Napisano 4 Maj 201113 l Właśnie tu zajrzałem i stwierdzam że sporo mnie ominęło. Ładnie idzie, bardzo podoba mi się dbałość o szczegóły. Szykuje się całkiem fajnie. Jedyne czego się przyczepię, skoro już tak dokładnie pokazujesz (spawy są świetne), to blacha radełkowana na podłodze, wygląda że są w niej wgłębienia, a chyba powinny być bruzdy. Ale nie znam tego działka, więc może tak było. Przy okazji prośba - możesz pokazać siatkę kilku detali, interesuje mnie jak uzyskałeś pewne efekty - np. 3 ujęcie z postu #34 albo ostatni z #49
Napisano 5 Maj 201113 l Modelik wygląda bardzo naturalnie, niemniej jednak przyczepił bym się tych spawów, nie jestem ekspertem w dziedzinie obróbki metali ale powinny chyba wyglądać tak:
Napisano 6 Maj 201113 l No nie - takie śliczne to te spawy nie były. To jest jakiś precyzyjny maszynowy spaw. Jeszcze pewnie potem szlifowany. Zobacz sobie jak wyglądały spawania na niemieckich czołgach w zbliżeniu - dokładne, ale ręczne i za nic nie przypominały tych z twoich przykładów.
Napisano 6 Maj 201113 l Autor Hynol - Tak spawy robie na bumpie. goran - może coś ci to pomoże , siatka może nie za ładna ale działa :) . UVW - zobacz sobie oryginalne zdjęcie
Napisano 6 Maj 201113 l No to na bumpie ciężko będzie coś lepszego uzyskać. Tu by się displacement przydał. Wtedy spawy wychodzą o wiele ładniej. Ale z tym masz czas do finalnych renderów.
Napisano 13 Maj 201113 l Nosz kurde! Czekałem na to! ;D jeszcze przyrządy celownice ;) keep it up! Good work!
Napisano 17 Maj 201113 l Autor Guffa oprócz przyrządów celowniczych jeszcze parę drobnych pierdół :). Na razie magazynki , mocowanie przyrządów celowniczych .
Napisano 17 Maj 201113 l Dzięki za siatki. Wstyd się przyznać ale chodziło mi o łby śrub, ładnie wyszły. Co do podłogi to puść w niepamięć uwagę z mojego poprzedniego postu :-) Na zdjęciu rzeczywiście ryflowanie jest tłoczone. Tylko to co jest poniżej podłogi nie zgadza mi się z tym zdjęciem...ale podejrzewam że to jest to samo działko zamontowane na czym innym. Jeszcze raz, PIĘKNA robota.
Napisano 29 Maj 201113 l Przyglądam się temu od samego początku. Powiem od siebie, że modeling trzyma świetny poziom, ilość detali powala. Nie wiem czy mój komp byłby w sanie to pociągnąć ;p. Ile poly na chwilę obecną udało Ci się osiągnąć ? Specem od pancerki nie jestem, więc nic nie wytknę, powiem tylko, że jest tu kawał dobrej roboty :)
Napisano 29 Maj 201113 l Vorenus to chyba będzie najlepszy model 3d Flakpanzer 38(t) w internecie! ;) w google powinien być na 1 miejscu! ;) gratulacje, już dostałeś odemnie repka więc następnego nie mogę Ci dać niestety;p
Napisano 30 Maj 201113 l Autor Dzięki wielkie za dobre słowa już zwątpiłem po tej ciszy ostatniej :) . slayer 2004 - z poly troche pojechałem :p nie oszczędzałem ale też jest tu tego tyle że miało na co iść teraz jest ok 8 milionów aleto w zasadzie już koniec tylko osłony działka jeszcze . guffqa - dzieki staram się :)flak nie jest chyba za popularny :). i taka ciekawostka na koniec :p
Napisano 30 Maj 201113 l Jak w ogóle robisz tą pofalowaną obudowe? ...tam gdzie jest np ta korba od obrotu działka. Ten po lewo też Ty zrobiłeś? ;) I jeszcze takie pytanko...będziesz teksturował czy bierzesz się za następny model? PS: oj mógłbym się od Ciebie wiele nauczyć ;) Pozdrawiam! guffqa
Napisano 30 Maj 201113 l Jest moc, jest moc ziomek, piękny detal czekałem na finał, nawet nie pytam jakiego masz kompa:) nie chce wiedzieć. ***** jak nic.
Napisano 31 Maj 201113 l Flak 8 mln + ok. 5 mln ten drugi... kolega to chyba ma w piwnicy serwerownie z matrixa :-) Piękny model, ta tłoczona blacha robi wrażenie - odkształcenia są bardzo realistyczne. Jak zostać twoim uczniem, mistrzu Jedi?...ups, nie ta bajka..:-)
Napisano 1 Czerwiec 201113 l Autor Nie przesadzacie ja też się dopiero uczę :) , to będzie mój pierwszy skończony model , wcześniej robiłem tego sdkfz 250/9 z poprzedniego posta który jest jeszcze nie skończony bo mój stary komp nie dawał już rady . Guffqa - przy tych blachach jest troche zabawy wcześniej dawałem skreena z siatką tej korby , modelu nie będę teksturował bo chce na razie od niego odpocząć :) i wezmę się prawie na pewno za kończenie tej 250-ki . Co do kompa to on już ledwo zipie ale całe szczęście że to prawie koniec . Teraz - przednie osłony flaka prawie gotowe :
Napisano 1 Czerwiec 201113 l Ja jestem w szoku ;-) Model wypas dopieszczony w najdrobniejsze szczegóły. Cóż mogę powiedzieć - gratuluję, życzę powodzenia i wytrwałości przy kolejnych modelach :)
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Autor Dzięki ponowne :) , model uważam za ukończony na razie kończę temat . Ostatnie ujęcia : Edytowane 18 Czerwiec 201113 l przez Vorenus
Napisano 18 Czerwiec 201113 l No nie - takie śliczne to te spawy nie były. To jest jakiś precyzyjny maszynowy spaw. Jeszcze pewnie potem szlifowany. Zobacz sobie jak wyglądały spawania na niemieckich czołgach w zbliżeniu - dokładne, ale ręczne i za nic nie przypominały tych z twoich przykładów. Nie obrażaj spawaczy;) To na obrazku to ręczny spaw bez żadnego szlifowania,tyle że metodą TIG. Czołgi 70 lat temu spawali elektrodą w otulinie (chyba) to i spawy wyglądały adekwatnie. Model mega zaj...ty:D
Napisano 23 Czerwiec 201113 l ...Model wypas dopieszczony w najdrobniejsze szczegóły. Cóż mogę powiedzieć - gratuluję, życzę powodzenia i wytrwałości przy kolejnych modelach :) Jakich nastepnych modelach.. teraz materiały i jakaś ludzka prezentacja. Robota w połowie zrobiona dopiero