Napisano 1 Styczeń 201213 l Tygodniowy Speedpainting #133 - Owocowa twarz.... Nowy superbohater? Jakaś obca rasa? A może wasz autoportret? Możliwości jest sporo... tak mi się wydaje. Dobrej zabawy! Inspiracje: http://www.pbase.com/selvin/fruits&page=all Jak macie linki z jakimiś fajnymi owocami dajcie link (jakiś oryginalny kształt, teksturka itp) Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. Dziergamy do...: 09.01.2012 [/indent]
Napisano 2 Styczeń 201213 l Autor Ja jestem bardziej upierdliwy niż to pomarańczo! Serio! Ja tak na luzie... inspirowane liczi....
Napisano 2 Styczeń 201213 l no i znowu wygra. A tak poważniej: Jak robisz przejścia tonalne ? Miejscami wygląda jakbyś miał wyblokowane opacity i dobierał każdy kolor tonu świadomie z palety (mega robota). Jest tak, czy na "czuja" bardziej jedziesz robiąc najpierw jeden kolor i coraz mocniej dociskając piórko malując drugim ?
Napisano 2 Styczeń 201213 l Cześć Zawsze chciałem coś pobazgrać w PS, nigdy nie miałem odwagi, ale trzeba w końcu spróbować jak na razie pół godziny
Napisano 2 Styczeń 201213 l Heh, liczi to jeden z moich ulubionych owoców. Od siebie podsyłam Pana Cytryniaka.
Napisano 3 Styczeń 201213 l Autor Jak robisz przejścia tonalne ? Miejscami wygląda jakbyś miał wyblokowane opacity i dobierał każdy kolor tonu świadomie z palety (mega robota). Jest tak, czy na "czuja" bardziej jedziesz robiąc najpierw jeden kolor i coraz mocniej dociskając piórko malując drugim ? Wiesz, ja zawsze jestem pełen podziwu dla np Omena czy innych będących mocno w temacie ludzi, że tak cholernie wiele rzeczy mają przemyślanych i robią je świadomie. Ja dopiero jak przeczytałem twoje pytanie zastanowiłem się jak to zrobiłem. Generalnie, chyba na leniuchu! Tzn pobrałem sobie 3 kolorki z fotki przedstawiającej owoc. Takie bym powiedział.... wyśrodkowane (kolor skorupy i miąższu ze dwa) a potem już z palety dobierałem sobie ciut ciemniejszy czy jaśniejszy, mniej nasycony itp, potem smutgem pomiziałem całość i jakoś tak wyszło. Nie poddawałem tego analizie... pod względem światła czy coś...ot muzyczka w tle... a ja w końcu mogę chwilę pomazać coś czego nie muszę robić a chcę... i tyle! Procesy myślowe ograniczone do minimum ... tylko tyle żeby podtrzymać zdolności życiowe :) hehe Sorry że nie jestem wstanie napisać nic sensownego... choć osobiście chętnie bym posłuchał wykładu Morbida na ten temat bo uwielbiam jego kolorki... i gdybym był zdolniejszy to bym je bez żenady kradł... wierz mi próbowałem, ale nie wiem jak on to robi.. :) Selfu - fajne ..kwaśne oczy zrobiłeś!
Napisano 3 Styczeń 201213 l Kakaowiec, ananas , cytryna i jakieś dziwne owoce , których nazw nie pamiętam.
Napisano 3 Styczeń 201213 l dobre dobre rzeczy Towarzysze! moje 2 bazgroły pitaya i niedokończona chermoya dziecko:
Napisano 4 Styczeń 201213 l fajny temat... pierwsze skojarzenie - arcimboldo :) Uploaded with ImageShack.us
Napisano 7 Styczeń 201213 l karola-j, wzorowałeś się na Chrisie z Family Guy'a? Bo ponieka wygląda to jak skrzyżowanie własnie tej postaci z Evil Monkey z szafy Chrisa;p
Napisano 7 Styczeń 201213 l Podobieństwo czysto przypadkowe. Rzeczywiście coś jest w ich proporcjach twarzy, coś pokrewnego.
Napisano 9 Styczeń 201213 l Pierwszy post na forum więc witam wszystkich! :) Ode mnie granat jako niebezpieczny owoc. [/img]
Napisano 10 Styczeń 201213 l Autor Hej, dziś nie dam rady postawić sondy, ale jutro do południa powinienem zadziałać...