Jump to content

Teczka 2D: Perlis

Perlis

Recommended Posts

Trochę się broniłam przed założeniem tu teczki, bo sama mało udzielam się w wątkach innych. Jednak zacięłam się przy tym moim mazianiu i albo się coś ruszy, albo stracę hobby. Poza tym mam nadzieję, że zmobilizuje mnie to do bardziej systematycznego ćwiczenia. Oto moje prace, od w miarę najstarszych ;):

cwiczenie122.jpg

cwiczenie124.jpg

cwiczenie132b.jpg

envi265.jpg

envi269.jpg

chardes06trissa.jpg

switeziankab.jpg

fearaw.jpg

I parę ćwiczeń z referek:

envi297.jpg

envi292.jpg

envi290.jpg

envi287.jpg

cwiczenie143.jpg

screen02eu.jpg

Najbardziej mnie drażni poziom enviro rysowanych z głowy. To co rysuje nijak się ma do tego co widzę w głowie.

Wszelkie uwagi bardzo mile widziane :)

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

masz kobito potencjał, nie ma czego sie bać, max nie gryzie ;D

myślę ze Twoim problemem jest po prostu brak cierpliwości do wykańczania obrazków. jak się z tym przełamiesz, to już pójdzie z górki. Staraj się wszystko na koniec wykańczać tak jak w tej rusałce czy nimfie czy co to jest, a potem po prostu - pracuj nad ogólnym kolorytem obrazków.

Dzięki za miłe słowa :)

Status

Staram się obserwować. Irytuje mnie tylko, że gdy dochodzi do rysowania z głowy to się jeszcze nijak nie przekłada. Może za szybko chce :)

CUKIERASS

Te prace są w pewnym odstępie robione ;) Tak 2-3 miesięcznym. Chociaż to i tak część z tego co w tym czasie narysowałam.

lukasz_lkz

Nie nazwałabym tego zastojem a raczej irytacją, że nie wychodzi mi jak chce ;)

Hm... tabletem rysuje tak ze dwa lata już i dzięki temu mniej lub bardziej systematycznie ćwiczę.

telthona

może to i brak cierpliwości, tyle że wykończenie tej pracy (Świtezianki) trochę mi zajęło czasu. Żal mi go tracić aby wszystkie tak kończyć.

Trzeba chyba się zebrać w sobie i ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć ;)

Edited by Perlis

Pisząc zastój miałem na myśli Twoją wypowiedź z pierwszego posta "Jednak zacięłam się przy tym moim mazianiu". A co do obrazu w głowie, który nie przekłada się na to co jest na kartce, uważam, że nie powinnaś się zrażać, myślę, że to wielka sztuka w 100% oddać myśl na pracę.