Napisano 22 Styczeń 201114 l Autor Mam nadzieję, ze temat podejdzie nie gorzej niż ostatni. A wiec jak ja to widzę (co proponuję): Jaki to ma być wojownik? Jakikolwiek wam przyjdzie do głowy. Ważne, żeby jednoznacznie kojarzył się z wojownikiem (atrybuty). Może to być zarówno starożytny hoplita, woj, barbarzyńca, ale też samurai, elficki łowca (choć tego w pierwszym szeregu raczej próżno szukać...), berserker, czy współczesny żołnierz, weteran, uliczny wojownik, itd. Uznajemy ludzi i rasy fantasy (kosmici, krasnoludy, elfy, zwierzołaki,etc.). Można śmiało przebierać w gatunkach (fantasy, sci-fi, steampunk, cyberpunk, etc...). Jak sobie kto wymarzy :) Jeśli kogoś nadmiernie poniesie fantazja, do tego stopnia, że sam będzie miał wątpliwości, to dobrze, żeby w jednym - dwóch zdaniach wyjaśnił o co kaman. Jak widać z opisu, temat "nieco" rozlazły :), dlatego też jeśli będą wątpliwości, albo ktoś się z czymś nie zgadza, śmiało pisać, to się dogadamy, zwęzimy i będzie git :) pozdr. btw. Conan w tle jest autorstwa Franka Frazetty. Nie znalazłem żadnych fajnych fotek/ obrazków na licencji Creative Commons, więc musiałem pożyczyć :( Edytowane 22 Styczeń 201114 l przez lukanus
Napisano 23 Styczeń 201114 l Temat złoto... przyda mi się taki sculpt do pewnego projektu, który może kiedyś zrealizuję... Baja bongo...
Napisano 24 Styczeń 201114 l Dowolna liczba obiektów na oczy, zęby idt... czy "idt." oznacza również broń?
Napisano 27 Styczeń 201114 l Ja piernicze ale ruch na wątku... mam nadzieję, ze po weekendzie pojawią się sculpty... narazie wszyscy się inspirują...
Napisano 30 Styczeń 201114 l 4h, ale nie skończony jeszcze: Koncept: http://1.bp.blogspot.com/_M3O3Oe3M-Nc/SUrM3hX-WyI/AAAAAAAAA3A/DDwXhZvxN7Y/s1600-h/AFord_Heman.jpg
Napisano 30 Styczeń 201114 l Jak ktoś chce wrzucić pracę i pozamiatać to niech poczeka :) Mówię o Hatt3r, Morte, Mafida, lukanus, Klicek, Kris_R i nie wiem kto jeszcze :)
Napisano 31 Styczeń 201114 l Vega dlaczego? Ja chętnie zobaczę kozaków w akcji... lepsze prace sprawiają, że wymagamy od siebie więcej... więc i poziom wzrasta... przyglądamy się tym detalkom, bajerkom, pierdołkom i też tak chcemy... idea jest taka żeby się doskonalić... tak myślę... A to moje niedzielne zmagania 7:35-9:51 i 23:11-0:53... Blender, mysz, chęci i brak pomysłu... ot efekt... Zbrakło czasu na tarczę... nie wiem chyba ją wyrzucę... miał na niej być wizerunek Mjolnira, ale jakoś płasko wyszedł :D... nie dociekajcie jak wygląda uchwyt tarczy bo to zgięty pałąk :D... dziś strzele kilka ujęć i wrzucę wersję ostateczną (jak na te 4 h)... te stopy :D loool Edytowane 31 Styczeń 201114 l przez Papa Pio
Napisano 31 Styczeń 201114 l Autor nieźle Papa :) podziwiam zacięcie, że chce ci się machać tą myszką :] koniecznie wrzuć więcej ujęć. jeśli masz dostęp do Zbrusha, to może skorzystaj z któregoś z jego mat-capów, albo znajdź na necie odpowiednie obrazki/ tekstury i zastosuj je w Blenderze. Tu masz co i jak: http://eat3d.com/free/matcaps-blender jeśli nie, to może skleć jakieś 3 punktowe oświetlenie? i to niebieskie tło... psuje odbiór :] pozdr.
Napisano 1 Luty 201114 l Dzięki Właśnie czegoś nie ogarniam... Czy mat-cap ma jakieś szersze zastosowanie niż tylko kolor?... bo nie rozumię zasadności jego stosowania... jakoś lepiej odbija światło czy coś? Co do tła to zgadzam się - niebieski nie pasuje... ale o 1:00 w nocy już mi się nie chciało kombinować, bo o 6:00 pobudka... Straszna posucha w pracach jak dotąd... tutaj kilka ujęć blaszaka i szare tło... no i baza wyjściowa :P Edytowane 1 Luty 201114 l przez Papa Pio
Napisano 1 Luty 201114 l Papa Pio, jak już chcesz się męczyć w blenderze to lepiej przesiądź się na sculptrisa. IMO jest lepszy nawet od zbrush (ale tylko w modelowaniu organicznym, i przy mniejszych ilościach vertexów). A w blenderze to hard surface lepiej skrobać. Tak zrobiłem przy hi-menie i to bardzo dobre kombo, imo. Turnable He-man
Napisano 1 Luty 201114 l Takie mam postanowienie noworoczne... opanować (w jakimś tam stopniu) Blendera... nie mówie tu wyłącznie o sculptingu... chce stworzyć jakiś tam zasób własnych prac - mam nadzieję że z czasem coraz lepszych... no i podoba mi się, ze blender to taki kombajn :D... ale jak mnie natknie to może i innych softów spróbuję... PS: Jestem stare pokolenie i nie wszystko jest dla mnie oczywiste więc... powiedzcie mi co to jest "IMO" o.0
Napisano 1 Luty 201114 l in my opinion polecam ogladanie najpierw tutoriali, opanowanie dobrze Blendera wymaga moze miesiąca czasu jak ma sie co w nim robić.
Napisano 1 Luty 201114 l Jak to mówi pedałka w włatach móch "szkoła to nołlycz a jak nołlycz to i entertaiment" Nic na siłę... gdybym miał miesiąc ciszy i spokoju to pewnie bym się szybko dużo nauczył.. no i w chacie neta nima (wioska w lesie :P) a w pracy tutoriali nie będę oglądał ^^... Nauka przez zabawę - udział w speed bitwach, szukanie odpowiedzi w książce i wśród tu oto zebranej graficznej społeczności, spokojne dłubanie w wolnej chwili jakiejś wizki - ot życie grafika poczciwego :P... A w ogóle to do roboty... bo dwie prace na temacie...
Napisano 2 Luty 201114 l Gdzieś kiedyś czytałem, że typowy twardziel ma wysunięty podbródek, więc Marqson... stworzyłeś prawdziwego kozaka :D Edytowane 2 Luty 201114 l przez Papa Pio
Napisano 2 Luty 201114 l Jeszcze mam czas na jakiś pancerz i hełmik w stylu Obelixa. @tre3bush już mam tablet na szczęście :D
Napisano 6 Luty 201114 l Oj. Malutko prac tym razem. Czyżby przedłużenie? Okolice okołosesyjne potrafią być brutalne.
Napisano 6 Luty 201114 l To już dzisiaj jest koniec :) W takim razie dzisiaj o 20:00 pojawi się sonda :)
Napisano 6 Luty 201114 l @Marqson - elegancka mordka. @Vega - coś taki nadgorliwy, 6 nie kończy się o 20 ;) wstrzymaj się proszę z sondą do jutra. Wieczorem przysiądę i może też coś wrzucę...może ;). By the way, ferie masz i nic nie wyrzeźbiłeś ? O_o
Napisano 6 Luty 201114 l Patrząc dokładnie na termin to termin powinien minąć wczoraj o 3:42 bo wtedy mijają 2 tyg. od założenia tematu :P Jednakże lukanus jest taki dobry i dał 1 dzień więcej :) Już było kilku uczestników którzy obiecywali, że zrobią i nie zrobili :P Jednakże zrobię jak lukanus i dam 1 dzień więcej :) Przecież speed jest dla zabawy bez nagród :) Więc sonda pojawi się jutro o 20:00 :)
Napisano 6 Luty 201114 l Dankeschön :) Edit// Ok żeby nie było że rzucam słowa na wiatr. Ninja - pierwsze 1,5h, same Zspherki + move tool. Sculpt jutro jak wrócę z pracy. pozdrawiam.
Napisano 7 Luty 201114 l ok @Vega - ja odpadam, nie dam rady skonczyc tego dzisiaj bo cos mi wypadlo, rób sondę. No i nie wstawiaj mojego gniota;) dzięki i sry za opóźnienie. pozdrawiam
Napisano 7 Luty 201114 l Przedłużam do jutra. Nie mam dostępu do kompa i dlatego sonda pojawi się jutro. Tak w południe :) słowiak: niema problemu :) chciałeś spróbować, ale jak są ważniejsze sprawy :)