Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wrzucam kolejne renderki tym razem zrobione dla siebie w ramach relaksu :) cala scenka oczywiscie 3d zrobiona miedzy innymi z drzewek ktore niedlugo bedzie mozna kupic w naszym sklepie :)chcialem sprawdzic czy drzewka nadaja sie do czegos innego niz zapychacz do wizek architektonicznych :)mam nadzieje ze mi sie udalo i ze wam sie spodoba koncowy efekt :)wrzucam dwa kolorki autka zeby bylo ciekawiej :)

w sumie zeby juz nie rozpoczynac nowego watku dorzucam render z ostatniej kolekcji exteriorkow samochodowych :)pozdrawiam

Soft:3ds max, Vray, PS

scene004pplowglossyever.png

scene004ppredlowglossye.png

archexteriors15001ppeve.jpg

Edytowane przez JOKER

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 9,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jedyne co mi się rzuciło w oczy to bardzo plastikowy materiał opon na obrazku z przejazdem przez las (za duży glossiness wg mnie) oraz wywrócony na lewą stronę napis na sidewallu na obrazku z placem. Poza tym czad.

Eidt:

Jeśli wolno wiedzieć to chciałbym zapytać jakim sposobem robisz rysy na tarczy hamulcowej, tzn. w bump dajesz mapę, w reflectivity? Wprawdzie renderuję mentalem, ale może się coś pokrywa.

Edytowane przez Pawlito

Napisano

Dla mnie świetne, aczkolwiek dupy nie urywa:D Wg. mnie mógłbyś tuttaj duuuzo wyciągnąć mocniejszą postprodukcją :D Spróbuj moze akurat wyjdzie coś ciekawego (i sie podziel) :D

Ja Ci dam 5 bo robisz mega rzeczy:D

Napisano

Nie podobają mi się opony tylko na dwóch pierwszych a reszta miazga !

Napisano

Piękna robota. Jak robiłeś rozmyte refleksy ?

Napisano
  • Autor

kosi: update zrobiony, glossines na kolach zmniejszylem , rysy na tarczy to zwykly gradient ramp z zaznaczonym spiral i wrzuconym w slot anisotropy rotation

Nv: refleksy same sie rozmyly jak sie dalo motion blur w maxie tak ze niema tam zadnej sztuczki robionej w ps :)

Edytowane przez JOKER

Napisano

Złoty podział. Ciężar kadru!. IMHO za dużo dałeś tej przestrzeni po prawej i za mało ziemi pod samochodem. Kadrowanie,kadrowanie bla bla bla ;)

aha, wypasiona praca

Napisano

Odnosnie pierwszego obrazka to zastanawiam sie czy jak samochod tak szybko jedzie to czy odbicie w masce nie bedzie tez rozmyte.

Napisano

Z tego co mi się zdaje to samochód tak troche zjeżdża nienaturalnie na środek jezdni, chyba że tam jest jakiś zakręt to spoko.

Ale wszystkie 3 pracki fajne ;D

Napisano

Czy można zobaczyć parametry vraya ?? bo próbuje coś podobnego uzyskać ale render mam bardzo słabej jakości, a bawienie się w photoshopie nic mi nie da :((

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.