Napisano 13 Październik 201113 l Pisaliśmy już wcześniej o aplikacjach na iPada dla grafików. Nie były to jednak aplikacje, które mogłyby nam pomóc w pracy z 3D. Były to przeglądarki, proste generatory. Firma Maime stworzyła natomiast aplikację na iPada wspomagającą samą pracę oprogramowaniem 3D. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2037
Napisano 13 Październik 201113 l Hmm, byłaby to ciekawa aplikacja gdyby można było to robić przez internet, coś jak remote desktop, i nietylko na tego cholernego ipada, ale też na jakieś telefony z większym wyświetlaczem, androidy, iphony. Łączysz się z kompem, ustawiasz widok, puszczasz render. Samo w sobie troszkę bez sensu, przesuwa palcem po ipadzie, a klawiatura leży bezużyteczna, zaraz będzie musiał z niej skorzystać żeby wywołać jakieś polecenie... za dużo zbędnego machania ręką, za mało przestrzeni sięzaczyna robić na biurku... a szkoda, bo zapowiadało się ciekawie gdyby była ta opcja przez neta.
Napisano 13 Październik 201113 l Autor Skoro jest na iPada myślę, że na inne urzadzenia tez się pojawi. Bo moim zdaniem pomysł dobry. Apka i telefon jako taki "navigator" do 3d. A remote desktop na ipada, androida jest :)
Napisano 13 Październik 201113 l Jak mnie bawi szukanie na sile zastosowania do i-pada :D Suuuuper - moge sobie poobracac model i zmienic widok a nawet mam mega wygodne menu ktore juz po kilku sekundach zabierze mnie tam gdzie w ulamku sekundy skrot klawiaturowy. Powaznie komus sie podoba to miachanie paluchami po ekranie? Dla mnie to jest fenomen, ze ktos reklamuje i znajduje nabywcow na mniej wydajne i bardziej ograniczone sterowanie. Spoko, na samym tablecie jestem w stanie zrozumiec cale to macanie ekranu ale przenoszenie tego do kompa gdzie mam myche, klawiature i piorko? Pfffff... I'm too old for this.
Napisano 13 Październik 201113 l No a właściwie to czemu nie robić grafiki korzystając z klawiatury midi a muzyki machając piórkiem od tabletu :P
Napisano 13 Październik 201113 l Myślę, że znajdą nabywców - tak jak Marcin_ps powiedział - gadżecik który na inwestorach robi wrażenie - szczegół, ale widać że firma "idzie z duchem czasu" jak masz za sobą projektor i nie siedzisz przed kompem i klepiesz tylko masz iPada i wszystko nim sterujesz. osobiście pewnie nigdy tego nie użyję ale niszę nabywców widzę.
Napisano 14 Październik 201113 l Kiedy będzie wreszcie ta premiera iRozwijalkiDoPapieru? Bo ileż jeszcze będę to musiał robić sprawniej ręką? Obejrzałem te 2 wideo, i lecę kupuje iNonsensa z miejsca.