Dobry Pasterz Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 (edytowane) Cześć, nazywam się Dawid. Grafika zajmuje się już trochę czasu ale to były tylko i wyłącznie loga na strony dla znajomych. Digital interesował mnie od dawna, ale czynny udział twórczy zaczął się dopiero kiedy zakupiłem tablet, czyli stosunkowo niedawno. Mam nadzieję, że teczka ta choć trochę pomoże na moje lenistwo i zmotywuje mnie do ciężkiej pracy. Poniżej prawie wszystkie prace jakie zrobiłem w kolejności od najstarszego. Wiem, że trochę wcześnie aby je pokazywać ale myślę, że im szybciej poddam się ocenie tym lepiej dla mnie. Śledzę to forum już jakiś czas i wiem, że mogę liczyć na konstruktywną krytykę :). A to jest projekt do szkoły. Stworzyć ilustracje do nieistniejącej książki istniejącego autora. Nie patrzcie na opis książki nie jestem humanistą :D. No i to byłoby na tyle. Postaram się wrzucać nowe prace w miarę często. Pozdrawiam. Edytowane 27 Kwiecień 2014 przez Dobry Pasterz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Chyba najbardziej mi się kubek podoba :P A poważnie to ilustracja ma w sobie coś fajnego. dodawaj w znacznikach bo nikomu się klikać nie chce... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 ano witam=] rada: pozamieniaj te linki na linki przeznaczone na forum, na imageshacku masz taka opcje, ciężko tak osobno do każdego zaglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 [ img ]adres obrazka[ /img ] tylko bez spacji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Siemka. Witam Was ponownie po ponad rocznej przerwie. Nie ma co przedłużać, oto seria prac wykonana mniej więcej w okresie ostatnich 3 miesięcy. Niestety to wszytko co mam, ale mam nadzieje, że nabiorę lepszej motywacji do pracy niż dotychczas. PS. Nie miejcie litości w krytyce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 duży progres w porównaniu do wcześniejszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poxo Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 Ła ła ła! Duży postęp. Pracuj, dobrze się dzieje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 oj widzę, że rok czasu treningu i różnica w pracach jest kolosalna! Mam nadzieję, że następne prace udostępnisz szybciej niż za rok ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2012 Siemka. Po drobnej przerwie kolejna praca w b&w do krytyki. Pozdro. Miłego malowania/rysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 ta laseczka jest baaardzo fajna :) ale drażnią mnie te napisy... ogólnie to duży progress zrobiłeś ,a to się ceni jak to mówią :) rycerz z krukiem,sala z krzyżem i laseczka najbardziej jakoś do mnie trafiają Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 28 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2012 Dzięki Soulinka za miłe słowa :). Dorzucam jeszcze jeden malunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 5 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2012 Sieeeema :) Nie ma co się rozpisywać dorzucam nowy art wymalowany w trudach i bólach natury anatomicznej. Do tej pory wydaje mi się, że każdy element twarzy jest skierowany w innym kierunku :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 Efekty noworocznych postanowień. Proszę bardzo o krytykę głownie co do konceptów postaci i czy to idzie w dobrą stronę? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 koncepty są naprawde ciekawe -choć zastanawiam się czy nie lepiej np u tej pani-ją zwiększyć kosztem napisu. W Obrazkach u góry dość dużo miękkiego pędzla myślę, że by zyskały gdyby dodać nieco twardszych powierzchni (upss głupio to zabrzmiało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grosnus Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Najbardziej podoba mi się ten z #11, w tym sterowcu mam wrażenie, że postać i woda znajdują się gdzieś wysoko w chmurach, brakuje chyba lepszego zaznaczenia horyzontu, albo takiego ukształtowania chmur, żeby lepiej widać było perspektywę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 Grosnus - rzeczywiście masz racje co do tego sterowca i tej perspektywy. Będę musiał bardziej zwracać na takie smaczki uwagę w następnych pracach. CUKIERASS - kurcze teraz jak na to patrze to ten napis dominuje w tej pracy, ale już nie będę zmieniał :) Dzięki za opinię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Sterowiec jest super, bardzo się wybija ze względu na świetne kolory; kobieta z jęzorem cieniowana czernią i wygląda już gorzej, idź w tamtą stronę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 Mały UP,ale dobrze, że cokolwiek :D Krytyka bardzo mile widziana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 29 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2013 Nie mój klimat - "praca domowa" :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 13 Marzec 2013 Autor Share Napisano 13 Marzec 2013 UP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 1 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Najwyższa pora, aby zrobić drobny Up. Wizja marsa za 100 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Podobają mi sie ćmy i te dwa ostatnie obrazki , świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Dzięki Mr Pank :). Podczas ich robienia nabrałem jeszcze większego szacunku dla każdego, kto zajmuje się enviro. Ciężki chleb. I żeby nie zamulać dorzuce coś w podobnym klimacie. Wydaje mi się, że jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Jak dla mnie ten koncept jest nawet więcej niż ok, trochę szkoda żeby przeszedł taki niezauważony, niniejszym zauważam go. Podoba mi się wszystko, od projektu po czytelne wykonanie, mam strasznie dużo szacunku do takich wykończonych technicznych konceptów z pogranicza sf, gdzie widać zamysł jak coś ma działać, a nie tylko randomowo rozłożone kształty, rispekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Dzięki wielkie Urbanboogie :). To chyba najwieksza pochwała moich prac jaką w życiu słyszałem :). Dorzucam jeszcze jedną prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Nie wiem czy pochwałą dogonię Urbanboogiego, ale spróbuję :) Podoba mi się duża staranność, którą na serio widać w Twoich pracach, a szczególnie ostatniej. Jedyne, ale to jakieś zgrzyty w anatomii, ale to nie jest jakieś tragiczne, serio. Chyba tylko jej prawica mogłaby być lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 10 Czerwiec 2013 Share Napisano 10 Czerwiec 2013 bardzo fajne rzeczy:) popracuj sobie nad designem, tak jak z tą koparką, albo sterowcem bo te maluny są mega. No i więcej twardych pędzelków:) Mam pytanie odnośnie kopary.. krawędzie jedziesz pen toolem? (Pytam bo też sobie takie rzeczy chciałem kiedyś porobić:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 10 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2013 (edytowane) Bombadil - Pochwały to fajna sprawa, ale to na co licze to brutalna krytyka :D Trzeba przyznać, anatomia to s*ka :D nie łatwa z niej sztuka. Tutaj już chyba nie będę nic ruszał bo mam już dość tej pracki. Co do staranności to chyba wina monitora :D mam 17" crt i poprostu nie jestem w stanie malować widząc całą prace na raz. I dlatego przybliżam i widzę, że trzeba tu poprawić tam poprawić, i tak męcze te malunki. Motyl - Dzięki :). Właśnie staram się patrzeć coraz bardziej na prace myśląc "tu pusto, tam pusto... hmm... trzeba strzelić jakiś detal". Ale widocznie za często przeglądam popularne prace na cghub-ie :) i głowię się jak oni osiągajom efekt "WOW" :D. Co do koparki to nie używałem szczególnie pen toola. Jedynie przy siatce perspektywy. Następnie kontur, proste linie to brush z shiftem, a jak już miałem większość lini to wypełniłem kontur, i zrobiłem z tego maske. Dalej to już sporo warstw i brushy i textur. Przeklinałem sam siebie za to, że nie użyłem Sketchup-a :D Edytowane 13 Czerwiec 2013 przez Dobry Pasterz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 13 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Nie potrafię tak edytować posta, aby podbiło go na liście. Jest może jakaś metoda, aby to zrobić bez pisania post pod postem? I dodatkowo zamieszczam femme fatale do kolekcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 e tam, jak wrzucasz nowe rzeczy to warto by forum o tym wiedziało:) to tak kilka rzeczy: przydało by się dodać więcej textury na białych wężach, bo oparcie ma więcej niż one same zróżnicować materiały, bo ciuszki wyglądają nazbyt idealnie, skóra też, bo jest niemalże idealnie gładka "oczka" które trzymają futro są płaskie jak monety, fajnie by było wyokrąglić je bo łapią światło jakby miały wypukłą powierzchnie korona trochę jest out of perspective wino w dłoni wygląda jakby było gęstsze w swojej konsystencji ucho nie powinno tyle światła łapać, jak masz źródło światła to rozrysuj do tego mapę cieni łatwiej wtedy ocenić co powinno, a co nie pozostać w cieniu na pempku fajnie by było gdzieś twardym pędzlem uderzyć bo wygląda jak plamka bardzo za to fajnie wykończone, twarz pani bardzo ładna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 18 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2013 (edytowane) Motyl Jesteś wielki :D Serdeczne dzięki za korektę, tego właśnie potrzebowałem. Nie ze wszystkim udało mi się uporać, ale najważniejsze wydaje mi się zostało poprawione. W kielichu jest krew, a ona jest wampirem, dlatego też, zostawie jej te nienaturalnie gładką skórę. Z mapy cieni skorzystam napewno przy następnej pracy. Wersja poprawiona: Plus takie coś. Masa fotek + podmalówka: Edytowane 18 Czerwiec 2013 przez Dobry Pasterz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 O, ciekawy ten pomysł z wysypującą się walizką. :) Coś oryginalnego :D Tak na pierwszy rzut oka nie pasują mi jedynie palmy z prawej strony przy torbie - wydaję się być zbyt ściśnięte, ja bym je trochę rozciągnęła. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Typhonart Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Ogólnie... to zajebista teczka. Strasznie podobał mi się rycerz z krukiem z pierwszej strony, i ten z poprzedniej. Bardzo dobrze czuć blachę. Poza tym to wszystko na prawdę fajnie, dobre zrozumienie działania światła i cienia, ale brakuje mi jakiś dynamiczniejszych prac. Wszystko takie statyczne, zbyt wygłaskane wszędzie. Ciężkie mi się to wydaje takie przez to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 19 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Pumax - dzieki :) masz rację. Trochę ciasno przy tych drzewach. Nikt nie przeciśnie się przez taki gąszcz :D Typhonart - dzięki wielkie :) staram się jak mogę. Masz 100% rację co do ciężkości moich prac. Też brakuje mi w nich tego "czegoś" i obstawiam, że dynamika w pracy pomogłaby bardzo. Dodatkowo odpuszczanie pewnych elementów w pracach innych nie razi mnie wcale, a powiem szczerze, że nawet mi się podoba, ale jeśli chodzi o moje prace to razi mnie strasznie jeśli coś jest niedopieszczone, bo wydaje mi się, że wygląda to po prostu źle. Będzie trzeba nad tym popracować. A co do rycerza z krukiem to mam też poprawioną wersję zrobioną jakiś czas temu. Znowu wygłaskaną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Typhonart Napisano 20 Czerwiec 2013 Share Napisano 20 Czerwiec 2013 >.> To nie mogłoby zostać nie wygłaskane. To jest genialne. Pewnie Ci bardziej zaawansowani mogli by się czepić że coś ze światłem itp, ale jak na moje wygląda rewelacyjnie. Zwłaszcza hełm. I pomysł z naramiennikami teraz nabrał prawdziwego charakteru :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 20 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Wow. Dziękuję Typhonart :). Mam spory sentyment do tej pracy, ponieważ była to pierwsza moja praca, która mi się podobała. Cieszę się, że jej odrestaurowana wersja przypadła Ci do gustu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2013 Takie coś z masy fotek + podmalówka: Mroczny organista: No i detal: Krytyka bardzo mile widziana :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 4 Lipiec 2013 Share Napisano 4 Lipiec 2013 Świetne pomysły masz w tej bani :). Ziemia-busola - ekstra, spokojnie możesz to pchać na początek portfolio. Popracuj nad kompozycją pracy z walizką, bo szkoda psuć tak dobrą prace. Poradziłeś sobie z kolorkiem, walorem i w ogóle miażdży mózg, ale patrzy się na nią z grymasem na twarzy, bo jest poprostu niewygodna dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2013 Dzięki Status :). Obawiam się, że już nic nie będę robił z wyspą i kompasem, są one jakoś nie w moim stylu. Nie wyjdą one poza to forum tak sądzę. A poza tym za dużo w nich materiałów niewiadomego pochodzenia i tanich photoshopowych efektów. :) peace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 9 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2013 Limit obijania się już w tym miesiącu został wyczerpany, więc zaczne łagodnie, aby zbytnio się nie forsować. Nigdy nie mogłem zmusić się do speedów, ale kiedyś musiało to nastąpić (w b&w bo łatwiej :)) 1,5h malowania: Dorzucam jeszcze coś trochę starszego z innej beczki: peace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 9 Lipiec 2013 Share Napisano 9 Lipiec 2013 plakaty zaje*** :D:D:D speedzik też fajny :) ogólnie masz bardzo fajne prace i mocne technicznie , detal cieszy oko :D pozdrofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 26 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2013 Dzięki za miłe słowa i przepraszam Soulinka, że odpisuję tak późno :). A teraz do rzeczy: Co do pracy powyżej to chyba ostatnia taka "głaskana" po całości scena. Nie ma sensu się w to bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Trzy szkice bagno i taka milusińska Powiedzcie mi proszę. Jak to jest z takimi krwawymi obrazkami?. Osobiście na ekranie takie rzeczy mnie nie rażą, ale wydaje mi się, że wiele osób to obrzydza. Może lepiej byłoby na przyszłość trochę ograniczyć takie treści? Sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radix Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 Miodzio prace, tylko nie potrafię odczytać postaci tego mężczyzny z #42. Jego prawa ręka coś trzyma? (Nie widzę tego skrótu) Jego lewa ręka coś wyjmuje, czy o co chodzi? Jeśli wyjmuje, to co? Chciałbym zaspokoić ciekawość ;) Jeśli chodzi o najnowszą pracę - Postać z mieczem wygląda, jakby miała złamaną tę prawą rękę. No i ta prawa stopa, jakby jakaś kobitka pozowała do zdjęcia, moim skromnym zdaniem nie pasuje do postaci z takim wielgachnym mieczem. Bagno natomiast mi się podoba, ale słabo widać, że to bagno ;) Nawet sam fakt, że postać jest w wodzie można dostrzec dopiero po trochę dłuższym przyjrzeniu się. Dodawaj nowe, dodawaj ;) Co do krwi - przemyśl troszkę, czy bryzgi powinny być w tym, czy innym miejscu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 Dzięki wielkie Radix za podpowiedzi :) Rękę rzeczywiście miała połamaną i jak potrafiłem tak ją nastawiłem :) Co do stopy to myślałem, żeby stała jakoś stabilniej, ale wtedy nie byłoby tak zwiewnie (stąd też i ta czerwona tkanina), bo mimo, że ma ona tak wieli miecz to nie ma problemu aby przeciąć kogoś w pół jednym strzałem; jest nadludzko silna :). Pozostawiłem krew jak jest, powiedzmy, że kroiła ona w różnych kierunkach :) Co do policemana z #42 to już wyciągnąłem wnioski z błędów z tej pracy. Jest drętwa i sylwety postaci są trudne do odczytania :). W prawej ręce koleś trzyma tablet dzięki któremu będzie wypisywał mandacik. Drugą ręką z kieszeni wyjmuje on pisak do tego tabletu. No i dożucam jeszcze szkice z głowy które nie wczytywały się poprzednio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radix Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 To, co doRZuciłeś, super :D Zwłaszcza ta brzydula na środku - mogłaby straszyć na zamczyskach. Bawisz się teraz w żeńską wersję barbarzyńców i wojowników? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 W tej środkowej bardzo fajnie czuć ciałko. Podoba się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 7 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2013 Piret - Dzięki. Mi też środkowa najbardziej się podoba :) Radix - Trafnie określiłeś klimat tej babki. Mi kojarzyła się z taką córką rolnika właśnie w takich średniowiecznych klimatów. Coś jak klątwa jakaś czy coś :D. Pomyślałem, że takie dopakowane babki to niezły temat na naukę anatomii. W końcu wolę wiedzieć gdzie odjąć, niż nie wiedzieć gdzie doRZucić :D Teraz chyba postawię na fitnesski :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2013 (edytowane) Chciałem dzisiaj zmalować coś wesołego i wyszło takie coś (następny sort będzie jeszcze weselszy :D): Krytyka bardzo mile widziana :) Edytowane 11 Sierpień 2013 przez Dobry Pasterz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 15 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2013 (edytowane) Dawno nic nie wrzucałem więc czas się trochę przypomnieć. Edytowane 15 Grudzień 2013 przez Dobry Pasterz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi