gregory Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Usunąłem sun, teraz wnętrze oświetla tylko Vraysky + 3x vraylight plane od strony okna, na pewno nie jest jeszcze idealnie dlatego piszcie co jeszcze poprawić. Chciałbym dopasować światło do scenerii zimowej.
pionix Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) gregory - ja bym to widział w takiej ponurej wersji. Brakuje delikatnego reflektu na deskach. Edit: Zdesaturuj drewno. Daj zamiast białych świateł niebieskie. Kontrolę balansu bieli wyłącz narazie. Edytowane 6 Styczeń 2012 przez pionix
gregory Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) hehe dobrze to wygląda, chciałem osiągnąć podobny efekt ale nie wiedziałem jak to zrobić:) i nadal nie wiem:P Edytowane 6 Styczeń 2012 przez gregory
gregory Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 pionix - czym kręciłeś w Ps do uzyskania takiego obrazu???
pionix Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Barwa/nasycenie - do zmniejszenia nasycenia niebieskiej podłogi i żółtego drewna Balans kolorów - do wychłodzenia jasnych i ciemnych miejsc Glow, dodanie kontrastu, wyostrzenie, delikatna winieta i aberracja chromatyczna.
gregory Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 zmieniłem światła na lekko niebieskie w maxie ale efekt jest prawie żaden, popracuje tylko nad materiałami i zostawie tak jak jest, reszta w Ps:) dzieki pionix:)
NV Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Proszę postować w nowym wątku 2012 :) Ten lada dzień leci w dół do reszty . http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=81168
Rekomendowane odpowiedzi