Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć!

Jakiś czas temu w W.I.P skończyłem poniższą prackę. Nie było czasu zrobić jakiejś sensowenej pozy więc dopiero teraz wrzucam do Finished. Trzeba jeszcze zaznaczyć, że była to moja pierwsza przygoda z VRayem ;)

Soft: 3ds Max + VRay. Post w Gimpie.

I odnośnik do W.I.P jakby ktoś chciał spojrzeć: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=80053

Pozdrawiam ^^

robbit1.jpgpoza2glow.jpg

Edytowane przez Karakan
  • Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajny modelik tylko trochę mdłe studio. Przydałoby się bardziej kontrastowe oświetlenie no i ta xm8 mu średnio pasuje. Moim zdaniem jak już broń to coś w stylu tego robota.

Pozdro.

Napisano

Model ladny ale render slaby. Strasznie rozproszone swiatlo. Proponuje zebys zrobil typowe 3 punktowe oswietlenie. dodal swiatlo tylne (rim) oraz glowne oraz dopelniajace. Szczegolnie te tylne moglo by podkreslic ksztalt elementow odbijajac sie na krancach modelu.

Napisano

Dzięki za komentarze.

@Tomala: Najprzyjemniejsze skrytykowanie pracy jakie widziałem :D Jak poznałeś, że to XM8 to od razu zacząłem mieć dobry humor ^^

@Pabulo; Co do tych dłoni, to w sumie w modelu wiele proporcji jest zachwianych, wynika to z tego jaki miałem koncept. Tak to mniej więcej pokazywał, więc się trzymałem. Myślę, że proporcje mogą przejść, w końcu nie jest to żadna prawdziwa postać żeby można było je porównać. Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi, bo sam nie zauważyłem, że dłonie rzeczywiście są małe.

@Sebazx6r: Nawet nie pomyślałem o broni białej. Od razu mi się broń palna nasunęła na myśl, a ta katana mogłaby rzeczywiście fajnie wyglądać. Ciężko teraz z czasem, ale jak będę miał chwilę to wymodeluję :)

@Pierzak: No właśnie ze światłem miałem spory problem, nie ogarniam jeszcze zbyt dobrze VRaya i ogólnie nic nie chciało działać. Muszęz naleźć jakiś dobry tutorial do oświetlenia studyjnego może. Póki co jakiś próbowałem, ale nie mogłem dojść do odpowiedniego efektu końcowego _-_...

@mafida: I dzięki :D

Napisano

I tak i nie :D Wzorowałem się na jakimś przypadkowo znalezionym w necie obrazku, który rzeczywiście przedstawiał (mocno podrasowaną) Jenny, ale dopiero po skończeniu modelu zrobiłem research żeby dowiedzieć się czy ten robocik to tylko wymysł autora konceptu, czy jakaś "istniejąca" postać :)

Nigdy wcześniej nie widziałem kreskówki "My Life as a Teenage Robot ", z której pochodzi postać Jenny :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności