Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No fani SW zaraz Ci ocenią czy jest podobny, ja natomiast powiem, że samo modelowanie wreszcie wygląda nieźle, można by poprawić chamfery i dodać tu i ówdzie, gdzie nie ma ich w ogóle. Materiały faktycznie do kitu ale nie poddawaj się :)

Napisano

fani pewnie mi pojada :) a co do chamferow musze po prostu bchyba wyczuc kiedy jaka wielkosc itd, ale dzieki:) nie nie, nie poddam sie:) chocby uzytkownicy forum mieli mnie juiz dosc XD

Napisano

Wyszło nieźle, przez chwilę się zastanawiałem jak zrobiłeś ten zielony 'laser', ale chyba jest to cylinder z półprzeźroczystym, zielonym materiałem, zgadłem? Model sam w sobie nie jest chyba najgorszy, mógłbyś siatki zamieścić i bym się ucieszył. Nich moc będzie z Tobą ;)

Napisano

a promien miecza to przeźroczysty cylinder z self ilumination itd :) chcialem zrobic jak w tutku z laserem, swiatlo volumetryczne ale wiazka byla by chyba za dluuuga :)

Napisano

To zrób biped'a w płaszczu, to może być nieznany uczeń Mistrza Yody, który (uczeń) walczy ze swoimi klonami, również biped'ami, George Lucas nie pogardziłby takim pomysłem :)

Napisano

Da się rozpoznać na pierwszy rzut oka, że to miecz Yody. :)

Ale po zapoznaniu z referkami trochę różnic jest:

- okładziny rękojeści powinny być 4 a nie 8

- włącznik powinien być okrągły + nacięcie

- brakuje kilku detali jeszcze w środkowej części

yodarots.jpg

Napisano

coś brzydkiego porobiło Ci się u góry tego największego cylindra. Jeśli możesz to pokaż siatkę w takim samym rzucie jak render.

Przy okazji - lata świetlne oczywiście, temu zrobiłem też lightsaber. fajna zabawa. Pamiętam że znalazłem jakiegoś tutka jak zrobić laser do niego, ale pobawiłem się światłem wolumetrycznym.

Napisano

Trochę zniekształciłeś tego ls'a. Ledwo poznałem że Yody :)

A co do wiązki plazmy to: tube, A&D i zabawa z glowem.

Z Mocą, Daniel.

Napisano

Nie rozumiem troszkę po co tutaj wygładzanie siatki zastosowane. Ja bym to zrobił na cylindrze z np. 36 ścianek i chamferami wygładzał krawędzie. Siatka jest zła jak na obiekt okrągły z wystającymi elementami - dajesz chamfery na kanty a trójkąty zostają przy podstawie z obudową. I na cóż tyle poly w tym "daszku" ? TS/MS nie jest jedynym sposobem na tworzenie elementów ;)

Pokazuj siatkę na materiale to będzie wszystko bardziej czytelne.

Napisano

E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling. niemniej siatka mogłaby wyglądać lepiej.

Napisano
E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling

Racja, chce tylko zwrócić uwagę że panek1989 zaczyna przygodę z 3D i może podchodzić do modelów tak jak ja kiedyś ;) - wrzucać na wszystko MS/TS żeby lepiej wyglądało :D

Napisano
mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d

Ooo! Ja już go nie mam :P

sry4off :)

Napisano

Najłatwiej by było oczywiście plazmę zrobić w postpro.

Jeśli nie masz PS'a czy After'a to cliknij tutaj. Świetny, darmowy program. Sam go kiedyś używalem.

pzd. Daniel

Napisano

no ale tego, jesli bym chcial gdzies ten miecz umiescic, np w jakiejs grze. nie mowie ze chce bo nie chce :) ale jesli bym chcial to ten promien plasmy tez bym musial zrobic jakos

Napisano

no w sumie to masz racje :0 jeszcze jedno pytanie, chcialem zrobic cos w stylu, nie wiem jak to nazwac, wyeksponowany miecz,w gablotce, obok zdjecie yody. cos w stylu takiej kapliczki czy czegos takiego