adek Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 "Thursday" to krótki animowany film, utrzymany w dość oryginalnej 8-bitowej stylistyce wykonany przez Matthias'a Hoegg'a z Royal College of Art w Londynie. Film był nominowany do nagrody BAFTA. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1704
Karkosik Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Sorry Henk, ale ja za Chiny nie mogę doszukac sie w tej animacji "8-bitowej stylistyki" prócz jednego momentu gdzie 8bit było przez pare sekund. A tak to animacja fajna, mi się spodobała, chociaz nie wiem czy dobrze interpretuję końcówke... Ale mniejsza. Fajny stylowy wrzut:D
ARmy2510 Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Moim zdaniem to opowiastka o wyższości technologii nad naturą. Technologia wymaga mimo wszystko pomocy człowieka a natura potrafi odtworzyć się sama i jest piękniejsza.
ARmy2510 Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Ewentualnie "Padł net to może wyjdę na spacer i spotkam kobietę mojego życia".
mookie Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Trochę w stylu Koyaanisqatsi. Bardzo podobała mi się ostatnia scena, te ptaki lecące nad miastem i efekty dźwiękowe stworzyły interesujący nastrój (mam nadzieję, że to żaden spoiler).
artursadlos Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Dla mnie perełka. Świetny dźwięk. Fajna stylistyka troszkę łapiąca smaka 8 bitów. Bardzo lubię takie solidne produkcje oderwane od głównego nurtu cgi "hurra hop efekty bum bum".
Rekomendowane odpowiedzi