Napisano 5 Luty 201114 l UWAGA! TERMIN ZOSTAŁ ZMIENIONY ZAKOŃCZENIE BITWY W NIEDZIELE :d Temat nowej bity to mnich wojownik Limity: Do 10 000 TRISÓW Textury: maksymalny rozmiar każdej textury to 2048 px. Dozwolone wszelkiego rodzaju mapy, normale, glow, reflection i reszta, każda może być podzielona na mniejsze pliki pod warunkiem, że ich łączny rozmiar nie przekroczy odgórnego limitu Na przykład, poprawny zbór tekstur: diffuse map 2048x2048 px + specular map 2048x2048 px + glow map 512x512 px itd. nie poprawny zbiór tekstur: 2x diffuse map 2048x2048 px + specular map 2048x2048 px + druga specular mapa 512x512 px itp. Texturę każdego rodzaju (diff, spec itd.) można podzielić na mniejsze pliki, ale ich łączny rozmiar nie powinien przekroczyć podanego limitu 2k px REGULAMIN (PRZECZYTAJ!): Każdy z uczestników musi założyć wątek dotyczący modelu, w którym musi pokazać, procesy powstawania modelu/textury. Wątki w których znajdować się będzie tylko finalna wersją, nie będą dopuszczone do ankiety. Wątek musi mieć prefix Minibitwa 27:[Tytuł] Gdy skończymy nasz model dodajemy miniaturkę z napisem "koniec", w pierwszym poście. Bez miniaturki uznaje ze praca w wątku jest nieskończona. Jeżeli chcecie żeby model był pokazany z więcej niż jednego ujęcia dodajcie obraz o szerokości 800x i wysokość dowolna, czyli możecie upchać ile chcecie np. 800x4000 i ja to wrzucam w sondę. Na obrazku musi się znaleźć : - render modelu REAL TIME (rendery z vraya czy innego mentala nie będą brane pod uwagę) - smooth shaded model - siatka - flat textury TIME LIMIT: Bitwa rozpoczyna się dziś (tj. 17.04.2011) a kończy się dnia 15.05.2011 o godzinie 16.00. Po tym terminie zostanie założona ankieta dzięki której zostanie wyłoniony zwycięzca. Nagrody: Dołączenie pracy do wątku „Zwycięzcy dotychczasowych minibitew” oraz rekomendacja na stronie głównej max3d.pl. W razie wątpliwości i pytań, piszcie w tym temacie. Jak czegoś zapomniałem to dopisze. Powodzenia życzę, udanych modeli i ostrych textur, wszystkim którzy wezmą udział (a liczę ze więcej niż 5 osób). Edytowane 18 Maj 201113 l przez n-pigeon
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Takie pytanie odnośnie tekstór. Wiem że może być jedna 2048x2048 Czy to oznacza że mogę użyć cztery tekstury 1024x1024? Powierzchniowo wyjdzie to samo.
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Textury: maksymalny rozmiar każdej textury to 2048 px, każdy typ dozwolony, normale, glow, reflection i reszta, Ja rozumiem to tak, że może być kilka textur po 2048px. ROZMIAR KAŻDEJ TEXTURY.
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Autor Jak napisał Vega, postarałem się przedstawić zasady jaśniej, mam nadzieje że mi się udało :)
Napisano 15 Maj 201113 l Hej panowie. Zostało nas chyba 3. Ja jestem na etapie retopo i na 100% w godzinę nie zdążę. Jest szansa na przedłużenie terminu o te 3-4 dni?
Napisano 18 Maj 201113 l Autor omg xD zapomniałem o tym xD popołudniu będzie sonda :) chyba że coś mi wypadnie, wtenczas jutro rano EDIT przedłużam do końca tygodnia! :P do niedzieli (łącznie z niedzielą)
Napisano 18 Maj 201113 l Czyli jak ostatnio :P Ale teraz DW ( no i jeszcze wiechu;p), więc część ludzi automatycznie odpadła.
Napisano 18 Maj 201113 l No a niektórych wystraszyło 10k trisów i zestaw map 2048x2048 więc nawet nie wystartowali ;)
Napisano 24 Maj 201113 l masakra z ta bitwa, ale z tego co widze to poprzednie rowniez nie blyszczaly zaangazowaniem
Napisano 24 Maj 201113 l Taka bitwa to motywacja do zrobienia czegoś. Nigdy bym nie zrobił tego mnicha w 3tyg. gdyby nie było terminu :) Poprzednią postać robiłem przez hmm... od lutego i jeszcze nie skończyłem.
Napisano 25 Maj 201113 l Autor bitwa musi być, nawet jak nikt nie kończy, tak jak mówi Vega, zawsze jakaś motywacja :) ja przynajmniej zrobiłem koncept, choć w bitwie nie o concept chodzi, ale zawsze coś :P Przepraszam za opóźnienia, ale nie mam dostępu do kompa z netem, a przez komórkę ciężko było by prze-kleić obrazki :) Zbierajcie siły na następną bitwę :) tym razem zaczniemy w zanim skończy się głosowanie :)