Simple_man Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 (edytowane) Już dłużej nawet nie mam czasu się tym bawić. Więc wrzucam to tutaj jako skończone. Edytowane 23 Październik 2010 przez Simple_man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Pojazd ciekawy, działo na skrzydle średnie, a całości przydałby się jakiś motion blur. Niewątpliwie lepiej by się prezentował jako część większej sceny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 jest zdecydowanie lepiej :) ja bym dodał jeszcze w tyle jakieś zniszczone statki (wybuch) no i zielone laserki kontrataku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 trochę ciasny kadr ale i tak jest bardzo fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 (edytowane) Stateczek bardzo mi się podoba, render zaje klimatyczny ale, no właśnie ale, poniżej moje uwagi w postaci postpro :) (jakby coś to usunę) http://i54.tinypic.com/98k6.jpg salut. Edytowane 23 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 no ladnie indian, tego brakowalo ogolnie bombowo wyszlo:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 no właśnie kucze nie chciałem dwać dofa, bo niby co w próżni miało by powodować rozmycie obiektów oddalonych od kamery? Na ziemi to gęstość powietrza, a w kosmosie? Czy w kosmosie też mamy do czynienia z dofem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Simple_man bardzo przyjemna pracka. Nie znam sie na StarWarsach ale modeliki wygladaja fajnie a render naprawde miodzio. Z tego co pamietam to ta wersja o wiele lepsza niz poprzednia. Stateczek bardzo mi się podoba, render zaje klimatyczny ale, no właśnie ale, poniżej moje uwagi w postaci postpro :) (jakby coś to usunę) Ludzie sie zlitujcie. "Jakby co to usune", to jakas mode czy co? moze co drugi post piszcie jeszcze "ale urwal". Juz w pewnym watku o offtopie o tym pisalem. To nie jest fajne gdy wrzucasz prace do finisha a co drugi user robi wlasne postpro by sie polansowac. Od czasu do czasu ktos poprawi pracke na plus co nie zmienia faktu ze glupio tak bez wiedzy autora wrzucac wlasne przerobki. BTW ta wersja z dofej jest gorsze od orginalu. Wyglada strasznie sztucznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koovert Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Depth of field nie zależy od tego czy mamy atmosferę czy nie. Tutaj masz wyjaśnione to zjawisko http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/depth-of-field.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 zrobiłem delikatne popraweczki nowy obrazek w pierwszym poście. Dodałem też dofa. Zacząłem kombinować i tak sobie wymyśliłem, że rzeczywiście atmosfera nie ma tutaj znaczenia. A potem zobaczyłem posta kovverta (thx man) i stała się jasność. Więc jest dof i dodatkowo małe bliki na gunach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Mam wrażenie ze lepiej :) fajny model, kiedyś sobie coś zrobie w klimacie SW... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 No słabe to słabe. To szybka czy pleksa chroni "kosmitów" przed promieniowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Ej dac77 a co ja Ci takiego zrobiłem. A tak po za tym ta szybka to plastal wszystkie iluminatory w SW są z tego zrobione. Ale jeśli w ogóle czepiamy się poprawności. To czemu oni latają w kosmosie, przecież nie od dziś wiadomo, że do tego potrzeba jest rakieta, po co im skrzydła, które przy braku atmosfery są nie przydatne, jaki sens ma taka konfiguracja tych skrzydeł, ect ect. kliment woroszyłow to dopiero będzie wydarzenie, już się nie mogę doczekać. Do roboty chłopie. Od czasu ArtooRo i jego grievousa nie było w sieci nic zrobionego w 3d a związanego z SW o czym warto pamiętać. Czas odświeżyć temat SW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Nic mi nie zrobiłeś. Po prostu wykasowałem swoje wątki, nie muszę się martwić że ktoś z zemsty mi narobi, więc piszę w 100% szczerze, nie starając się wzbudzać sympatii ani komuś dokuczyć. To po prostu moja najszczersza opinia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Mnie się praca ogólnie podoba ale również uważam, że dof nie koniecznie pasuje do tej sceny. Statek lecący najbliżej sprawia wrażenie jakby był przyklejony. Przeglądałem z ciekawości galerie prac o tematyce kosmicznej - futurystyczne statki, miasta i takie tam. Tam też mało kiedy używali dof-u, zamiast tego dawali efekt mgły. Jakiś pył kosmiczny, różne lewitujące cząstki i obiekty mogą rozpraszać światło co widać w oddali i co daje ładny efekt głębi. Ja bym tych statków sklonował jeszcze kilka i umieścił gdzieś bardziej w oddali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Ogólnie robi dobre wrażenie, jeżeli miałbym się przyczepić to do kadru, kompozycji i skrzydeł, które wyglądają na zrobione z drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi