Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

rozpoznawanie gestów i wireless za tą cenę brzmi sensownie, może wypróbuję, bo nie mam miejsca na biurku. Mozna gdzieś zobaczyć jak wyglada praca z aplikacjami na tych gestach?

Napisano

Fajne calkiem w bardzo rozsadnej cenie. Nie kumam tych gestow - w jaki sposob jest wygodne odkladanie piorka zeby paluchami pomacac tablet? Nie wyobrazam sobie.

Nie wie ktos czy jest mozliwosc blokady tej wspanialej i-funkcji? Znaczy spoko , nie przeszkadza mi ale chcialbym miec pewnosc, ze jak opre reke podczas rysowania to tablet nie zacznie wykorzystywac tej przelomowej technologii podnoszac mi cisnienie ;)

Napisano

czyli niedlugo mozemy spodziewac sie nowych Intuosow?

Napisano

Intuos - late 1998

Intuos2 - late 2001

Intuos3 - late 2004

Intuos4 - mid-2009

czli co 3 lata tak wiec chyba pod koniec tego roku wystrzela z 5.

Napisano

a jak ktoś nie jest kreatywny tylko lubi/potrzebuje porysować, to się nada? Gęsią skórkę mam od tego słowa już taki jestem darwinista.

Napisano

mają wąty do pixelartu ?

ale ładny, ładny, chciałoby się przetestować.

Napisano

Mi się pióro podoba. Wygląda na dużo wygodniejsze i solidniejsze niż to z poprzedniej wersji.

Napisano

to raczej do pisania chyba niz do grafiki co? Intous jest lepsz duzo.

Chociaz z mojego pentagrama to i tak to bylby skok do przodu.

Co lepiej wybrac - sredni bamboo czy maly intous? Bo cena pewnie podobna bedzie.

Napisano

średnie bambo, jak do rysowania/malowania, to eSka jest za mała (tylko trochę większy obszar roboczy niż paczka fajek), a ten odczyt pochylenia się rzadko użyje. Jak do szpanowania to każdy wacom jest dobry, ale jak się ma 25" monitor z pierdyliardem pikseli, to dokładność na małym tablecie po przeliczeniu na piksele monitora wychodzi gdzieś ~3px czyli milimetra na monitorze. To dużo moim zdaniem.

Napisano

Nezumi,

"Fajne calkiem w bardzo rozsadnej cenie. Nie kumam tych gestow - w jaki sposob jest wygodne odkladanie piorka zeby paluchami pomacac tablet?"

Faktycznie ten problem występuje, jeżeli rysownik ma jedną rękę :)

"Znaczy spoko , nie przeszkadza mi ale chcialbym miec pewnosc, ze jak opre reke podczas rysowania to tablet nie zacznie wykorzystywac tej przelomowej technologii podnoszac mi cisnienie"

W nowych tabletach z andkiem jest cos takiego jak palm rejection ;] Więc może i tu jest (aczkolwiek jak nie napisali to pewnie nie ma)

Ciekaw jestem jak sie sprawdza w praktyce ten multitouch.

A tak w ogóle Nezumi, to widzę, że strasznie jesteś cięty na apple :)

Napisano

Funkcje dotykowe to kwestia jednego przycisku (on/off) ...