panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 coz, tym razem miecz swietlny, wg refek, chociaz nie do konca jestem pewien czy wszystko powinno byc tak jak jest.no i oczywiscie materialy do kitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 No fani SW zaraz Ci ocenią czy jest podobny, ja natomiast powiem, że samo modelowanie wreszcie wygląda nieźle, można by poprawić chamfery i dodać tu i ówdzie, gdzie nie ma ich w ogóle. Materiały faktycznie do kitu ale nie poddawaj się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2011 fani pewnie mi pojada :) a co do chamferow musze po prostu bchyba wyczuc kiedy jaka wielkosc itd, ale dzieki:) nie nie, nie poddam sie:) chocby uzytkownicy forum mieli mnie juiz dosc XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Coś wysyp gwiezdnych wojen ostatnio na forum ;) A model na razie spoko. Walcz dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2011 mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brain-Eater Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Wyszło nieźle, przez chwilę się zastanawiałem jak zrobiłeś ten zielony 'laser', ale chyba jest to cylinder z półprzeźroczystym, zielonym materiałem, zgadłem? Model sam w sobie nie jest chyba najgorszy, mógłbyś siatki zamieścić i bym się ucieszył. Nich moc będzie z Tobą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2011 a prosze :) siatka bez TS'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2011 a promien miecza to przeźroczysty cylinder z self ilumination itd :) chcialem zrobic jak w tutku z laserem, swiatlo volumetryczne ale wiazka byla by chyba za dluuuga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 siatka jest okej, pamiętaj aby uważać na trójkąty , które chamfer często powoduje, i poprawiaj je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brain-Eater Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Grunt żeby w walce się sprawdził :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brain-Eater Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 A zrobisz jakiegoś jedi? Albo animację jak jedi walczy mieczem? mogłoby to ciekawie wyjść ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2011 heh. chcialbym, ale chyba jeszcze nie ten poziom :) ogolnie z refek wychodzi na to ze to miecz yody z wojny klonow. wiec jak juz to mistrz yoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brain-Eater Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 To zrób biped'a w płaszczu, to może być nieznany uczeń Mistrza Yody, który (uczeń) walczy ze swoimi klonami, również biped'ami, George Lucas nie pogardziłby takim pomysłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2011 XD pomysle nad tym ;d chociaz mialem taka mysl zeby zrobic gablotke i tam umiescic miecz yody :) takie wiesz, jakby muzeum XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brain-Eater Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 To musisz więcej mieczy zrobić, bo muzeum z jednym mieczem to kiepski pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Da się rozpoznać na pierwszy rzut oka, że to miecz Yody. :) Ale po zapoznaniu z referkami trochę różnic jest: - okładziny rękojeści powinny być 4 a nie 8 - włącznik powinien być okrągły + nacięcie - brakuje kilku detali jeszcze w środkowej części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 no ale nie do konca muzeum mam na mysli :) nie wiem jak to dokladnie okreslic, cos jakby pamiatka po yodzie oprawiona w gablotke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 fakt, poprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 poprawilem wszystko taj jak chyba powinno byc. wieczorkiem wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Nad laserem trochę popracuj. W filmach nie jest on w żadnym stopniu przeźroczysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 no tak wiem wiem. laser nie powinien byc przeźroczysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 wstawka ze zmianami w rekojesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 nikt nie wyrazi opini :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 pokaż siatkę jeśli możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 prosze bardzo :) siata bez ts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macias4 Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 coś brzydkiego porobiło Ci się u góry tego największego cylindra. Jeśli możesz to pokaż siatkę w takim samym rzucie jak render. Przy okazji - lata świetlne oczywiście, temu zrobiłem też lightsaber. fajna zabawa. Pamiętam że znalazłem jakiegoś tutka jak zrobić laser do niego, ale pobawiłem się światłem wolumetrycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 no ja walsnie chcialem tez zrobic ze swiatla wolumetrycznego tylko cos mi wiazka wychodzila nieskonczenie dluga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 A nie możesz zrobić na cząsteczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 tzn? ale co na czasteczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 No światła z miecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 aaaaa o to chodzi ;) a w sumie, moge sprobowac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Trochę zniekształciłeś tego ls'a. Ledwo poznałem że Yody :) A co do wiązki plazmy to: tube, A&D i zabawa z glowem. Z Mocą, Daniel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 grunt ze poznales XD A&D ?? to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Arch and Design. Musisz mieć włączonego mentala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 mentala mam wlaczonego:) tylko nie wiem gdzie tego moglbym szukac. mam maxa 7 jak cos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 hm, nie wiem czy w 7 jest ten materiał. Tu potrzebni będą zawodowcy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Nie rozumiem troszkę po co tutaj wygładzanie siatki zastosowane. Ja bym to zrobił na cylindrze z np. 36 ścianek i chamferami wygładzał krawędzie. Siatka jest zła jak na obiekt okrągły z wystającymi elementami - dajesz chamfery na kanty a trójkąty zostają przy podstawie z obudową. I na cóż tyle poly w tym "daszku" ? TS/MS nie jest jedynym sposobem na tworzenie elementów ;) Pokazuj siatkę na materiale to będzie wszystko bardziej czytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling. niemniej siatka mogłaby wyglądać lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 E tam póki polycount nie jest jakiś zastraszający (a nie jest tak na oko) to nie ma co narzekać na modeling Racja, chce tylko zwrócić uwagę że panek1989 zaczyna przygodę z 3D i może podchodzić do modelów tak jak ja kiedyś ;) - wrzucać na wszystko MS/TS żeby lepiej wyglądało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macias4 Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Na załączonym foto zaznaczyłem miejsce które powinieneś dopracować. Tam się robi jakieś załamanie.http://img24.imageshack.us/img24/9021/asaxy.th.jpg' alt='asaxy.th.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 mnie naszlo na sw po zagraniu w starenkiego sw episode 1 the phantom menace :) znalazlem w odmetach mojego dysku ;d Ooo! Ja już go nie mam :P sry4off :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 a samo "ostrze" nie łatwiej zrobić jako biały/lekko zielonkawy chamfer cylinder i dodać glow albo w video post albo w photoshopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Najłatwiej by było oczywiście plazmę zrobić w postpro. Jeśli nie masz PS'a czy After'a to cliknij tutaj. Świetny, darmowy program. Sam go kiedyś używalem. pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 oki oki :) postaram sie poprawic to co jest jeszcze nie tak:) dziekuje za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 no ale tego, jesli bym chcial gdzies ten miecz umiescic, np w jakiejs grze. nie mowie ze chce bo nie chce :) ale jesli bym chcial to ten promien plasmy tez bym musial zrobic jakos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 w silnikach do gier masz zazwyczaj shader który sam zrobi tą poświatę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 no w sumie to masz racje :0 jeszcze jedno pytanie, chcialem zrobic cos w stylu, nie wiem jak to nazwac, wyeksponowany miecz,w gablotce, obok zdjecie yody. cos w stylu takiej kapliczki czy czegos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 No to dajesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panek1989 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 o yo ale jak to zrobie slabo to mi fani pojada ze zbeszczescilem imie yody itd ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi