Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tygodniowy Speedpainting #133 - Owocowa twarz....

Nowy superbohater?

Jakaś obca rasa?

A może wasz autoportret?

Możliwości jest sporo... tak mi się wydaje.

Dobrej zabawy!

Inspiracje: http://www.pbase.com/selvin/fruits&page=all

Jak macie linki z jakimiś fajnymi owocami dajcie link (jakiś oryginalny kształt, teksturka itp)

Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym wątku.

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu.

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii.

Dziergamy do...: 09.01.2012

[/indent]

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 13,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ja jestem bardziej upierdliwy niż to pomarańczo! Serio!

Ja tak na luzie... inspirowane liczi....

2ljt4ck.jpg

Napisano

no i znowu wygra.

A tak poważniej:

Jak robisz przejścia tonalne ? Miejscami wygląda jakbyś miał wyblokowane opacity i dobierał każdy kolor tonu świadomie z palety (mega robota). Jest tak, czy na "czuja" bardziej jedziesz robiąc najpierw jeden kolor i coraz mocniej dociskając piórko malując drugim ?

Napisano

Cześć

Zawsze chciałem coś pobazgrać w PS, nigdy nie miałem odwagi, ale trzeba w końcu spróbować

jak na razie pół godziny

owocowygosc.jpg

Napisano

Heh, liczi to jeden z moich ulubionych owoców. Od siebie podsyłam Pana Cytryniaka.

g8kj_b18_u8w64.jpg

Napisano
  • Autor
Jak robisz przejścia tonalne ? Miejscami wygląda jakbyś miał wyblokowane opacity i dobierał każdy kolor tonu świadomie z palety (mega robota). Jest tak, czy na "czuja" bardziej jedziesz robiąc najpierw jeden kolor i coraz mocniej dociskając piórko malując drugim ?

Wiesz, ja zawsze jestem pełen podziwu dla np Omena czy innych będących mocno w temacie ludzi, że tak cholernie wiele rzeczy mają przemyślanych i robią je świadomie. Ja dopiero jak przeczytałem twoje pytanie zastanowiłem się jak to zrobiłem. Generalnie, chyba na leniuchu! Tzn pobrałem sobie 3 kolorki z fotki przedstawiającej owoc. Takie bym powiedział.... wyśrodkowane (kolor skorupy i miąższu ze dwa) a potem już z palety dobierałem sobie ciut ciemniejszy czy jaśniejszy, mniej nasycony itp, potem smutgem pomiziałem całość i jakoś tak wyszło. Nie poddawałem tego analizie... pod względem światła czy coś...ot muzyczka w tle... a ja w końcu mogę chwilę pomazać coś czego nie muszę robić a chcę... i tyle! Procesy myślowe ograniczone do minimum ... tylko tyle żeby podtrzymać zdolności życiowe :) hehe

Sorry że nie jestem wstanie napisać nic sensownego... choć osobiście chętnie bym posłuchał wykładu Morbida na ten temat bo uwielbiam jego kolorki... i gdybym był zdolniejszy to bym je bez żenady kradł... wierz mi próbowałem, ale nie wiem jak on to robi.. :)

Selfu - fajne ..kwaśne oczy zrobiłeś!

Napisano

dobre dobre rzeczy Towarzysze!

moje 2 bazgroły pitaya i niedokończona chermoya dziecko:

pitaya.jpg

chermoya.jpg

Napisano

kiwih.jpg

Kiwi to bardzo prymitywny owoc.

Napisano

karola-j, wzorowałeś się na Chrisie z Family Guy'a? Bo ponieka wygląda to jak skrzyżowanie własnie tej postaci z Evil Monkey z szafy Chrisa;p

Napisano

Podobieństwo czysto przypadkowe. Rzeczywiście coś jest w ich proporcjach twarzy, coś pokrewnego.

Napisano

Pierwszy post na forum więc witam wszystkich! :)

Ode mnie granat jako niebezpieczny owoc.

tspgranatjpg.jpg[/img]

tspgranatjpg.jpg

Napisano
  • Autor

Hej, dziś nie dam rady postawić sondy, ale jutro do południa powinienem zadziałać...