Chasdiel Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 (edytowane) W sumie to od dawien dawna nic nie robiłem ciekawego. Z racji tego, że chciałbym jakoś bardziej wrócić do modelowania i uczenia się to prosiłbym o jakiegoś kopa motywacyjnego. Oto moje wypociny z pomiędzy okresów nicnierobienia, których było zdecydowanie więcej niż robienia. Nie jestem pewny czy to po kolei jest. Tak uprzedzając - wiem, muszę się nauczyć robić materiały oraz teksturować. TSM, czyli speed modeling: (tylko z dodanym jakimkolwiek oświetleniem) (moja pierwsza okropna "organika") I jakieś modele nad którymi spędziłem więcej czasu (zwykle przy lekkiej pomocy jakiegoś tutoriala) NieskończoneCamaro przy którym trochę poleglem i nie dokończyłem. Pierwsze próby z zrobieniem tekstur;] Kfiat (bo kwiatem go nie nazwę;p) Mini Cooper Cartoon Boy, do którego teraz przysiadlem i może zrobię mu kilka innych póz. No i oteksturuję może. W sumie wiem, że nie powinienem wrzucać pewnie z połowy z tych modeli, ale liczę na to, że załapię jakiś bodziec. Edytowane 1 Sierpień 2012 przez Chasdiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Sierpień 2012 Share Napisano 9 Sierpień 2012 Cartoonowy chłopek całkiem spoko. Z nosem coś mi nie gra, za mocno zarysowany jest i trochę za głęboko osadzony. Myśle że spokojnie możesz wywalić mu dziurki od nosa i go wygładzić. Coś bardzo niedobrego dzieje się z uchem, jest gładko aż nagle bum i jakaś waska dziura nie tam gdzie bym się jej spodziewał. Będzie lepiej jak i ją zalepisz. Model z dużym potencjałem do dalszego ciągnięcia dalej. Bodziec! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Sierpień 2012 Share Napisano 9 Sierpień 2012 Dokładnie. Ostatni karton fajny, ale w poprzednich modelach są nieciekawe miejsca. Samochody krzywo, pianino sprawia wrażenie zwalonej skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Degustator Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 podesłałby mi ktoś link do tutorialu na działko z pierwszej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi