Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Znacie Booby'ego Chiu i jego akcję rysowania w metrze?

http://bobbychiusubwaysketchgroup.blogspot.com/

Pomysł ten chodził za mną już od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłem zrobić coś w tym kierunku. Co Wy na to, żeby spotykać się raz w tygodniu i wskakiwać do metra na 1-1,5h i większą grupą rysować co komu pod oko wpadnie (pewnie głównie ludzi ;))?

Jeżeli są chętni to zapraszam na pierwsze podejście. W grupie raźniej i jakoś bezpieczniej, bo ludzie mniej się będą krzywić na grupę rysowników niż na samotnego artystę ;). Poza tym jest to moim zdaniem ciekawa forma motywacji i podkręcania skilla.

Proponuję na początek w ten czwartek (14.10.2010) o godzinie 18.00 na "patelni" (metro Centrum) przy wejściu w kierunku Kabat. Szkicowniki w ręku pozwolą się rozpoznać.

Efekty prac wrzucimy do wątku, a jak sprawa się ciekawie rozwinie to będziemy zakładać wątki odnośnie każdej edycji.

Co Wy na to?

Ja będę :)

WSSGs.png

Edytowane przez Richard Hade

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 12,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie jestem z Wawy, więc nie wpadne, ale pomysł imho wypaśny :)

Może wdrożyć to też w innych miastach... :D

Gratki

Napisano

Wymyśl inny termin:) W czwartki jest rysowano postaci na hali, o! :)

A inicjatywa bardzo fajna, chetnie się wybiorę o ile termin będzie pasował.

Edytowane przez biglebowsky

Napisano

W drożyć to w innych miastach? W innych miastach niema metra :) Chyba, że w tramwaj :D

Pomysł fajny :) Też trzeba liczyć się z tym, że ludzie mówią: będę będę, a i tak będzie może 1/4 :)

Napisano
  • Autor

Jako inicjator planuję być regularnie, bo tu nie o liczebność chodzi tylko o przyjemność i skillowanie w miłym towarzystwie. To nie cyrograf czy zobowiązanie, kto ma ochotę i chwilę czasu wpada. Ważne, żeby wiedzieć o takiej możliwości :)

Napisano
  • Autor

bigleb, a daj mi jakieś szczegóły większe. Ja mam dużo czasu po pracy i chętnie pociągnę w środy WSSG, a w czwartki na hali. Powiedz coś więcej :)

Napisano

Generalnei na hali, nie zawsze i różnie z tym wychodzi, bo czasem są tam zdjęcia i nie można wejść. Staramy się zbierać regularnie o 18stej na fortach mokotowskich i rysujemy wynajętego modela. Szukamy innej miejscówki żeby można się było łatwiej i lepiej zorganizować. Czuj się zaproszony.

Napisano
  • Autor

Okej. To od następnego tygodnia WSSG w środy, teraz jeszcze tak jak w pierwszym poście. Będę dawał też info przed samym spotkaniem.

A w czwartki wybieram się na halę :).

Bigu powiedz mi jeszcze gdzie dokładnie ta zbiórka (nie jestem rodowitym warszawiakiem, więc ulica/adres zbiórki bardzo mi pomoże) i jak to finansowo wygląda, co bym się przygotować mógł :)

Edit:

Zgooglałem, jak rozumiem Racławicka 99?

Edytowane przez Richard Hade

Napisano

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=106818671707570701280.0004924457e9a30c408f2&ll=52.195377,20.997232&spn=0.000277,0.000915&t=h&z=21

Racławicka 99. Można metrem ( stacja Racławicka ), można tramwajem - Odyńca/Wołoska i można autobusem - Miłobędzka/Racławicka.

Finansowo różnie, zależy od ilości osób. Zwykle około 30 zeta, czasem mniej, czasem więcej. Im więcej ludzi tym taniej oczywiście.

Napisano

Płacimy tylko za modela, halę mamy za free. Mniej w zapasie 5 dyszek, a pewnie wydasz 20 - 30, zależnie od tego ile ludzi będzie. Zostaw mi na priw swój nr tel i mail.

Napisano
  • Autor

No to ustalone ;)

Koniec OFFtopa.

Jeżeli ktoś jest chętny na czwartkową premierową sesję WSSG zapraszam. Po prostu pojawcie się w wyznaczonym terminie, bez żadnych zapisów itp :)

Napisano
W drożyć to w innych miastach? W innych miastach niema metra :) Chyba, że w tramwaj :D

Nie o samo metro mi chodziło, ale o fakt spotkania się i szkicowania....

Napisano

Fajna inicjatywa. Szkoda że nie mam jak się z sącza ruszyć. :) Będę na bank 3 listopada.

Richard Hade- Masz Facebooka? Może założysz tam grupę jakąś. Zgłosi więcej ludziów. Może już nie będzie takiej rodzinnej atmosfery ale całe metro wypełnione rysownikami to musi być epicki widok. Synergia zadziała i będzie się rysowało jeszcze lepiej. :) Twoja decyzja.

Edytowane przez Monio

Napisano
  • Autor

Nie mam facebooka, ale jak ktoś ma to niech się nie krępuje i poinformuje gawiedź, dołączy link itd.

Napisano

ropy.png

http://www.facebook.com/group.php?gid=109977912399925

Można dołączyć do grupy. Jak Richard napisze całe info można będzie spamować znajomym. ;)

Richard- Ty jestetś tutaj mistrzem spisku. Skomponuj ładne i klarownie info. Data, godzina i takie tam. Jeśli byś mógł załóż konto na FB to dodam cię jako administratora. Podeślij to logo które zrobiłeś w większej rozdziałce mi na PMke to je tam wstawię.

Ogólnie przydałby się jakiś administrator grupy z warszawy który mógłby co jakiś czas popatrzeć na co tam się dzieje na grupie i przypominać o spotkaniach. Ja na razie jestem z racji obecnego miejsca pobytu poza akcją. ;) Jest ktoś chętny?

Napisano
  • Autor

Nie ma opcji żebym założył konto na facebooku - taki prywatny protest :P.

Jak wrócę do domu to postaram się coś naskrobać odnośnie info, ale póki co to może wystarczy to co w pierwszym linku napisałem? Nic specjalnego nie wyczaruję, po prostu akcja dla chętnych do rysowania w większym gronie i cyklicznie :)

Link do większego obrazka:

http://richardhade.com/WSSG/WSSG.png

Napisano
  • Autor

No to według wszyscy chętni w tym ja zbieramy się dziś o 18 przed wejściem do metra :). Do zobaczenia :)

Napisano
  • Autor

Pierwsze spotkanie za nami :). W miarę dostępu do skanera wrzucę co udało mi się naskrobać, o ile nada się do publikacji.

Tak na szybko to, doszliśmy w gronie do wniosku, że lepiej będzie w Złotych Tarasach, więc kolejna (za tydzień w środę) edycja pewnie będzie właśnie tam. Ciszej i ludzie mniej się ruszają :P

Napisano

Ile osób się zjawiło?

BTW. Facebookowy profil ma mały odzew jak na razie. ;) Tak czy siak jak jakieś zmiany większe będą w sprawach organizacyjnych to pisz tutaj lub na PM, zmienie co trzeba.

Do zobaczenia w listopadzie, będę w wawie to się zjawie. ;)

Napisano
  • Autor

Pierwszy raz były 2 osoby :). Posiedzieliśmy w metrze planowaną godzinę, szkicowaliśmy i gadaliśmy. Jak dla mnie przyjemnie spędzony czas.

Następne spotkanie w tą środę o 18ej :)

Zapraszamy

Napisano
  • Autor

Zainteresowanym przypominam o dzisiejszym spotkaniu z cyklu WSSG o 18:00 Metro Centrum wejście "kierunek Kabaty".

Pamiętajcie o szkicownikach i dobrym humorze.

Do zobaczenia :)

Napisano
  • Autor

Jak co tydzień przypominam o spotkaniu z cyklu WSSG (to już trzeci raz). Jutro (środa) tam gdzie zawsze, jeżeli ktoś się jeszcze waha to niech przestanie i po prostu przyjdzie :).

Zapraszamy

Napisano

Inicjatywa super, choc chyba juz kiedys tu na forum byla i nie przetrwalo. Moze wrzuccie tu troche szkiców na zachete ze spotkan. Z tego co pamietam u Bobbiego Chiu to oni tez w kawiarniach rysuja, gadajac, nie zawsze z natury, bez specjalnych ograniczen.

Napisano
  • Autor

Muszę się do skanera dorwać, to wrzucę. W weekend może się uda u rodziców tego dokonać :). Akcja głównie motywująca, więc póki mi sił starczy będę organizował do końca świata i o jeden dzień dłużej. Jak się zbierze dostatecznie duża i ciekawa grupa to i kawiarnie będziemy nawiedzać, właściciele takowych na pewno będą zadowoleni jak im parę szkiców zostawimy i wypijemy litry kawy/czekolady/herbaty ;)

Napisano

Jakbym zobaczył ten topic pare godzin wcześniej to bym jeszcze załapał :( Mi pasuje pomysł Richarda jak i bigleba. Postaram się dołączyć przy najbliższych terminach.

Napisano
  • Autor

Utworzyłem wątek do wrzucania szkiców ze spotkań TUTAJ

A najbliższe spotkanie już jutro (03.11.2010) o 18:00 tam gdzie zawsze.

Zapraszamy :)

Napisano

Mnie sie podoba :D Jestem za tym żeby zorganizować jakąś ładną rozpiskę dat i godzin, no chyba że nic sie nie zmieni ;)

Wpadne z Noiproxem w przyszłą środę! :D

Napisano
  • Autor

Raczej nic się nie zmienia :). Jak do tej pory było standardowo o 18:00 w środy.

Za tydzień to znaczy 10ego listopada? Czy miałaś na myśli jutro? :P

Napisano
  • Autor

W tym tygodniu, ze względu na święto, mnie w środę nie będzie (uciekam ze stolicy). Kto z Wawy spokojnie może jednak przyjść. Nie jestem ogniwem niezbędnym :)

A w następnym tygodniu jak zawsze wg planu :).

Napisano

Będziemy :D gdzie sie spotykamy? Przed wejściem na metro w strone kabat? :D o 18? :D

Na priv wysyłam Ci nr telefonu noiproxa XD XD XD

Napisano

Troche tych rysunkow uzbierało się ale nie mogę znaleźć chwili żeby strzelić w domu foty. Po przedostatnim spotkaniu jeszcze na parę gdzin zostałem w coffehaven i ze szkicownikiem na kolanach wierciłem wzrokiem ludzi przy kawie i po ostatnim spotkaniu dorwałem jakiegoś dziada w autobusie który przysypiał więc bedą jeszcze rysunki z afterparty :D

Jutro będzie ktoś oprócz mnie i RH?

Napisano
  • Autor

No ja zapraszam, jak co tydzień wszystkich zainteresowanych :).

Będziemy tam gdzie zawsze (Metro Centrum - wejście Kabaty) o 18.00 :)

Napisano

Ja niestety nie będę mógł przyjść. Mam problemy z kolanem i wygląda na to że czeka na mnie wizyta u ortopedy zamiast rysunku.

Napisano
  • Autor

Dzięki Thx :). Jeżeli tylko masz możliwość to zapraszam, kolejne spotkanie już jutro :).

Powtarzam jak zawsze: wszystkich zainteresowanych zapraszamy w środy o 18:00 pod Metro Centrum kierunek Kabaty.

Ostrzyć ołówki, do zobaczenia jutro :)

Napisano
  • Autor

Dzisiaj spotkanie o 18ej przy Empiku na Foksalu (przy rondzie z palmą). Idziemy dziś rysować w coffe heaven albo w jakimś innym ustronnym miejscu :)

Napisano
  • Autor

Dzisiaj spotkanie jak zawsze o 18ej. Tym razem spotykamy się w Złotych Tarasach (przy ruchomych schodach, które od razu wciągają na 2gie piętro - takie długie od razu przy wejściu od strony Hard Rocka).

Napisano
  • Autor

Hej

Wątek się zakurzył. Dużo rzeczy na głowie, a raczej problemy z ogarnięciem czasu.

Z racji, że pogoda co raz lepsza i dni dłuższe zapraszam chętnych na kolejne spotkania.

Najbliższe spotkanie: 17 marca (czwartek) o 18:00 Metro Centrum (wejście kierunek Kabaty)

Zapraszam wszystkich chętnych.

Napisano

Yo,

Ja w czwartki jestem zajęty dla tego umówiłem się z snoo w środę o 18:00 w Złotych Tarasach tam gdzie zwykle na tylnych stolikach (na samej górze od drugiej strony Subway'a i KFC). Jeżeli wam odpowiada to zapraszam.

Pozdrawiam,

hyal