Napisano 23 Styczeń 201114 l Czesc, to moja pierwsza skonczona praca, debiut w galerii finished :) Renderowane w mental rayu. Bede zobowiazany za konstruktywna krytykę
Napisano 23 Styczeń 201114 l moim zdaniem za dużo wyostrzyłeś render. Jak podkręcisz jeszcze sampling cieni to będzie o wiele lepiej :) Dziwnie zmapowane to coś rzucone na fotel jeszcze rzuca się w oczy. A tak to dosyć realistyczne światełko.
Napisano 23 Styczeń 201114 l jest przyjemnie, ale chyba coś z GI się przegięło na górnej części okna obok frontowej ściany :)
Napisano 23 Styczeń 201114 l łądnie jest, i tło fajnie wkomponowane,jednak troszeczke mogłeś całość rozjaśnić
Napisano 23 Styczeń 201114 l fajnie jest, ale brakuje kontrastu trochę w tym obrazku. ale ogólnie odbiór jest pozytywny. Można by jeszcze, spróbować w postprodukcji, zróżnicować nieco światło (ciepłe / żółte od okna, i zimniejsze /niebieskawe od strony ściany) maskami bym powalczył z tym w photoshopie (czy jakimś innym programie którego używasz do postprodukcji).
Napisano 23 Styczeń 201114 l Autor fajnie jest, ale brakuje kontrastu trochę w tym obrazku. ale ogólnie odbiór jest pozytywny. Można by jeszcze, spróbować w postprodukcji, zróżnicować nieco światło (ciepłe / żółte od okna, i zimniejsze /niebieskawe od strony ściany) maskami bym powalczył z tym w photoshopie (czy jakimś innym programie którego używasz do postprodukcji). no ja tam srednio ogarniam ta postprodukcje tylko sharpenem i w levelsach sie pobawilem i tyle z postprodukcji
Napisano 23 Styczeń 201114 l no ja tam srednio ogarniam ta postprodukcje tylko sharpenem i w levelsach sie pobawilem i tyle z postprodukcji A warto, czasem możesz bardzo dużo wyciągnąć z obrazka.
Napisano 23 Styczeń 201114 l Fajnie to wyglada. Jakie ustawienia FG? Czy to photometric expouser control?