Jump to content

Mysz komputerowa - jaka ?

Nikes

Recommended Posts

Witam

Przyszedł w pracy czas na zmianę mojej prawej dłoni.

Znalazłem jakiś wątek o myszkach ale chyba z 2007 roku.

Chciałem znać waszą aktualną opinie, w jaki model celować chcąc uzyskać bardzo dobrą czułość i precyzję. W pracy przeważnie maziam projekty www, ulotki, katalogi itd, ale czasami chciał bym postrzelać jakiegoś FPP więc i tu musi być w miarę ok (czasem trzeba sie rozluźnić po pracy.)

Powiedzmy od ceny 120 zł w górę.

Przyda sie mycha z guzikiem przybliżenia.

Słyszałem żeby popatrzeć na logitecha np G7 - G9 ?...

czekam na opinie

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czołem!

Daaaawno temu kupiłem sobie Logitech Mx Revolution. Myszka świetna. Miałem ją ok. 2,5 roku, bo jednak coś nawalało z ładowaniem jej - a że była jeszcze na gwarancji (trzy lata), to był to ostatni moment żeby ją naprawić. Oddałem mychę, no i git.

Po kilku dniach otrzymałem telefon - dzwonił pan ze sklepu. Powiedział że ekipa z Logitech tych myszek w ogóle nie naprawia, tylko wymienia od razu na nowe. A że Mx Revolution już nie mieli, to mogą albo zwrócić mi kasę, albo wymienić na nową wersję tej myszki - Logitech Performance Mx.

Zgodziłem się, i nie żałuję! :) Myszka bezprzewodowa, na akumulator (w tej myszce już wymienny, tak samo jak i ślizgacze! ) ładuje się w prosty sposób - podpina się do myszki kabel USB, przez co z myszki bezprzewodowej robi się przewodowa:) Bardzo dobre rozwiązanie, można pracować ładując myszkę, a nie tak jak przedtem - myszka musiała odpoczywać na specjalnej podstawce, póki się nie naładuje. (kilka godzin!)

Oczywiście super wygodna, wygodnie rozmieszczone przyciski funkcyjne (które można naprawdę bardzo dowolnie konfigurować), dwu funkcyjny scroll (przewijanie płynne i skokowe) no i świetna czułość. :) Polecam, naprawdę polecam.

http://www.logitech.com/pl-pl/mice-pointers/mice/devices/5845

Pozdrawiam!

dokładnie mam tą co Miłosz3ds miałeś na początku. Mam zdaje się 2 rok ją już.

Samo ładowanie trwa jakies 2-3h (od zera - do pełna), ale po ładowaniu 5min można już ze 2h popracować :)

U mnie to z regóły i tak wygląda w ten sposób, że jak o 2 w nocy mysz zaczyna wołać o prąd - to znak że trzeba iść spać.

Na pełnym akumulatorku potrafi dłuuuugo pracować.

Loki, polecam oddać mychę na gwarancji przed upływem tych trzech lat. :) Mx Revolution jest naprawdę dobra, ale jak akumulator walnie to trzeba kupić nową myszkę, bo jest wbudowany na stałe. Z tego co pamiętam tak samo jest ze ślizgaczami. No i ze względu na to ładowanie, które wygodniejsze jest w nowej. Aha. No i w Performance MX jest już normalny MMB w scrollu! :)

A z tego, czego się dowiedziałem w Vobisie, Logitech tak działa, że nie naprawia tylko wymienia na sprzęt na nowy. A jak nie ma Twojej wersji, to grzecznie daje nową. :)

Hmm. Powinni mi zapłacić za reklamę chyba! :)

• Like 1

Guest scrub

Witam wszystkich i Wszystkie ...albo odwrotnie:)

muszę na gwałt kupić myszę (awaria tableta)...i po krótkim rozpoznaniu znalazłem Loga G700 i SteelSeries Xai...ktoś może używał? no chyba że coś innego możecie polecić...