Napisano 22 Październik 201014 l Witajcie, Chciałbym pokazać wam animację mieszkania mojego autorstwa. Oto link do vimeo:
Napisano 22 Październik 201014 l Autor Nie rozumiem. Sprawdzałem na 2 różnychkomputerach, w pracy i w domu. Wszystko działa:/
Napisano 22 Październik 201014 l u mnie działa :) fajnie sie ogląda, trochę przepalone te parapety ile sie renderowało pozdro Edytowane 22 Październik 201014 l przez sebx
Napisano 22 Październik 201014 l calkiem fajnie to wyglada, tylko lazienka wydala mi sie na pierwszy rzut oka troche pusta..
Napisano 22 Październik 201014 l Autor Zbliżenia renderowały się ok 12 minut na klatkę. Szersze plany ok. 5 minut. Renderowałem po 8 godzin dziennie, kiedy byłem w pracy. Sam renderin zamknął się w ok 1-2 tygodni. Renderowałem do małej rozdzielczości 720x405.
Napisano 29 Grudzień 201014 l Heh pierwszy mój post na tym forum. Jak dla mnie to dobrze zrobiona wizualizacja - ładnie to wygląda.
Napisano 30 Grudzień 201014 l Animacja spoko, jednostajna, fajne są te zbliżenia z chwiejną drogą kamery. Przepalenia gdzieniegdzie rażące, zbyt żółto i ogólnie projektowo słabooo :-) Takie troszkę na siłe, ale animacja bardzo spoko, sam bym się skusił wreszcie na jakąś animkę...
Napisano 30 Grudzień 201014 l Podziwiam wytrwałość. Jak dla mnie za mało mieszkania w tej animacji. Większość czasu to zbliżenia na detale. Mnie od razu rzuciła się w oczy "biblioteczka" - chyba przerobiona z szafy ubraniowej bo taka głęboka. Raczej w domach takich mebli się nie stawia. Co do samej animacji to chyba trochę mało "dynamiki", bardzo jednostajny ruch kamery ale to moja subiektywna i niefachowa opinia lecz takie chyba też powinieneś brać pod uwagę.
Napisano 31 Grudzień 201014 l Fajny ruch kamery na zbliżeniach, uwielbiam taką 'ludzką' kamerę :) Na ogólnych już jest dosyć liniowy. Mam wrażenie, że jakoś za dużo widać w tym odbiciu na lodówce, a akurat mam pod 'okiem' swoją, i tak to nie wygląda. Ogólnie ładnie, kłują jednak w oczy te przepalenia wszędzie.
Napisano 31 Grudzień 201014 l nie idzie :)))))))))))))))))))))) Nie rozumiem. Sprawdzałem na 2 różnychkomputerach, w pracy i w domu. Wszystko działa:/ Mieszkanie ..... nie idzie :)
Napisano 12 Styczeń 201114 l Wyglada przyjemnie. Wizualizacje statyczne malo mnie ekscytuja, ale cokolwiek w ruchu od razu nabiera sensu:) Chcialbym aby ludzie wiecej modeli prezentowali na avikach, mniej stilli..lepiej to na mnie dziala, ale byc moze jestem odosobniony w tym odczuciu;) Pawel Zapraszam chetnych na szkolenia online "Tworzenie filmu animowanego"
Napisano 12 Styczeń 201114 l Jak kamera lekko się trzęsie to efekt jest nawet sympatyczny. Ale w zbliżeniu w 0:50 trzęsie za mocno. Kurcze nie moge sie powstrzymac ale tytuł mnie zaintrygował. Takie moje autorskie tłumaczenie: Small - leżąc w wannie możesz sobie wyjąć browarka z lodówki (tfu, wanna sie nie zmiesci, chodziło mi o stanie pod prysznicem) suburban - 10 minut do centrum - jak tylko powstaną drogi osiedlowe i most na drugą stronę rzeki - oczywiście chodzi o najbliższe centrum handlowe apartment - Apartament, powinno być wielką literą, żadna tam klitka czy mieszkanie z małej. I w ogóle nazwałbym inwestycję Apartamenty Antarktyda czy Arktyka, zależy jak daleko od tego centrum.
Napisano 28 Grudzień 201113 l ja już to widziałem dawno dawno... mnie sie podoba, estetyczne, schludne, no i ta ambientowa muzyka :-)
Napisano 28 Grudzień 201113 l Autor Dzięki za pozytywny odbiór :) Aż się dziwię, że po tak długim czasie jeszcze ktoś wchodzi na ten post i ogląda tą moją animkę :)
Napisano 28 Grudzień 201113 l a mi się wydaje, że trzensienie kamery jest mocno na siłę i do tego nienaturalne. To moje osobiste odczucie. Jak von Trier robił cały film ręcznie, tam każdy trzęsący się ruch kamery był bardzo przemyślany. Robby Müller wiedział dokładnie co robi. W ruchy kamery denerwujące jest to panoramowanie dookoła jednego punktu - pewnie targetu kamery. Polecam potrenować ruchy kamery bez użycia targetu. Pierwsze ujęcie bardzo fajne. Ruch przyjemny. Ogólnie animacja na plus :) ale można by oderwać się trochę od tych wizualiacyjnych nudnych ruchów kamery i poszaleć :)
Napisano 28 Grudzień 201113 l Autor Dzięki za wskazówki. Ta animacja ma już ponad rok czasu. Niedługo wrzucę inne animki, które miałem okazję zrobić przez ten czas. Mam nadzieję, że odbiór też bedzię tak pozytywny :)