Napisano 11 Październik 201014 l Znacie Booby'ego Chiu i jego akcję rysowania w metrze? http://bobbychiusubwaysketchgroup.blogspot.com/ Pomysł ten chodził za mną już od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłem zrobić coś w tym kierunku. Co Wy na to, żeby spotykać się raz w tygodniu i wskakiwać do metra na 1-1,5h i większą grupą rysować co komu pod oko wpadnie (pewnie głównie ludzi ;))? Jeżeli są chętni to zapraszam na pierwsze podejście. W grupie raźniej i jakoś bezpieczniej, bo ludzie mniej się będą krzywić na grupę rysowników niż na samotnego artystę ;). Poza tym jest to moim zdaniem ciekawa forma motywacji i podkręcania skilla. Proponuję na początek w ten czwartek (14.10.2010) o godzinie 18.00 na "patelni" (metro Centrum) przy wejściu w kierunku Kabat. Szkicowniki w ręku pozwolą się rozpoznać. Efekty prac wrzucimy do wątku, a jak sprawa się ciekawie rozwinie to będziemy zakładać wątki odnośnie każdej edycji. Co Wy na to? Ja będę :) Edytowane 12 Październik 201014 l przez Richard Hade
Napisano 11 Październik 201014 l Świetny pomysł, jaka szkoda, że aktualnie jestem w Lublinie bo chętnie bym się dołączył. ;)
Napisano 12 Październik 201014 l Nie jestem z Wawy, więc nie wpadne, ale pomysł imho wypaśny :) Może wdrożyć to też w innych miastach... :D Gratki
Napisano 12 Październik 201014 l Wymyśl inny termin:) W czwartki jest rysowano postaci na hali, o! :) A inicjatywa bardzo fajna, chetnie się wybiorę o ile termin będzie pasował. Edytowane 12 Październik 201014 l przez biglebowsky
Napisano 12 Październik 201014 l Autor Na jakiej hali? :> Docelowo w środy będzie, w tym tygodniu akurat w czwartek :)
Napisano 12 Październik 201014 l W drożyć to w innych miastach? W innych miastach niema metra :) Chyba, że w tramwaj :D Pomysł fajny :) Też trzeba liczyć się z tym, że ludzie mówią: będę będę, a i tak będzie może 1/4 :)
Napisano 12 Październik 201014 l Autor Jako inicjator planuję być regularnie, bo tu nie o liczebność chodzi tylko o przyjemność i skillowanie w miłym towarzystwie. To nie cyrograf czy zobowiązanie, kto ma ochotę i chwilę czasu wpada. Ważne, żeby wiedzieć o takiej możliwości :)
Napisano 12 Październik 201014 l Platigowej hali :) pisałem tu http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=962655&postcount=57 i powiem ci że niestety tylko jedna osoba się zgłosiła. Trochę to smutne. Metro jako środek lokomocji sprawdza się o tyle lepiej że mniej telepie :)
Napisano 12 Październik 201014 l Autor bigleb, a daj mi jakieś szczegóły większe. Ja mam dużo czasu po pracy i chętnie pociągnę w środy WSSG, a w czwartki na hali. Powiedz coś więcej :)
Napisano 12 Październik 201014 l Generalnei na hali, nie zawsze i różnie z tym wychodzi, bo czasem są tam zdjęcia i nie można wejść. Staramy się zbierać regularnie o 18stej na fortach mokotowskich i rysujemy wynajętego modela. Szukamy innej miejscówki żeby można się było łatwiej i lepiej zorganizować. Czuj się zaproszony.
Napisano 12 Październik 201014 l Autor Okej. To od następnego tygodnia WSSG w środy, teraz jeszcze tak jak w pierwszym poście. Będę dawał też info przed samym spotkaniem. A w czwartki wybieram się na halę :). Bigu powiedz mi jeszcze gdzie dokładnie ta zbiórka (nie jestem rodowitym warszawiakiem, więc ulica/adres zbiórki bardzo mi pomoże) i jak to finansowo wygląda, co bym się przygotować mógł :) Edit: Zgooglałem, jak rozumiem Racławicka 99? Edytowane 12 Październik 201014 l przez Richard Hade
Napisano 12 Październik 201014 l http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=106818671707570701280.0004924457e9a30c408f2&ll=52.195377,20.997232&spn=0.000277,0.000915&t=h&z=21 Racławicka 99. Można metrem ( stacja Racławicka ), można tramwajem - Odyńca/Wołoska i można autobusem - Miłobędzka/Racławicka. Finansowo różnie, zależy od ilości osób. Zwykle około 30 zeta, czasem mniej, czasem więcej. Im więcej ludzi tym taniej oczywiście.
Napisano 12 Październik 201014 l Autor No to w następny czwartek jestem :). Ile na modelkę przygotować kasy?
Napisano 12 Październik 201014 l Płacimy tylko za modela, halę mamy za free. Mniej w zapasie 5 dyszek, a pewnie wydasz 20 - 30, zależnie od tego ile ludzi będzie. Zostaw mi na priw swój nr tel i mail.
Napisano 12 Październik 201014 l Autor No to ustalone ;) Koniec OFFtopa. Jeżeli ktoś jest chętny na czwartkową premierową sesję WSSG zapraszam. Po prostu pojawcie się w wyznaczonym terminie, bez żadnych zapisów itp :)
Napisano 12 Październik 201014 l W drożyć to w innych miastach? W innych miastach niema metra :) Chyba, że w tramwaj :D Nie o samo metro mi chodziło, ale o fakt spotkania się i szkicowania....
Napisano 12 Październik 201014 l Fajna inicjatywa. Szkoda że nie mam jak się z sącza ruszyć. :) Będę na bank 3 listopada. Richard Hade- Masz Facebooka? Może założysz tam grupę jakąś. Zgłosi więcej ludziów. Może już nie będzie takiej rodzinnej atmosfery ale całe metro wypełnione rysownikami to musi być epicki widok. Synergia zadziała i będzie się rysowało jeszcze lepiej. :) Twoja decyzja. Edytowane 12 Październik 201014 l przez Monio
Napisano 12 Październik 201014 l Autor Nie mam facebooka, ale jak ktoś ma to niech się nie krępuje i poinformuje gawiedź, dołączy link itd.
Napisano 12 Październik 201014 l http://www.facebook.com/group.php?gid=109977912399925 Można dołączyć do grupy. Jak Richard napisze całe info można będzie spamować znajomym. ;) Richard- Ty jestetś tutaj mistrzem spisku. Skomponuj ładne i klarownie info. Data, godzina i takie tam. Jeśli byś mógł załóż konto na FB to dodam cię jako administratora. Podeślij to logo które zrobiłeś w większej rozdziałce mi na PMke to je tam wstawię. Ogólnie przydałby się jakiś administrator grupy z warszawy który mógłby co jakiś czas popatrzeć na co tam się dzieje na grupie i przypominać o spotkaniach. Ja na razie jestem z racji obecnego miejsca pobytu poza akcją. ;) Jest ktoś chętny?
Napisano 12 Październik 201014 l Autor Nie ma opcji żebym założył konto na facebooku - taki prywatny protest :P. Jak wrócę do domu to postaram się coś naskrobać odnośnie info, ale póki co to może wystarczy to co w pierwszym linku napisałem? Nic specjalnego nie wyczaruję, po prostu akcja dla chętnych do rysowania w większym gronie i cyklicznie :) Link do większego obrazka: http://richardhade.com/WSSG/WSSG.png
Napisano 12 Październik 201014 l http://www.facebook.com/group.php?gid=109977912399925 Działa już. Dołączajcie i zapraszajcie (odpowiednich) znajomych. :)
Napisano 14 Październik 201014 l Autor No to według wszyscy chętni w tym ja zbieramy się dziś o 18 przed wejściem do metra :). Do zobaczenia :)
Napisano 14 Październik 201014 l Autor Pierwsze spotkanie za nami :). W miarę dostępu do skanera wrzucę co udało mi się naskrobać, o ile nada się do publikacji. Tak na szybko to, doszliśmy w gronie do wniosku, że lepiej będzie w Złotych Tarasach, więc kolejna (za tydzień w środę) edycja pewnie będzie właśnie tam. Ciszej i ludzie mniej się ruszają :P
Napisano 14 Październik 201014 l Ile osób się zjawiło? BTW. Facebookowy profil ma mały odzew jak na razie. ;) Tak czy siak jak jakieś zmiany większe będą w sprawach organizacyjnych to pisz tutaj lub na PM, zmienie co trzeba. Do zobaczenia w listopadzie, będę w wawie to się zjawie. ;)
Napisano 18 Październik 201014 l Autor Pierwszy raz były 2 osoby :). Posiedzieliśmy w metrze planowaną godzinę, szkicowaliśmy i gadaliśmy. Jak dla mnie przyjemnie spędzony czas. Następne spotkanie w tą środę o 18ej :) Zapraszamy
Napisano 20 Październik 201014 l Autor Zainteresowanym przypominam o dzisiejszym spotkaniu z cyklu WSSG o 18:00 Metro Centrum wejście "kierunek Kabaty". Pamiętajcie o szkicownikach i dobrym humorze. Do zobaczenia :)
Napisano 26 Październik 201014 l Autor Jak co tydzień przypominam o spotkaniu z cyklu WSSG (to już trzeci raz). Jutro (środa) tam gdzie zawsze, jeżeli ktoś się jeszcze waha to niech przestanie i po prostu przyjdzie :). Zapraszamy
Napisano 26 Październik 201014 l Inicjatywa super, choc chyba juz kiedys tu na forum byla i nie przetrwalo. Moze wrzuccie tu troche szkiców na zachete ze spotkan. Z tego co pamietam u Bobbiego Chiu to oni tez w kawiarniach rysuja, gadajac, nie zawsze z natury, bez specjalnych ograniczen.
Napisano 26 Październik 201014 l Autor Muszę się do skanera dorwać, to wrzucę. W weekend może się uda u rodziców tego dokonać :). Akcja głównie motywująca, więc póki mi sił starczy będę organizował do końca świata i o jeden dzień dłużej. Jak się zbierze dostatecznie duża i ciekawa grupa to i kawiarnie będziemy nawiedzać, właściciele takowych na pewno będą zadowoleni jak im parę szkiców zostawimy i wypijemy litry kawy/czekolady/herbaty ;)
Napisano 27 Październik 201014 l Jakbym zobaczył ten topic pare godzin wcześniej to bym jeszcze załapał :( Mi pasuje pomysł Richarda jak i bigleba. Postaram się dołączyć przy najbliższych terminach.
Napisano 2 Listopad 201014 l Autor Utworzyłem wątek do wrzucania szkiców ze spotkań TUTAJ A najbliższe spotkanie już jutro (03.11.2010) o 18:00 tam gdzie zawsze. Zapraszamy :)
Napisano 2 Listopad 201014 l Mnie sie podoba :D Jestem za tym żeby zorganizować jakąś ładną rozpiskę dat i godzin, no chyba że nic sie nie zmieni ;) Wpadne z Noiproxem w przyszłą środę! :D
Napisano 2 Listopad 201014 l Autor Raczej nic się nie zmienia :). Jak do tej pory było standardowo o 18:00 w środy. Za tydzień to znaczy 10ego listopada? Czy miałaś na myśli jutro? :P
Napisano 7 Listopad 201014 l Autor W tym tygodniu, ze względu na święto, mnie w środę nie będzie (uciekam ze stolicy). Kto z Wawy spokojnie może jednak przyjść. Nie jestem ogniwem niezbędnym :) A w następnym tygodniu jak zawsze wg planu :).
Napisano 9 Listopad 201014 l Będziemy :D gdzie sie spotykamy? Przed wejściem na metro w strone kabat? :D o 18? :D Na priv wysyłam Ci nr telefonu noiproxa XD XD XD
Napisano 11 Listopad 201014 l Autor I jak po spotkaniu? Wrzućcie coś do wątku z rysunkami z akcji. Happy-angel te z zeszłego tygodnia też ;)
Napisano 16 Listopad 201014 l Troche tych rysunkow uzbierało się ale nie mogę znaleźć chwili żeby strzelić w domu foty. Po przedostatnim spotkaniu jeszcze na parę gdzin zostałem w coffehaven i ze szkicownikiem na kolanach wierciłem wzrokiem ludzi przy kawie i po ostatnim spotkaniu dorwałem jakiegoś dziada w autobusie który przysypiał więc bedą jeszcze rysunki z afterparty :D Jutro będzie ktoś oprócz mnie i RH?
Napisano 16 Listopad 201014 l Autor No ja zapraszam, jak co tydzień wszystkich zainteresowanych :). Będziemy tam gdzie zawsze (Metro Centrum - wejście Kabaty) o 18.00 :)
Napisano 17 Listopad 201014 l Ja niestety nie będę mógł przyjść. Mam problemy z kolanem i wygląda na to że czeka na mnie wizyta u ortopedy zamiast rysunku.
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor Dzięki Thx :). Jeżeli tylko masz możliwość to zapraszam, kolejne spotkanie już jutro :). Powtarzam jak zawsze: wszystkich zainteresowanych zapraszamy w środy o 18:00 pod Metro Centrum kierunek Kabaty. Ostrzyć ołówki, do zobaczenia jutro :)
Napisano 1 Grudzień 201014 l Autor Dzisiaj spotkanie o 18ej przy Empiku na Foksalu (przy rondzie z palmą). Idziemy dziś rysować w coffe heaven albo w jakimś innym ustronnym miejscu :) Zapraszamy :)
Napisano 8 Grudzień 201014 l Autor Dzisiaj spotkanie jak zawsze o 18ej. Tym razem spotykamy się w Złotych Tarasach (przy ruchomych schodach, które od razu wciągają na 2gie piętro - takie długie od razu przy wejściu od strony Hard Rocka). Zapraszamy :)
Napisano 16 Marzec 201113 l Autor Hej Wątek się zakurzył. Dużo rzeczy na głowie, a raczej problemy z ogarnięciem czasu. Z racji, że pogoda co raz lepsza i dni dłuższe zapraszam chętnych na kolejne spotkania. Najbliższe spotkanie: 17 marca (czwartek) o 18:00 Metro Centrum (wejście kierunek Kabaty) Zapraszam wszystkich chętnych.
Napisano 14 Maj 201113 l Yo, Ja w czwartki jestem zajęty dla tego umówiłem się z snoo w środę o 18:00 w Złotych Tarasach tam gdzie zwykle na tylnych stolikach (na samej górze od drugiej strony Subway'a i KFC). Jeżeli wam odpowiada to zapraszam. Pozdrawiam, hyal