Napisano 17 Styczeń 201114 l coz, tym razem miecz swietlny, wg refek, chociaz nie do konca jestem pewien czy wszystko powinno byc tak jak jest.no i oczywiscie materialy do kitu.
Napisano 17 Styczeń 201114 l No fani SW zaraz Ci ocenią czy jest podobny, ja natomiast powiem, że samo modelowanie wreszcie wygląda nieźle, można by poprawić chamfery i dodać tu i ówdzie, gdzie nie ma ich w ogóle. Materiały faktycznie do kitu ale nie poddawaj się :)
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor fani pewnie mi pojada :) a co do chamferow musze po prostu bchyba wyczuc kiedy jaka wielkosc itd, ale dzieki:) nie nie, nie poddam sie:) chocby uzytkownicy forum mieli mnie juiz dosc XD
Napisano 17 Styczeń 201114 l Coś wysyp gwiezdnych wojen ostatnio na forum ;) A model na razie spoko. Walcz dalej ;)
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d
Napisano 17 Styczeń 201114 l Wyszło nieźle, przez chwilę się zastanawiałem jak zrobiłeś ten zielony 'laser', ale chyba jest to cylinder z półprzeźroczystym, zielonym materiałem, zgadłem? Model sam w sobie nie jest chyba najgorszy, mógłbyś siatki zamieścić i bym się ucieszył. Nich moc będzie z Tobą ;)
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor a promien miecza to przeźroczysty cylinder z self ilumination itd :) chcialem zrobic jak w tutku z laserem, swiatlo volumetryczne ale wiazka byla by chyba za dluuuga :)
Napisano 17 Styczeń 201114 l siatka jest okej, pamiętaj aby uważać na trójkąty , które chamfer często powoduje, i poprawiaj je.
Napisano 17 Styczeń 201114 l A zrobisz jakiegoś jedi? Albo animację jak jedi walczy mieczem? mogłoby to ciekawie wyjść ;)
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor heh. chcialbym, ale chyba jeszcze nie ten poziom :) ogolnie z refek wychodzi na to ze to miecz yody z wojny klonow. wiec jak juz to mistrz yoda :)
Napisano 17 Styczeń 201114 l To zrób biped'a w płaszczu, to może być nieznany uczeń Mistrza Yody, który (uczeń) walczy ze swoimi klonami, również biped'ami, George Lucas nie pogardziłby takim pomysłem :)
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor XD pomysle nad tym ;d chociaz mialem taka mysl zeby zrobic gablotke i tam umiescic miecz yody :) takie wiesz, jakby muzeum XD
Napisano 17 Styczeń 201114 l To musisz więcej mieczy zrobić, bo muzeum z jednym mieczem to kiepski pomysł :)
Napisano 18 Styczeń 201114 l Da się rozpoznać na pierwszy rzut oka, że to miecz Yody. :) Ale po zapoznaniu z referkami trochę różnic jest: - okładziny rękojeści powinny być 4 a nie 8 - włącznik powinien być okrągły + nacięcie - brakuje kilku detali jeszcze w środkowej części
Napisano 18 Styczeń 201114 l Autor no ale nie do konca muzeum mam na mysli :) nie wiem jak to dokladnie okreslic, cos jakby pamiatka po yodzie oprawiona w gablotke :)
Napisano 18 Styczeń 201114 l Nad laserem trochę popracuj. W filmach nie jest on w żadnym stopniu przeźroczysty.
Napisano 18 Styczeń 201114 l coś brzydkiego porobiło Ci się u góry tego największego cylindra. Jeśli możesz to pokaż siatkę w takim samym rzucie jak render. Przy okazji - lata świetlne oczywiście, temu zrobiłem też lightsaber. fajna zabawa. Pamiętam że znalazłem jakiegoś tutka jak zrobić laser do niego, ale pobawiłem się światłem wolumetrycznym.
Napisano 18 Styczeń 201114 l Autor no ja walsnie chcialem tez zrobic ze swiatla wolumetrycznego tylko cos mi wiazka wychodzila nieskonczenie dluga :)
Napisano 19 Styczeń 201114 l Trochę zniekształciłeś tego ls'a. Ledwo poznałem że Yody :) A co do wiązki plazmy to: tube, A&D i zabawa z glowem. Z Mocą, Daniel.
Napisano 19 Styczeń 201114 l Autor mentala mam wlaczonego:) tylko nie wiem gdzie tego moglbym szukac. mam maxa 7 jak cos :)
Napisano 19 Styczeń 201114 l Nie rozumiem troszkę po co tutaj wygładzanie siatki zastosowane. Ja bym to zrobił na cylindrze z np. 36 ścianek i chamferami wygładzał krawędzie. Siatka jest zła jak na obiekt okrągły z wystającymi elementami - dajesz chamfery na kanty a trójkąty zostają przy podstawie z obudową. I na cóż tyle poly w tym "daszku" ? TS/MS nie jest jedynym sposobem na tworzenie elementów ;) Pokazuj siatkę na materiale to będzie wszystko bardziej czytelne.
Napisano 20 Styczeń 201114 l E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling. niemniej siatka mogłaby wyglądać lepiej.
Napisano 20 Styczeń 201114 l E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling Racja, chce tylko zwrócić uwagę że panek1989 zaczyna przygodę z 3D i może podchodzić do modelów tak jak ja kiedyś ;) - wrzucać na wszystko MS/TS żeby lepiej wyglądało :D
Napisano 20 Styczeń 201114 l Na załączonym foto zaznaczyłem miejsce które powinieneś dopracować. Tam się robi jakieś załamanie.http://img24.imageshack.us/img24/9021/asaxy.th.jpg' alt='asaxy.th.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]
Napisano 20 Styczeń 201114 l mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d Ooo! Ja już go nie mam :P sry4off :)
Napisano 20 Styczeń 201114 l a samo "ostrze" nie łatwiej zrobić jako biały/lekko zielonkawy chamfer cylinder i dodać glow albo w video post albo w photoshopie?
Napisano 20 Styczeń 201114 l Najłatwiej by było oczywiście plazmę zrobić w postpro. Jeśli nie masz PS'a czy After'a to cliknij tutaj. Świetny, darmowy program. Sam go kiedyś używalem. pzd. Daniel
Napisano 20 Styczeń 201114 l Autor oki oki :) postaram sie poprawic to co jest jeszcze nie tak:) dziekuje za rady
Napisano 20 Styczeń 201114 l Autor no ale tego, jesli bym chcial gdzies ten miecz umiescic, np w jakiejs grze. nie mowie ze chce bo nie chce :) ale jesli bym chcial to ten promien plasmy tez bym musial zrobic jakos
Napisano 20 Styczeń 201114 l w silnikach do gier masz zazwyczaj shader który sam zrobi tą poświatę :)
Napisano 21 Styczeń 201114 l Autor no w sumie to masz racje :0 jeszcze jedno pytanie, chcialem zrobic cos w stylu, nie wiem jak to nazwac, wyeksponowany miecz,w gablotce, obok zdjecie yody. cos w stylu takiej kapliczki czy czegos takiego
Napisano 21 Styczeń 201114 l Autor o yo ale jak to zrobie slabo to mi fani pojada ze zbeszczescilem imie yody itd ;d