Napisano 1 Lipiec 200420 l Daję pod wasze szpony moją scenke renderowana na vrayu. Prosze was o pomoc, czyli co władowac na scene. [Wyedytowany dnia 1-7-2004 > Shahow]
Napisano 1 Lipiec 200420 l wreszcie coś wystawiłeś :) no pracka nie jest tragiczna.....ale b.fajna chociaż nie poboba mi się ta biała krata na kanapie
Napisano 1 Lipiec 200420 l Jak dla mnie to trochę studyjnie to wygląda. Widać że ten pejzarz za drzwiami to tapeta, a światło to wyładowczy HMI
Napisano 1 Lipiec 200420 l Mi się podoba. Tak troszke bajkowo jest. Jeśli dążysz do realizmu to jeszcze daleka droga. :-) Zresztą na kilkadziesiąt prac, przedstawiających wnętrze pomieszczeń, tylko kilka było realistycznych.
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor No ja juz robie modele. Z tym environment to tak na razie bo nie moge znalezc nic dobrego. Orion co to HMI ?? :)
Napisano 1 Lipiec 200420 l HMI to lampy w których łuk świetlny pali się w oparach rtęci i halogenków ziem rzadkich
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor Swiatło to ja poprawie, bo za mocne, ale teraz nie mogłem bo render zbyt długi.
Napisano 1 Lipiec 200420 l Brakuje czegoś na tej bialej scianie. Ja bym fortepian zrobil, tzn. zmiescil go gdzies tam jak ci sie uda :)
Napisano 2 Lipiec 200420 l moim zdaniem za ciemne jest tło za oknami i nie podoba mi się ten niebieski pojemnik (cokolwiek to jest) :)
Napisano 2 Lipiec 200420 l Bardzo fajnie. Troszke nie pasuje mi jednak oświetlenie. Z obrazka wynika że światło słoneczne pada z kierunku , gdzie są chmury burzowe :) Ale pozatym ok. A ta laseczka ...... mmm hehe
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor ten pojemnik to donica, narazie bez rośliny, ale bedzie. chyba dodam jakąs texture na donice. A co do tła to mam problemy z znalezieniem odpowiedniego i musiałem użyc poprzedniego, który lekko (czyt. za mocno) zmodyfikowałem.
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor firanki dosc prosto zrobić. dałem mape fallof z ustawieniami krzywej do reflect. Z reszta na zdjęciu pokazuje :)
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor To roslina która będzie w donicy. Nie jest jakas wypasiona, ale mam nadzieje ze z odległości bedzie to niezauważalne. Zdjecie po lekkim retuszu.
Napisano 2 Lipiec 200420 l Nawet, nawet.. nic specjalnego... ale zawsze jakiś progress.... jakby Ci się chciało to dopracuj tą roślinkę :P
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor Z ta roślinka to jest tak, że bedzie obok kaloryferu i nie wiem czy warto ją dopracowywać. I tak mam juz gwarantowane +2 h do rendera :D
Napisano 2 Lipiec 200420 l Mi się osobiście podoba, może dlatego że za bardzo nie znam się na grafice. Roślinka też jest bardzo fajna, jednak jeszcze fajniejsza będzie przy oknie :) albo teksture lisci jakoś przycemnij (na liściach z reguły są widoczne takie charakterystyczne linie, ściągnij sobie teksturę jakiegoś fajnego listka i zamieść, gwarantuje że będzie lepiej wyglądało. Przynajmniej dla mnie :)) Światło mi się podoba, jak dla mnie to wygląda realistycznie. Ładny obrazek nad łużkiem. Mama wie co wisi u ciebie nad łóżkiem ? :)
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor to moj sprzet to: athlon 2000 XP, 256 ddr ram, ge-force 2 mx 400 64 ram, hdd samsung 40 gb 5600 obr/m (mysle ze nie nie przeliterowałem :) ) max_1989: roślinka ma texture, nawet 2. Jedna ciemniejsza u góry i jasniejsza od spodu, ale coś tu chyba żle widać. Wogóle sam render trwał troche samej rośliny i juz nie chciałem powtarzać wiec troche przyciemniłem w PS. Dziś sprobuje rzucic render, o ile zdołam znalezc jakies lepsze tło.
Napisano 3 Lipiec 200420 l Wezme przyklad jak wykonac taka roslinke, bo w moim WIPe tez mnie to czeka. Firanki super.
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor render bez wiekszych zmian. Jak zrobic materiał z SSS. Wiem ze trzeba wączyc to w światłach (to umiem :P ) i w materiale Translate (jakos tak) ale potem nie wiem jak to ustawic.
Napisano 3 Lipiec 200420 l Roślinka jest za duża i zmień ten cholerny obraz.. kto by w takim pokoju chciał mieć na ścianie kobietę z playboya?? Jak już masz kasę, żeby tak sobie pokoik urządzić to masz kasę na przyprowadzenie tam jakiejś dziewczyny, a jej to się napewno nie spodoba :P PS> Nie, żebym był materialistą, ale etn obraz naprawdę mi się nie podoba :)
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor dobra mati, poeksperymentuje z tymi obrazami. A co byś sugerował na obraz, nature, futurystyczność, czy co ?
Napisano 3 Lipiec 200420 l Też mi się obraz nie podoba:( Ja bym proponował jakiś akt tylko artystyczny:D Może coś w style pana Muchy. Dywan też nie bardzo. Zupełnie bym go wywalił. Szkło fajne tylko cienia zupełnie nie daje, a przecież troszeczkę jednak powinno go być. Nie pasuje mi światło i tło. Wygląda jakby się chmury zbierały. A cienie w domu bardzo wyraźne. I jeszcze firanki. Zdaje się, że zakrzywiają obraz. IOR >1 a powinno być 1 [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Bacry]
Napisano 4 Lipiec 200420 l Etam a mi się podoba ;] Jest tak jakoś czysto ;] Zupełnie jak nie u mnie ;] No poza tłem za oknem i obrazem (trochę przegiąłeś - nie pasuje). Daj jakąś nowoczesną sztukę ;] a świat za oknem to chyba nie jest cieżko zmienić.... daj jakiś rozświetlony trawniczek z drzewkami... skoro ma być tak jasno... Dobra idę spać bo już 3:50 jest i mam dosyć waszych prac... jootro zaczynam swoja ;] Pozdro, Beatou
Napisano 4 Lipiec 200420 l Autor za ok 3h nastepny render, oczywiscie ze zmienionym tłem, innym obrazem i troche poprawionym kwiatem.
Napisano 4 Lipiec 200420 l Na wstępie zaznaczam, że ja się nie znam :) 1. Z każdym kolejnym renderem firanki sie robia coraz bardziej brudne. Moim prywatnym zdaniem na pierwszym były najlepsze. 2. Czy kwiatek przypadkiem nie unosi się nad podłogą? 3. Jak wyżej już narzekano - za oknem chmury, w pokoju słońce 4. Barierka balkonu jest jakaś dziwna. Czemu ona jest pod skosem? 5. Wazonik na stole można by podrasować... 6. Brakuje mi w tym pokoju jakiejś lampy Ale scenka jest super. [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > Yakhub]
Napisano 4 Lipiec 200420 l Autor no bacry zgadłes :D to sa schody. Co do tego by dac lampe to dam, tylko zastanowie się jaka to ma być. Juz poprawiłem tło oraz obraz. Równiez zmniejszyłem roślinke. Z ta donica ze sie unosi to tylko iluzja bo jest dokładnie na podłodze. Z tymi firankami to moga byc brudne, że dałem gorsze cieniowanie i niskie samplowanie. na finalnym wszystko bedzie prawie na full i rosdzielczosc 1024x768. Już mozecie robic zrzuty na stacje robocza :D A teraz to renderuje i mam nadzieje ze nie bede przerywał :P
Napisano 4 Lipiec 200420 l Autor No wiec nowy render. Jednak pojawił sie błąd którego nie zauważyłem podczas modyfikacji rosliny. Gałąź wystaje, więc prosze ją ignorować. Usunąłem ja, ale szkoda czasu na render.
Napisano 4 Lipiec 200420 l Ladnie to sie prezentuje z tym kwiatkiem, ale moim zdaniem dywan do poprawy...
Napisano 5 Lipiec 200420 l Autor mowiłem ze ta gałąz umknęła mojej uwadze. w nastepnym renderze juz tego nie bedzie. A co do dywanu to wam co sie konkretnie nie podoba ??
Napisano 5 Lipiec 200420 l Mozna zapytac jakiego swiatla uzywasz ?, bo fajnie sie to reprezentuje ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?
Napisano 5 Lipiec 200420 l kurde w takim mieszkać wszystko jest supcio i obrazek mi sie podoba chyba naj bardziej wszystko jest supcio :] pozdr romet
Napisano 5 Lipiec 200420 l Autor no swiatło to podstawowe GI. W scenie są 4 vray lighty ( 3 okna, 1 wewnetrzny) oraz direct.
Napisano 6 Lipiec 200420 l Myślę, ze dywan można by w ogole wywalic. Parkiet jest bardzo ladny. Jeśli koniecznie chcesz jakiejś propozycji, to na tych półeczkach w rogu pokoju mogłoby coś jeszcze leżeć. Ale właściwie, to nie wiem, co :)
Napisano 6 Lipiec 200420 l Autor dam cos na ta półke ale nie wiem czy przez ten dzien dam jakiś render