LHT Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Może pokusił byś się o jakieś palce z malutkimi pazurkami i takie różowe poduszeczki pod łapkami (jak koty mają, miśki z resztą też) było by ślicznie ;-) i załóż mu nowe bateryjki może zatańczy, w ruchu było by mu do twarzy ;-)
soshka.cg Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Nio dobra - moja maskotka to będzie taki piesio - poduszeczka. Pluszak będzie oparty o podusie w kształcie kości albo miseczki -jeszcze nie wiem :))
TIMOTI Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Napisano 10 Lipiec 2004 Kris a jakim sposobem się tam zwiększa gęstość i długość ? To kolor ma znaczenie ? BO chodzi żęby nie była jednakowa na poszczególnych id.. LHT pomyślę nad tym dzięki. Sebfx wow niezle....Możesz pokazać siateczke i bez meshmoota ? Jeszcze tylko co zrobić żeby w renderze pokazywało mi futerko bo przypisuje shag-fura tak jak trzeba tylko nie ma go ani w vievporcire ani na renderze i jeszcze nie mam w material editor materiału hair czy jakoś tak..:(
TIMOTI Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Napisano 10 Lipiec 2004 małe update a mianowcie deejay miś :) Narazie konsola deejaya słaba bo tak na szybko ale to poprawię i oczywiście słuchawki też będzie miał :) Ale z tym futerkiem nadal mam problem...:( Bo nie widać
Mulczas Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 sebfx - piesek nieskończony, czy po amputacji? :D
rowr Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Timoti-->he fajnie to zaczyna wygladac ale narazie misiek kelner ci wyszedl :D troszke nad poza bym popracowal
TIMOTI Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Napisano 10 Lipiec 2004 Rowr - On tam płyte trzyma :) Ale to na razie tak przykładowo dałem bo musze najpierw futro zrobić i wtedy popracuję nad pozą...chyba będe musiał przeinstalowac maxa
soshka.cg Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Hau hau hau hau Timoti siateczkę wrzucę jak skończę ok? :))
Orion Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 sebfx--> fajny psiak, ale wygląda jakby należał do kuklux klanu :)
soshka.cg Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 hiehie chodzi Ci o to ,że to piesek rasy \"white power\" ?? :))
Orion Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 nieno chodzi o kształt. Tak jakby miał kaptur na pysku
TIMOTI Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Napisano 10 Lipiec 2004 Lepiej na to nie patrzeć ale cóż :) Chciałem tego nie dawać ale nie umiem sobie z tym poradzić :( Więc tak podstawowe pytania: 1.Jak przypisac kolor do tych włosów ? Bo zaznaczam że nie mam materiału hair standart lub zle patrze... 2.Jak zrobić żeby na całej przestrzenie były jednakowe te włosy bo teraz jak widac nie sa.Chodzi o to aby pokryły cała głowe a nie czesc. Dzięki za Pomoc bo to ważne Bardzo bo stanołem aktualnie w miejscu :(
SansSerif Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 a nie mowilem :) czajnik z shag furem czy innym hairem. to smutne jak czasem pluginy ograniczaja kreatywnosc :]
Kris_R Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Ups... faktycznie coś jest nie tak TIMOTI.... coż mam wrażenie że wsystkie rolety shaga są samo przez się zrozumiałe.. ale może się mylę... Thickness - grubość Length - długość Curliness - lokowatość nie wiem co tam jeszcze z tych ważniejszych... (nie mam zainstalowanego obecnie shaga i tylko z pamięci jadę..) Co do kanałów mapowania to działają tak jak bump lub opacity... bazując na jasności pixeli... im bielsze tym więcej włosów, tym grubsze itp. Im ciemniesze tym bardziej w kierunku zera - czerni... p.s. Co do Twoich pytań to wygląda to tak, jakbyś miał przypisaną teksture fall-off do grubości i dlugości włosów... może jakiś gradient kolisty... coś tam musi być nie tak... Ustawienie rozmieszczenia włosów typu Area lub Even wystarcza w zupełności by je różwnomiernie rozłożyć... A co do koloru, to przypisujesz jak każdy inny materiał... pozdro
Pionier Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Spr sobie tego tutka: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs123/shag.htm
TIMOTI Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Napisano 11 Lipiec 2004 Thx za probe pomocy :) z tego co wynika powinno być dobrze spójrzcie na te ustawienia jakie mam : http://graftimoti.w.interia.pl/ustawienia.jpg A kolorek nadaje i nadal są czarne. Pozdr
soshka.cg Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 Sie ma jestem Azor - bliżej nie określonej rasy - szukam partnerki :)))))
TIMOTI Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Napisano 11 Lipiec 2004 Sebfx super-jak zrobiłeś to futerko ? :) jakie ustawienia dałeś ?
Pionier Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 heheh dobre :). Fajnie wyglada. Walnij jakies otoczenie proste dopracuj detale np oczka i bedzie git.
soshka.cg Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Dzięki Gotham :) Timoti futerko to shag fur ;) teraz nie mam przed sobą maxa więc Ci ustawień nie podam ale w grunicie rzeczy to nie jest to jakaś wielka filozofia musisz tylko materiał i światełka dobrze dobrać :) Pionier robi się ;) Orion pojutrze koniec tej mini bitewki a ty nic nie wrzucasz ?? o właśnie Timoti termin jest do 14 07 czyli włącznie z 14. 07 czy do godz 24.00 trzynastego ;) ??
TIMOTI Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 Sebfx z 14 wlacznie czyli 15 to juz koniec Ale chodzi mi o to ze masz cala maskotke pokryta futerkiem bo ja nie moge woogle do tego dojsc bo jak gestość zwiększe nawet do 16 to lipa i nadal sa nie rowno pokryte.... a jeszcze z kolorowanie moze mi ktos powiedziec dlaczego jak daje material na wlosy sa ciagle czarne ? tak jakbym ich woogle nie zmienial...a ten hair material juz znalazlem wiec powinno byc ok...chyba ze w brazilu nie moze byc renderowane ?
soshka.cg Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 A napisz szybciutko czy robisz w shag hair czy w shag fur ??
TIMOTI Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 prędzej nie mogłem odpisać bo nie bylem w domu W Shag Fur robie ale w shag hairze tez probowałem i to samo :(
soshka.cg Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Jeśli chcesz Timoti to wyślij mi scenkę na maila ja zobaczę co tam piszczy i odpowiem co powinieneś zrobić :)
TIMOTI Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 ok zaraz podeśle a tymczasem update małe : i dzięki Sebfx
rowr Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 hehe fajne ale mszyce zrzeraja mu lebek :D biedny mis:D [Wyedytowany dnia 12-7-2004 > rowr]
TIMOTI Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 Rowr nom bardzo biedne miśki :) Ale wkrotce obleje je srodkami chemicznymi i mszyce znikna i pozostanie piekne futerko :D
Pionier Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 ten po prawej lepiej wyglada :) w ogole fajnie to Ci wyszlo, rob jakas scenke :)
soshka.cg Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Tak się właśnie zastanawiam nad tą moją scenką i i i Macie może jakieś sugestie :) ???
rowr Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 he atak klonow :D pieski swietne ,motyw walki mi sie podoba:) zalizywanie sie na smierc ,albo mordercze patrzenie sobie na wzajem w te wielkie cielece oczka:D Ewentualnie motyw szpitalny ktory bedzie bardziej slodki ten przyprawia drugiego o cukrzyce:D Kurde gadam jak moja kobieta:/ [Wyedytowany dnia 13-7-2004 > rowr]
Pionier Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 Ja osobiscie wolabym cos w stylu smutnych reklam w stylu \"zly dotyk\" :D
TIMOTI Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Napisano 14 Lipiec 2004 http://graftimoti.w.interia.pl/render.jpg Finish Podsumowująć jestem bardzo niezadowolony z końca bo wszytsko się zle potoczyło a czemu dowiecie sie z rysunku i nie tak to miao wyglądac ale cóż termin... [Wyedytowany dnia 14-7-2004 > TIMOTI]
nielot007 Napisano 15 Lipiec 2004 Napisano 15 Lipiec 2004 wypas piesek super to wyglada!! daj go ja sika pod drzewem;) narka zycze milej pracy
soshka.cg Napisano 15 Lipiec 2004 Napisano 15 Lipiec 2004 Hehe Timoti niezły text. No i zmieściłeś się w czasie. Niestety na wskutek nagłych i nie planowanych obowiązków ;) ja nie zdążyłem ze scenką dla piesków co mam zamiar nadrobić do końca tygodnia. Tak więc jeżeli chodzi o mini bitwę to kończę ją w takim stanie jak na ostatnim renderze. A już niebawem skończoną prackę umieszcze w Gallery - Finished Works . pozdrawiam
TIMOTI Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Napisano 16 Lipiec 2004 Sebfx Dobra to terminm zostanie troche przedłużony wrzuć jak najszybciej Ps Orion czemu nic nie wrzuciłeś ?? Wycofałeś się ?
Muhaho Napisano 18 Lipiec 2004 Napisano 18 Lipiec 2004 Piesek swietny, ja bym mu dodał czerwony jezyczk i zrobil czarne oczka ;]
soshka.cg Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 widzę że raczej nikt tutaj nie zagląda ok - to ja też :(
leander Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Przez to sterylne tlo wygladaja troche jak nagrody dla dzieci w gabinecie stomatologicznym :) Ale to tlo akurat bardzo fajne, nie podoba mi sie tekstura tego na czym siedza. Dopracuj tez oczy i bedzie fajna praca. Aha, i kolory sa troche zimne. Mozna by rzucic filtr ocieplajacy w PSie lub podkrecic kolory.
Pionier Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 hmmm z tym otoczeniem mi sie nie podoba, juz teraz w ogole sie proporcje sypnely i nie wiem co jak ma byc. Pomysl moze nad innym otoczeniem lub dopracuj to obecne.
Muhaho Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Moze miski powinny stac na jakiejs skorzanej kanapce...
bartonfink Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 timoti -> twoje futerko wyglada lewo bo zle do niego podchodzisz ustawiles duza grubosc wlosa przy jego malej ilosci jesli popatrzysz na wlosa z boku (a najlepiej na kilka) to widac je w miare wyraznie, jesli jednak popatrzysz na nie z gory to dupcia zbita czeba sie wpatrywac - i hyba shag tutaj stara sie to dosyc ostro symulowac hyba az zabardzo :) moja rada -> zmniejsz gestosc minimum o polowe i zwieksz ilosc wloskow minimum 4x a najlepiej 6 razy oczywiscie drasztycznie wydluzy sie czas renderowania ale efekt powinien byc ok aha jeszce jedno ustawienia rendera shaga tam jest jakis parametr(niepamietam juz dokladnie) odpowiedzialny za dokladnosc renderingu(niestety rowniez mocno wydluza rendering) pokombinuj z nim a wloski ktore znikaja powinny siepojawic na nowo milej zabawy futerkiem ;) ps. nie rob calkowicie prostych wlosko troche je powykrzywiaj , jesli beda idealnie proste to bedzie ich optycznie mniej w porownaniu do rendera na ktorym sa skrecone chocby odrobine (nie chodzi mi tu o parametr curlines czy jakos tak - poprostu wyedytuj krzywa wlosa)
Rekomendowane odpowiedzi