adek Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Aby zaspokoić potrzeby rosnącej liczby kreatywnych użytkowników komputerów, Wacom wprowadza dziś zupełnie nową linię swoich tabletów Bamboo. Zachęcam do przeczytania informacji prasowej. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2007
olaf Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 rozpoznawanie gestów i wireless za tą cenę brzmi sensownie, może wypróbuję, bo nie mam miejsca na biurku. Mozna gdzieś zobaczyć jak wyglada praca z aplikacjami na tych gestach?
Nezumi Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Fajne calkiem w bardzo rozsadnej cenie. Nie kumam tych gestow - w jaki sposob jest wygodne odkladanie piorka zeby paluchami pomacac tablet? Nie wyobrazam sobie. Nie wie ktos czy jest mozliwosc blokady tej wspanialej i-funkcji? Znaczy spoko , nie przeszkadza mi ale chcialbym miec pewnosc, ze jak opre reke podczas rysowania to tablet nie zacznie wykorzystywac tej przelomowej technologii podnoszac mi cisnienie ;)
Lukx Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 czyli niedlugo mozemy spodziewac sie nowych Intuosow?
Lukx Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Intuos - late 1998 Intuos2 - late 2001 Intuos3 - late 2004 Intuos4 - mid-2009 czli co 3 lata tak wiec chyba pod koniec tego roku wystrzela z 5.
ikkiz Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 a jak ktoś nie jest kreatywny tylko lubi/potrzebuje porysować, to się nada? Gęsią skórkę mam od tego słowa już taki jestem darwinista.
Nezumi Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 ikkiz - nadasz sie pod warunkiem, ze bedziesz bardzo ekspresyjny.
Gość PietrasPete Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 mają wąty do pixelartu ? ale ładny, ładny, chciałoby się przetestować.
Quentin Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Mi się pióro podoba. Wygląda na dużo wygodniejsze i solidniejsze niż to z poprzedniej wersji.
michalo Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 to raczej do pisania chyba niz do grafiki co? Intous jest lepsz duzo. Chociaz z mojego pentagrama to i tak to bylby skok do przodu. Co lepiej wybrac - sredni bamboo czy maly intous? Bo cena pewnie podobna bedzie.
ikkiz Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 średnie bambo, jak do rysowania/malowania, to eSka jest za mała (tylko trochę większy obszar roboczy niż paczka fajek), a ten odczyt pochylenia się rzadko użyje. Jak do szpanowania to każdy wacom jest dobry, ale jak się ma 25" monitor z pierdyliardem pikseli, to dokładność na małym tablecie po przeliczeniu na piksele monitora wychodzi gdzieś ~3px czyli milimetra na monitorze. To dużo moim zdaniem.
chudek Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Nezumi, "Fajne calkiem w bardzo rozsadnej cenie. Nie kumam tych gestow - w jaki sposob jest wygodne odkladanie piorka zeby paluchami pomacac tablet?" Faktycznie ten problem występuje, jeżeli rysownik ma jedną rękę :) "Znaczy spoko , nie przeszkadza mi ale chcialbym miec pewnosc, ze jak opre reke podczas rysowania to tablet nie zacznie wykorzystywac tej przelomowej technologii podnoszac mi cisnienie" W nowych tabletach z andkiem jest cos takiego jak palm rejection ;] Więc może i tu jest (aczkolwiek jak nie napisali to pewnie nie ma) Ciekaw jestem jak sie sprawdza w praktyce ten multitouch. A tak w ogóle Nezumi, to widzę, że strasznie jesteś cięty na apple :)
No]2 Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Funkcje dotykowe to kwestia jednego przycisku (on/off) ...
Rekomendowane odpowiedzi