Napisano 1 Sierpień 201212 l Autor W sumie to od dawien dawna nic nie robiłem ciekawego. Z racji tego, że chciałbym jakoś bardziej wrócić do modelowania i uczenia się to prosiłbym o jakiegoś kopa motywacyjnego. Oto moje wypociny z pomiędzy okresów nicnierobienia, których było zdecydowanie więcej niż robienia. Nie jestem pewny czy to po kolei jest. Tak uprzedzając - wiem, muszę się nauczyć robić materiały oraz teksturować. TSM, czyli speed modeling: (tylko z dodanym jakimkolwiek oświetleniem) (moja pierwsza okropna "organika") I jakieś modele nad którymi spędziłem więcej czasu (zwykle przy lekkiej pomocy jakiegoś tutoriala) NieskończoneCamaro przy którym trochę poleglem i nie dokończyłem. Pierwsze próby z zrobieniem tekstur;] Kfiat (bo kwiatem go nie nazwę;p) Mini Cooper Cartoon Boy, do którego teraz przysiadlem i może zrobię mu kilka innych póz. No i oteksturuję może. W sumie wiem, że nie powinienem wrzucać pewnie z połowy z tych modeli, ale liczę na to, że załapię jakiś bodziec. Edytowane 1 Sierpień 201212 l przez Chasdiel
Napisano 9 Sierpień 201212 l Cartoonowy chłopek całkiem spoko. Z nosem coś mi nie gra, za mocno zarysowany jest i trochę za głęboko osadzony. Myśle że spokojnie możesz wywalić mu dziurki od nosa i go wygładzić. Coś bardzo niedobrego dzieje się z uchem, jest gładko aż nagle bum i jakaś waska dziura nie tam gdzie bym się jej spodziewał. Będzie lepiej jak i ją zalepisz. Model z dużym potencjałem do dalszego ciągnięcia dalej. Bodziec!
Napisano 9 Sierpień 201212 l Dokładnie. Ostatni karton fajny, ale w poprzednich modelach są nieciekawe miejsca. Samochody krzywo, pianino sprawia wrażenie zwalonej skali.