Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

coz, tym razem miecz swietlny, wg refek, chociaz nie do konca jestem pewien czy wszystko powinno byc tak jak jest.no i oczywiscie materialy do kitu.

mieczg.pngclaaaaaaaaaay.png

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No fani SW zaraz Ci ocenią czy jest podobny, ja natomiast powiem, że samo modelowanie wreszcie wygląda nieźle, można by poprawić chamfery i dodać tu i ówdzie, gdzie nie ma ich w ogóle. Materiały faktycznie do kitu ale nie poddawaj się :)

Napisano
  • Autor

fani pewnie mi pojada :) a co do chamferow musze po prostu bchyba wyczuc kiedy jaka wielkosc itd, ale dzieki:) nie nie, nie poddam sie:) chocby uzytkownicy forum mieli mnie juiz dosc XD

Napisano

Coś wysyp gwiezdnych wojen ostatnio na forum ;) A model na razie spoko. Walcz dalej ;)

Napisano
  • Autor

mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d

Napisano

Wyszło nieźle, przez chwilę się zastanawiałem jak zrobiłeś ten zielony 'laser', ale chyba jest to cylinder z półprzeźroczystym, zielonym materiałem, zgadłem? Model sam w sobie nie jest chyba najgorszy, mógłbyś siatki zamieścić i bym się ucieszył. Nich moc będzie z Tobą ;)

Napisano
  • Autor

a promien miecza to przeźroczysty cylinder z self ilumination itd :) chcialem zrobic jak w tutku z laserem, swiatlo volumetryczne ale wiazka byla by chyba za dluuuga :)

Napisano

siatka jest okej, pamiętaj aby uważać na trójkąty , które chamfer często powoduje, i poprawiaj je.

Napisano
  • Autor

heh. chcialbym, ale chyba jeszcze nie ten poziom :) ogolnie z refek wychodzi na to ze to miecz yody z wojny klonow. wiec jak juz to mistrz yoda :)

Napisano

To zrób biped'a w płaszczu, to może być nieznany uczeń Mistrza Yody, który (uczeń) walczy ze swoimi klonami, również biped'ami, George Lucas nie pogardziłby takim pomysłem :)

Napisano
  • Autor

XD pomysle nad tym ;d chociaz mialem taka mysl zeby zrobic gablotke i tam umiescic miecz yody :) takie wiesz, jakby muzeum XD

Napisano

Da się rozpoznać na pierwszy rzut oka, że to miecz Yody. :)

Ale po zapoznaniu z referkami trochę różnic jest:

- okładziny rękojeści powinny być 4 a nie 8

- włącznik powinien być okrągły + nacięcie

- brakuje kilku detali jeszcze w środkowej części

yodarots.jpg

Napisano
  • Autor

no ale nie do konca muzeum mam na mysli :) nie wiem jak to dokladnie okreslic, cos jakby pamiatka po yodzie oprawiona w gablotke :)

Napisano

Nad laserem trochę popracuj. W filmach nie jest on w żadnym stopniu przeźroczysty.

Napisano

coś brzydkiego porobiło Ci się u góry tego największego cylindra. Jeśli możesz to pokaż siatkę w takim samym rzucie jak render.

Przy okazji - lata świetlne oczywiście, temu zrobiłem też lightsaber. fajna zabawa. Pamiętam że znalazłem jakiegoś tutka jak zrobić laser do niego, ale pobawiłem się światłem wolumetrycznym.

Napisano
  • Autor

no ja walsnie chcialem tez zrobic ze swiatla wolumetrycznego tylko cos mi wiazka wychodzila nieskonczenie dluga :)

Napisano

Trochę zniekształciłeś tego ls'a. Ledwo poznałem że Yody :)

A co do wiązki plazmy to: tube, A&D i zabawa z glowem.

Z Mocą, Daniel.

Napisano

Arch and Design. Musisz mieć włączonego mentala.

Napisano

hm, nie wiem czy w 7 jest ten materiał. Tu potrzebni będą zawodowcy :P

Napisano

Nie rozumiem troszkę po co tutaj wygładzanie siatki zastosowane. Ja bym to zrobił na cylindrze z np. 36 ścianek i chamferami wygładzał krawędzie. Siatka jest zła jak na obiekt okrągły z wystającymi elementami - dajesz chamfery na kanty a trójkąty zostają przy podstawie z obudową. I na cóż tyle poly w tym "daszku" ? TS/MS nie jest jedynym sposobem na tworzenie elementów ;)

Pokazuj siatkę na materiale to będzie wszystko bardziej czytelne.

Napisano

E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling. niemniej siatka mogłaby wyglądać lepiej.

Napisano
E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling

Racja, chce tylko zwrócić uwagę że panek1989 zaczyna przygodę z 3D i może podchodzić do modelów tak jak ja kiedyś ;) - wrzucać na wszystko MS/TS żeby lepiej wyglądało :D

Napisano

Na załączonym foto zaznaczyłem miejsce które powinieneś dopracować. Tam się robi jakieś załamanie.<a href=http://img24.imageshack.us/img24/9021/asaxy.th.jpg' alt='asaxy.th.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Napisano
mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d

Ooo! Ja już go nie mam :P

sry4off :)

Napisano

a samo "ostrze" nie łatwiej zrobić jako biały/lekko zielonkawy chamfer cylinder i dodać glow albo w video post albo w photoshopie?

Napisano

Najłatwiej by było oczywiście plazmę zrobić w postpro.

Jeśli nie masz PS'a czy After'a to cliknij tutaj. Świetny, darmowy program. Sam go kiedyś używalem.

pzd. Daniel

Napisano
  • Autor

no ale tego, jesli bym chcial gdzies ten miecz umiescic, np w jakiejs grze. nie mowie ze chce bo nie chce :) ale jesli bym chcial to ten promien plasmy tez bym musial zrobic jakos

Napisano
  • Autor

no w sumie to masz racje :0 jeszcze jedno pytanie, chcialem zrobic cos w stylu, nie wiem jak to nazwac, wyeksponowany miecz,w gablotce, obok zdjecie yody. cos w stylu takiej kapliczki czy czegos takiego