierwsze spotkanie za nami :). W miarę dostępu do skanera wrzucę co udało mi się naskrobać, o ile nada się do publikacji. Tak na szybko to, doszliśmy w gronie do wniosku, że lepiej będzie w Złotych Tarasach, więc kolejna (za tydzień w środę) edycja pewnie będzie właśnie tam. Ciszej i ludzie mniej się ruszają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Ile osób się zjawiło? BTW. Facebookowy profil ma mały odzew jak na razie. ;) Tak czy siak jak jakieś zmiany większe będą w sprawach organizacyjnych to pisz tutaj lub na PM, zmienie co trzeba. Do zobaczenia w listopadzie, będę w wawie to się zjawie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Pierwszy raz były 2 osoby :). Posiedzieliśmy w metrze planowaną godzinę, szkicowaliśmy i gadaliśmy. Jak dla mnie przyjemnie spędzony czas. Następne spotkanie w tą środę o 18ej :) Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 20 Październik 2010 Autor Share Napisano 20 Październik 2010 Zainteresowanym przypominam o dzisiejszym spotkaniu z cyklu WSSG o 18:00 Metro Centrum wejście "kierunek Kabaty". Pamiętajcie o szkicownikach i dobrym humorze. Do zobaczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 26 Październik 2010 Autor Share Napisano 26 Październik 2010 Jak co tydzień przypominam o spotkaniu z cyklu WSSG (to już trzeci raz). Jutro (środa) tam gdzie zawsze, jeżeli ktoś się jeszcze waha to niech przestanie i po prostu przyjdzie :). Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 Inicjatywa super, choc chyba juz kiedys tu na forum byla i nie przetrwalo. Moze wrzuccie tu troche szkiców na zachete ze spotkan. Z tego co pamietam u Bobbiego Chiu to oni tez w kawiarniach rysuja, gadajac, nie zawsze z natury, bez specjalnych ograniczen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 26 Październik 2010 Autor Share Napisano 26 Październik 2010 Muszę się do skanera dorwać, to wrzucę. W weekend może się uda u rodziców tego dokonać :). Akcja głównie motywująca, więc póki mi sił starczy będę organizował do końca świata i o jeden dzień dłużej. Jak się zbierze dostatecznie duża i ciekawa grupa to i kawiarnie będziemy nawiedzać, właściciele takowych na pewno będą zadowoleni jak im parę szkiców zostawimy i wypijemy litry kawy/czekolady/herbaty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Jakbym zobaczył ten topic pare godzin wcześniej to bym jeszcze załapał :( Mi pasuje pomysł Richarda jak i bigleba. Postaram się dołączyć przy najbliższych terminach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Utworzyłem wątek do wrzucania szkiców ze spotkań TUTAJ A najbliższe spotkanie już jutro (03.11.2010) o 18:00 tam gdzie zawsze. Zapraszamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Mnie sie podoba :D Jestem za tym żeby zorganizować jakąś ładną rozpiskę dat i godzin, no chyba że nic sie nie zmieni ;) Wpadne z Noiproxem w przyszłą środę! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Raczej nic się nie zmienia :). Jak do tej pory było standardowo o 18:00 w środy. Za tydzień to znaczy 10ego listopada? Czy miałaś na myśli jutro? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Za tydzień znaczy 10ego listopada ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 7 Listopad 2010 Autor Share Napisano 7 Listopad 2010 W tym tygodniu, ze względu na święto, mnie w środę nie będzie (uciekam ze stolicy). Kto z Wawy spokojnie może jednak przyjść. Nie jestem ogniwem niezbędnym :) A w następnym tygodniu jak zawsze wg planu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 noiprox i telthona bedziecie na 100%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Będziemy :D gdzie sie spotykamy? Przed wejściem na metro w strone kabat? :D o 18? :D Na priv wysyłam Ci nr telefonu noiproxa XD XD XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 11 Listopad 2010 Autor Share Napisano 11 Listopad 2010 I jak po spotkaniu? Wrzućcie coś do wątku z rysunkami z akcji. Happy-angel te z zeszłego tygodnia też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Troche tych rysunkow uzbierało się ale nie mogę znaleźć chwili żeby strzelić w domu foty. Po przedostatnim spotkaniu jeszcze na parę gdzin zostałem w coffehaven i ze szkicownikiem na kolanach wierciłem wzrokiem ludzi przy kawie i po ostatnim spotkaniu dorwałem jakiegoś dziada w autobusie który przysypiał więc bedą jeszcze rysunki z afterparty :D Jutro będzie ktoś oprócz mnie i RH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 16 Listopad 2010 Autor Share Napisano 16 Listopad 2010 No ja zapraszam, jak co tydzień wszystkich zainteresowanych :). Będziemy tam gdzie zawsze (Metro Centrum - wejście Kabaty) o 18.00 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Ja niestety nie będę mógł przyjść. Mam problemy z kolanem i wygląda na to że czeka na mnie wizyta u ortopedy zamiast rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 szacunek fajna inicjatywa, kibicuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 23 Listopad 2010 Autor Share Napisano 23 Listopad 2010 Dzięki Thx :). Jeżeli tylko masz możliwość to zapraszam, kolejne spotkanie już jutro :). Powtarzam jak zawsze: wszystkich zainteresowanych zapraszamy w środy o 18:00 pod Metro Centrum kierunek Kabaty. Ostrzyć ołówki, do zobaczenia jutro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2010 Dzisiaj spotkanie o 18ej przy Empiku na Foksalu (przy rondzie z palmą). Idziemy dziś rysować w coffe heaven albo w jakimś innym ustronnym miejscu :) Zapraszamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2010 Dzisiaj spotkanie jak zawsze o 18ej. Tym razem spotykamy się w Złotych Tarasach (przy ruchomych schodach, które od razu wciągają na 2gie piętro - takie długie od razu przy wejściu od strony Hard Rocka). Zapraszamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 Chętnych na dzisiejsze WSSG proszę o kontakt prv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Hej Wątek się zakurzył. Dużo rzeczy na głowie, a raczej problemy z ogarnięciem czasu. Z racji, że pogoda co raz lepsza i dni dłuższe zapraszam chętnych na kolejne spotkania. Najbliższe spotkanie: 17 marca (czwartek) o 18:00 Metro Centrum (wejście kierunek Kabaty) Zapraszam wszystkich chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Yo, Ja w czwartki jestem zajęty dla tego umówiłem się z snoo w środę o 18:00 w Złotych Tarasach tam gdzie zwykle na tylnych stolikach (na samej górze od drugiej strony Subway'a i KFC). Jeżeli wam odpowiada to zapraszam. Pozdrawiam, hyal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi