Berger Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam, Ostatnio bardzo wpadła mi w oko ta piękna bryczka więc postanowiłem sobie ją wymodelować :) A że sporo osób prosiło o tutorial postanowiłem nagrać tuta od a do z. Początek troche chyba nie zabardzo jakoś nie mogę się przyzwyczaić do gadania do monitora :P Części będe dodawał stopniowo, już kilka jest, narazie po obróbce jeden part i ten wrzucam. Komentujcie na bieżąco co poprawiać, a postaram się to zmienić :) Tutorial zakłada: naukę ustawiania printów przygotowanie do modelowania bazy (splinecage) modelowanie bazy dodawanie detali po konwercie ms wykończenie modelu - spline cage referencje Audi A4 - part 1 { blueprint setup Audi A4 - part 2 Audi A4 - part 3 Audi A4 - part 4 Audi A4 - part 5 Audi A4 - part 6 Audi A4 - part 7 - base Audi A4 - part 8 Audi A4 - part 9 Audi A4 - part 10 Audi A4 - part 11 Audi A4 - part 12 Audi A4 - part 13 Audi A4 - part 14 Audi A4 - part 15 { poprawki baza Gdybym coś zwolnił tempa lub coś było nie tak to walcie śmiało drzwiami i oknami ;) Edytowane 25 Kwiecień 2011 przez Berger 13 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 pobiera się, nie wiem jak tak tutek, ale inicjatywa świetna, wielkie dzięki :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Dzięki ;) Dodałem kolejny part, jutro wrzuce ostatnie 2 i zaczne kręcić następne. Zacznę też chyba robić nieco dłuższe filmy bo coś mi się wydaje, że przy 10 min może wyjść ich za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 dzięki wielkie za kolejne party, ale fajnie by było żeby każdy part odpowiadał określonej czynności, a nie na przykład: dwa party do blueprintów dwa do... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Przykro mi ale przy moim łączu nie będe mógł uploadować plików po 400 Mb ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sauer Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Super! Więcej takich tutoriali proszę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Dzięki wielkie ;) Na speedyshare pojawiły się limity ale przy pomocy NV organizujemy nieco lepszy hosting plików. Party bedą teraz też nieco dłuższe, do 30 minut. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 instant boner. ściągam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Na tą chwilę czekałem! :D Dałbym reputa ale nie mogę bo dałem Ci wcześniej za modele xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Dzięki wszystkim, dodany part 5 na nowym ftp. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Dodany part 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 mam pytanko. co to za kodek albo czym to odtworzyć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 polka dot: Ja używam Media Player Classis, co do kodeków to nie wiem, pewnie jakiś standardowy pack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 polski dziabas rar player odtwarza chyba wszystkie istniejące formaty, polecam. Co do samego tutoriala super Berger, piękna inicjatywa, tylko ten ostatnio się nie chce otworzyć - error 500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 dzięki wielkie juz zasysam :) jedynie problem z częścią 6 jest jakiś error... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 (edytowane) polka dot - kodek to H264, można odtworzyć np. w VLC lub Media Player Classic (np. z paczki CCCP). Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez Muzzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 (edytowane) Dodany part 7. edit Dodany part 8. edit Dodany part 9. edit Dodany part 10. Edytowane 24 Kwiecień 2011 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 dzięki wielki, mkniesz jak burza, oby tak dalej :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2011 (edytowane) Dzięki, dodany part 11. edit Dodany part 12. Edytowane 24 Kwiecień 2011 przez Berger 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 A za pobrany part klikamy w serduszko ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 (edytowane) właśnie panowie, klikajcie a będzie wam dane :D salut. Edytowane 24 Kwiecień 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Dzięki, dodany part 13. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Fajnie, że robisz ten tutek. Pewnie niedługo nastąpi wysyp samochodów na forum :P Mam pytanko. Masz może w planie też tutek o renderowaniu w studio, żeby wyszły takie rendery jak w Twoim portfolio, czy tylko modelowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2011 (edytowane) Kubajaniak: W planach był tylko tutek o modelowaniu, moje rendery uważam za mocno średniawe, jeszcze zobaczymy. edit Dodany part 14. Edytowane 24 Kwiecień 2011 przez Berger 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 dzięki wielkie po raz enty, jak skończysz tutka o modelingu, może jednak pokusisz się o ładny tutorial odnośnie studia, to co masz w portfolio wcale nie jest mocno średniawe :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Super jak na razie z całego tutoriala najbardziej mi się przydałł ten materiał DirectX`owy z realtimowymi refleksami. Naprawdę Ci za to dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Łooochooo ale moc! Super. Dałem Ci repa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizzardius Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Świetne! Jak ściągne wszystkie to wpakuje wszystkie do jednej paczki i zuploaduje. Moge? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Dzięki wszystkim ;) Wizzardius: Myśle, że i tak zrobię proste DVD z tego, ale rozprowadzanie jest raczej dowolne, więc jak kto tam chce ;) Dodany ostatni part do bazy, 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizzardius Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Jest jakiś sposób na wyciszenie tego szumu/wycia PC?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Jest kilka programów, ale po ich użyciu moje słowa niektóre są niezrozumiałe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 a tam, szum zupełnie nie przeszkadza, dzięki za kolejnego parta :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizzardius Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Macie link do całego spline cage z referencjami włącznie. http://www.fileserve.com/file/927AB3h Autor ógłby zedytować 1 post i dodać link :) Postaram sie zuploadować jeszcze część 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 (edytowane) Wooo Hooo! Super, super, super. To sie nazywa podejscie. Wielkie dzieki Berger za zestaw tutoriali. Domyslam sie, ze wiele osob czekalo. Pamietam kiedys JohnZi mial zrobic cos takiego, ale sie nie udalo... W koncu sie doczekalismy :D Super!! Pozdrawiam, xaoo @Berger - tak sobie pomyslalem, ze fajnie by bylo jakbys dodal jeszcze blueprinty ktorych uzywales. Wiem, ze kazdy moze je sobie sciagnac z sieci ale jak juz tworzysz od a do z to blueprinty i inne referki tez by sie przydaly. Dolaczam sie rowniez do tego co mowia inni uzytkownicy. Przydalby sie jeszcze tutorial z ustawieniem studia :) Edytowane 30 Kwiecień 2011 przez xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dzięki, printy i refki są w pliku dodanym w temacie ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 @Berger - sorry nie zauwazylem. Wielkie dzieki. Zasysam juz wszystko :) Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nekromantax Napisano 1 Maj 2011 Share Napisano 1 Maj 2011 Witam mam problem z otwarciem Bazy, pisze mi komunikat ,vrender i cos tam dalej :P czy ktos wie o co moze chodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 @nekromantax - z ciekawosci sprawdzilem ten plik i tez mam problem z otwarciem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 próbowaliście nacisnąć 'open'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nekromantax Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Tak, ale dzieje sie to samo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 jak tam Berger, kiedy kolejny part ? salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 @xmass - Probowalem open i merge i nic nie dziala. W podgladzie pliku widac baze, ale nie mozna go otworzyc. Prawdopodobnie plik jest uszkodzony. @ Berger - Moglbys reuploadowac plik z baza? Najlepiej zip lub rar. Dzieki! Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowo Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Świetny tutorial, tylko mam podobne problemy jak xaoo nie ładuje mi bazy i od partu 8 do 15 nic nie mogę uruchomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Ja również bardzo dziękuję ci za ten tutorial. Na pewno musiałeś się sporo napracować, chwałą ci za to :) Co do bazu to u mnie działa poprawnie mam Maxa 2011. Ale za to mam inny problem. Robię krok po kroku wszystko tak jak ty gdy ładujesz blueprinta. Jednak mój jest dziwnie brzydki, widać na nim piksele że modelowanie jest niemożliwe. Próbowałem go powiększać, zmniejszać. Ściągać z siecie większe/mniejsze i zawsze to samo ... Czy może ktoś potrafiły mi pomóc ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Zaglądałeś do FAQ?? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=3232 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Zaglądałeś do FAQ?? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=3232 Ekhem ... umknęło mi to :/ Sorka, powinienem najpierw tam to sprawdzić. Mimo to dzięki za pomoc ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowo Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 OK. wszystkie pliki otwierają się prawidłowo miałem chwilowe problemy z kompem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 7 Maj 2011 Share Napisano 7 Maj 2011 Berger, tutorial jest na wypasie! czy działasz dalej? taki full toturial to tylko na nagranie na dvd się nadaje ;) rep bezwarunkowo. powodzenia w nagrywaniu dalszych części (mam nadzieję ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maczo199 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Berger napisał mi na PW że zacznie działać dalej w okolicach czerwca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian.S Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Świetna inicjatywa i jak na razie dobry tutek, czekam na kolejne części! Edytowane 18 Maj 2011 przez Adrian.S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi