goran Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Właśnie tu zajrzałem i stwierdzam że sporo mnie ominęło. Ładnie idzie, bardzo podoba mi się dbałość o szczegóły. Szykuje się całkiem fajnie. Jedyne czego się przyczepię, skoro już tak dokładnie pokazujesz (spawy są świetne), to blacha radełkowana na podłodze, wygląda że są w niej wgłębienia, a chyba powinny być bruzdy. Ale nie znam tego działka, więc może tak było. Przy okazji prośba - możesz pokazać siatkę kilku detali, interesuje mnie jak uzyskałeś pewne efekty - np. 3 ujęcie z postu #34 albo ostatni z #49
UVW Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Modelik wygląda bardzo naturalnie, niemniej jednak przyczepił bym się tych spawów, nie jestem ekspertem w dziedzinie obróbki metali ale powinny chyba wyglądać tak:
Hynol Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 No nie - takie śliczne to te spawy nie były. To jest jakiś precyzyjny maszynowy spaw. Jeszcze pewnie potem szlifowany. Zobacz sobie jak wyglądały spawania na niemieckich czołgach w zbliżeniu - dokładne, ale ręczne i za nic nie przypominały tych z twoich przykładów.
Vorenus Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 Hynol - Tak spawy robie na bumpie. goran - może coś ci to pomoże , siatka może nie za ładna ale działa :) . UVW - zobacz sobie oryginalne zdjęcie
Hynol Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 No to na bumpie ciężko będzie coś lepszego uzyskać. Tu by się displacement przydał. Wtedy spawy wychodzą o wiele ładniej. Ale z tym masz czas do finalnych renderów.
Vorenus Napisano 13 Maj 2011 Autor Napisano 13 Maj 2011 Wracam z nowymi screenami lufa i samo działko prawie gotowe .
guffqa Napisano 13 Maj 2011 Napisano 13 Maj 2011 Nosz kurde! Czekałem na to! ;D jeszcze przyrządy celownice ;) keep it up! Good work!
Vorenus Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 Guffa oprócz przyrządów celowniczych jeszcze parę drobnych pierdół :). Na razie magazynki , mocowanie przyrządów celowniczych .
goran Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Dzięki za siatki. Wstyd się przyznać ale chodziło mi o łby śrub, ładnie wyszły. Co do podłogi to puść w niepamięć uwagę z mojego poprzedniego postu :-) Na zdjęciu rzeczywiście ryflowanie jest tłoczone. Tylko to co jest poniżej podłogi nie zgadza mi się z tym zdjęciem...ale podejrzewam że to jest to samo działko zamontowane na czym innym. Jeszcze raz, PIĘKNA robota.
Filippo Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Detal powalający. Spawy mnie zmiażdżyły :). Oby tak dalej
slayer2004 Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Przyglądam się temu od samego początku. Powiem od siebie, że modeling trzyma świetny poziom, ilość detali powala. Nie wiem czy mój komp byłby w sanie to pociągnąć ;p. Ile poly na chwilę obecną udało Ci się osiągnąć ? Specem od pancerki nie jestem, więc nic nie wytknę, powiem tylko, że jest tu kawał dobrej roboty :)
guffqa Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Vorenus to chyba będzie najlepszy model 3d Flakpanzer 38(t) w internecie! ;) w google powinien być na 1 miejscu! ;) gratulacje, już dostałeś odemnie repka więc następnego nie mogę Ci dać niestety;p
Vorenus Napisano 30 Maj 2011 Autor Napisano 30 Maj 2011 Dzięki wielkie za dobre słowa już zwątpiłem po tej ciszy ostatniej :) . slayer 2004 - z poly troche pojechałem :p nie oszczędzałem ale też jest tu tego tyle że miało na co iść teraz jest ok 8 milionów aleto w zasadzie już koniec tylko osłony działka jeszcze . guffqa - dzieki staram się :)flak nie jest chyba za popularny :). i taka ciekawostka na koniec :p
guffqa Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Jak w ogóle robisz tą pofalowaną obudowe? ...tam gdzie jest np ta korba od obrotu działka. Ten po lewo też Ty zrobiłeś? ;) I jeszcze takie pytanko...będziesz teksturował czy bierzesz się za następny model? PS: oj mógłbym się od Ciebie wiele nauczyć ;) Pozdrawiam! guffqa
bbandi Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Jest moc, jest moc ziomek, piękny detal czekałem na finał, nawet nie pytam jakiego masz kompa:) nie chce wiedzieć. ***** jak nic.
goran Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Flak 8 mln + ok. 5 mln ten drugi... kolega to chyba ma w piwnicy serwerownie z matrixa :-) Piękny model, ta tłoczona blacha robi wrażenie - odkształcenia są bardzo realistyczne. Jak zostać twoim uczniem, mistrzu Jedi?...ups, nie ta bajka..:-)
Vorenus Napisano 1 Czerwiec 2011 Autor Napisano 1 Czerwiec 2011 Nie przesadzacie ja też się dopiero uczę :) , to będzie mój pierwszy skończony model , wcześniej robiłem tego sdkfz 250/9 z poprzedniego posta który jest jeszcze nie skończony bo mój stary komp nie dawał już rady . Guffqa - przy tych blachach jest troche zabawy wcześniej dawałem skreena z siatką tej korby , modelu nie będę teksturował bo chce na razie od niego odpocząć :) i wezmę się prawie na pewno za kończenie tej 250-ki . Co do kompa to on już ledwo zipie ale całe szczęście że to prawie koniec . Teraz - przednie osłony flaka prawie gotowe :
Aves Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Ja jestem w szoku ;-) Model wypas dopieszczony w najdrobniejsze szczegóły. Cóż mogę powiedzieć - gratuluję, życzę powodzenia i wytrwałości przy kolejnych modelach :)
Vorenus Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Napisano 17 Czerwiec 2011 (edytowane) Dzięki ponowne :) , model uważam za ukończony na razie kończę temat . Ostatnie ujęcia : Edytowane 18 Czerwiec 2011 przez Vorenus
mafida Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 No nie - takie śliczne to te spawy nie były. To jest jakiś precyzyjny maszynowy spaw. Jeszcze pewnie potem szlifowany. Zobacz sobie jak wyglądały spawania na niemieckich czołgach w zbliżeniu - dokładne, ale ręczne i za nic nie przypominały tych z twoich przykładów. Nie obrażaj spawaczy;) To na obrazku to ręczny spaw bez żadnego szlifowania,tyle że metodą TIG. Czołgi 70 lat temu spawali elektrodą w otulinie (chyba) to i spawy wyglądały adekwatnie. Model mega zaj...ty:D
pabulo Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 ...Model wypas dopieszczony w najdrobniejsze szczegóły. Cóż mogę powiedzieć - gratuluję, życzę powodzenia i wytrwałości przy kolejnych modelach :) Jakich nastepnych modelach.. teraz materiały i jakaś ludzka prezentacja. Robota w połowie zrobiona dopiero
Rekomendowane odpowiedzi