selena85 Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Od razu przejdę do rzeczy. Oglądając wasze rendery samochodów ciekawiło mnie zawsze ile trwa wymodelowanie takiego zaawansowanego modelu samochodu(łącznie z teksturami bez renderów). Nie chodzi mi to branie pod uwagę zapału, czasu poświęconego dziennie. Tylko konkretnie ile "tobie" zajmuje zrobienie takiego modelu? Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 minimalnie 15-25 h :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 ostatnio ktos wrzucil prace, mianowicie wlasnie samochod i napisal ze zrobil go w 18h. duzo osob bylo pod ogromnym wrazeniem ze udalo mu sie tak szybko;) ja osobiscie zadnej bryki nie doprowadzilem do takiego konca jak yb mnie satysfakcjoowal i nadawal sie do koncowego renderu wiec nie bede mowil ile mi by to zajelo:D hehe zamiast z zegarkiem to bym to z kalendarzem liczyl:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 czyli jasna sprawa, jak jakiś pro zrobi zaawansowany model w 18 h, to ludziom mniej zaawansowanym zajmie to 5 x dłużej :) jak nie więcej... takie uroki 3d, samo się nie zrobi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Zazwyczaj poprzestaję na ~6h, bo nie widzę potencjału w modelu. I tworzę coś innego od nowa :- P. Dlatego też nie mam się czym pochwalić na forum ;- ). Ale samochodziki LP to góra 8h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maksym Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 czyli jasna sprawa, jak jakiś pro zrobi zaawansowany model w 18 h, to ludziom mniej zaawansowanym zajmie to 5 x dłużej :) jak nie więcej... takie uroki 3d, samo się nie zrobi ;P ...i do tego będzie super jeśli osiągną porównywalną poprawnośc topologii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selena85 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2010 Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 (edytowane) Realnie to jest 30-50 godzin z zewnątrz a jak dojdzie szczegółowy środek to może być i kilkakrotnie więcej. Takie są przynajmniej moje czasy a już zrobiłem ponad setkę modeli, ale czytając temat to chyba jednak jestem bardzo wolny...chociaż w sumie chyba nikt z dotychczas się wypowiadających nie zrobił nawet jednego modelu auta do końca hmm Edytowane 13 Grudzień 2010 przez pecet 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 Zalezy od modelu. Sa auta w kantke i sa bardziej oplywowe co powoduje wiele problemow. Pozniej pytanie czy sa printy czy trzeba modelowac z fotek... Jezeli sa printy i czsami jakies gotowe elementy (jak bieznik, wycieraczki itp) to wymodelowanie takiego autka jak na screenach ponizej (moj ostatni model) to okolo 25 - 30 godzin z wnetrzem pracujac spokojnie. Printy byly bardzo dobre wiec prace szly jak trzeba. Felgi sa czyjegos autorswa (nie wiem czyje...) i lusterka, klamki, siedzenia oraz kierownica. Wszystko tez zalezy od tego jak ktos ma opanowane srodowisko 3D. nastawiajac sie na modelowanie aut napewno bedzie to szybciej niz u kogos kto doskonale modeluje ale np 1 raz modeluje samochod... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi