Napisano 1 Kwiecień 201212 l Autor Przepraszam chodziło mi o nową teczkę :) Kosmiczna piratka (poza, twarz, ubranie) Ilustracja z planetą w tle (planeta na tło z foty, myśliwiec jako refka do pojazdu, mp5 jako refka do broni) Czarownica (anatomia ciała, glany) Weteran postapo ( poza, glany rysowałem już z pamięci po narysowaniu czarownicy ich konstrukcie zapamiętam do końca życia , nienawidzę sznurowadeł :) cała reszta bez refek Edytowane 1 Kwiecień 201212 l przez Uriel
Napisano 2 Kwiecień 201212 l ładnie działasz, bardzo lubię twe czarno białe wrzuty fajna plastyczność mają
Napisano 11 Kwiecień 201212 l Nie, no, jak 1,5h to dobrze sobie poczynasz. Brakuje mi mocniejszego określania formy przez większe kontrasty, przymrużam oczy i widzę szarą masę. Najbardziej mi się podoba to okrągłe coś na hełmie, fajnie rozmalowane, dobry kontrast jak na tak ciemny obszar i dodatkowo te bliki.
Napisano 14 Kwiecień 201212 l Chyba coś jest nie w porządku z kompozycją, bo wzrok biega tak bezładnie od lewej do prawej...
Napisano 15 Kwiecień 201212 l Autor ach zawsze o tym zapominam przy ćwiczeniach :), taki szkic zwiadowcy
Napisano 15 Kwiecień 201212 l ee, to był tylko taki subtelny żart na temat, ekhm, focal pointów :p heh a miałem wcześniej zapytac czy piszesz o tym o czym ja myślę XD
Napisano 16 Kwiecień 201212 l Autor :( głupie przyzwyczajenia zacząłem sobie malować plamą i zapomniałem o nanoszeniu poprawek w anatomij :), zmniejszyłem szyje, i poprawiłem długość włosów oraz ręki.
Napisano 16 Kwiecień 201212 l ;P nie róbcie z niego kaleki bo inaczej chłopak nie będzie dobrze rysował, niech spróbuje sam koonstrukcję wrysowac i powinien wyciągnąć wnioski, a refki fajnie ze mamy dostęp do nich ale mozna mawet przed lustrem spróbowac stanąć, ewentualnie tutaj ubranie może lekko w bład wprowadzac, ale mimo wszysto cyce jakoś tak dziwnie wyglądaja
Napisano 16 Kwiecień 201212 l Coś w tym jest yarosh ;D Może nawet pisząc ten post zapomniałem, że kieruję go do artysty, który już chyba trochę przeszedł i ma głowę na karku ;]
Napisano 16 Kwiecień 201212 l Autor Dzięki wszystkim za rady, skończę to ćwiczenie i spruję zrobić z tego coś bardziej, WIP
Napisano 16 Kwiecień 201212 l teraz lepiej jednak wciąż mnie nurtuje czy ona ma to zapięcie po środku czy trochę z boku ? taki sybki over nie wiem czy do końca dobrze, bo nie zdążyłęm jeszcze poćwiczyc wszystkiego, ale wydaj mi się że trochę rozjasni o co mi chodzi, ofc same proporcje tułowia i cyców moga być bardziej w twą stronę, Edytowane 17 Kwiecień 201212 l przez yarosh
Napisano 16 Kwiecień 201212 l głupie przyzwyczajenia zacząłem sobie malować plamą e tam wiadomo, ze zawsze zaczynasz od cycków a pozniej robisz postać ;) no błedy nam rzucaja sie w oczy Tobie za tydzien moze też się rzucą. Kilka linii przed plamami i miałbyś jako tako wyrysowana postać.
Napisano 18 Styczeń 201312 l Autor dzięki, powiedziałem sobie że codziennie będę robił jedną taką prace, więc przez cały miesiąc trochę się tego uzbiera, pod koniec wykończę pewnie kilka do portfolio. Coś z wczorajszej nocy :)
Napisano 18 Styczeń 201312 l Uriel zajebisty design! Zrobiłem overka (pogubiłeś się trochę przy cyckach i masz manierę poszerzania za bardzo postaci) jak będziesz miał chwile luknąć.
Napisano 19 Styczeń 201312 l trochę zbyt podobne w kompozycji, ale generalnie swietne :D kończ je kończ!
Napisano 19 Styczeń 201312 l Autor Status- wielkie dzięki rady przydały się również przy następnej postaci, koniec końców zrobię jej jedno ramie wyżej przez co piersi będą bardziej tak jak zrobiłem wcześniej z poszerzaniem masz racje :) i to że drugie ramie widać także wygląda świetnie więc jak zacznę wykańczać to coś z tym zrobię jeszcze raz dzięki to na pewno pomoże. Telthona- jeszcze około 8 prac zrobię do końca miesiąca więc tak jak mówiłem dopiero wtedy zacznę się tym bardziej bawić, tak czy inaczej dzięki. następna praca
Napisano 19 Styczeń 201312 l wszystkie mają tak samo ramie i tors ułożone :D weż jedną chociaż flipnij czy coś :P
Napisano 21 Styczeń 201312 l w ostatnim głowa za mała i ręce za duże :D ale kurde lecisz Uriel. co się z Tobą dzieje :P na dopalaczach jedziesz czy co :D
Napisano 21 Styczeń 201312 l Autor głowa to może i tak , ale rękawice to takie +50 do siły miały być wiesz taki pancerz magicznie wspomagany :), dłoń kończyła by się mniej więcej tak jak w pancerzu marina z starcrafta Edytowane 21 Styczeń 201312 l przez Uriel
Napisano 21 Styczeń 201312 l no domyślam się, że to takie +50 do siły, ale teraz to wygląda trochę jak zmutowana ręka (dłoń jest bardzo duża) wyobraź sobie jak ta ręka by wyglądała bez tego armoru - chodzi mi o wielkość palców np - jakby miała normalnej wielkości dłoń, to zmieściłaby dwa palce w jednej osłonce od rękawicy - jeśli wiesz o co mi chodzi :) ej, ale dalej mi nie odpowiedziałeś o co chodzi :P jakiegoś bufka dostałeś? zaręczyłeś się? jedziesz na grzybkach? skąd ten speed, dobry design i przypływ skilla? :D i załóż bloga jakiegoś noo! albo deva czy coś. ja tak rzadko zaglądam na maxa :/
Napisano 21 Styczeń 201312 l Super się dzieje ostatnio! Tak jak wspominała telthona - bardzo zgrabny design. Chociaż stawiałbym momentami na bardziej wyrenderowany focal point. Wydaje mi się, że praca wyglądałaby na bardziej 'skończoną'. Świetnie jedziesz! Pozdrawiam!
Napisano 21 Styczeń 201312 l Autor Odnośnie dopalaczy to zawsze sporo rysuje, tylko zazwyczaj prac pokazywać nie mogę :(, i tak sobie stwierdziłem że poza pracą powinienem robić więcej rzeczy dla siebie no i gumisie także lubię, z stąd te stwierdzenie że jedna praca na dzień. Jeśli ktoś chcę porysować wspólnie zapraszam, zaczynamy codziennie o 22 i narazie jest nas trzech :) Jeśli chodzi o rękawice to jej właściwa ręka kończy się przed początkiem palców rękawicy, mniej więcej tak jak u marinów. ale nie widać tego więc powinienem coś w niej dorzucić co by to tłumaczyło. troszkę starsze koncepty steampunkowe: Edytowane 21 Styczeń 201312 l przez Uriel
Napisano 21 Styczeń 201312 l nom fajnie sie tu dzieje :D .Dobry pomysł z tymi speedami zawsze można później to dokonczyc
Napisano 21 Styczeń 201312 l Podobają mi się Twoje koncepty steampunkowe. Ostatnio sam borykam się z tymi klimatami i powiem Ci, że mnie zainspirowałeś. Dzięki :).
Napisano 23 Styczeń 201312 l Autor Dobry Pasterz- odnośnie steampunku to na necie ciężko znaleźć dobre inspiracje a jak coś znajdziesz to zazwyczaj strasznie nielogiczne od strony funkcjonalności więc to strasznie trudny temat, sam miałem problemy a te zbiorowe arty to w zasadzie ćwiczenie przed konceptami które będą wykorzystane. Praca z dziś
Napisano 23 Styczeń 201312 l ale świetne wrzuty :) kurcze dobrze ,ze częściej wrzucasz :D steampunk bardzo mi się podoba i Twój sposób malowania :) Co do ostaniej pracki , ta panna ma podejrzanego zeza . Fajny design kombinezonu :D !!
Napisano 29 Styczeń 201312 l Autor Postacie wykonane na Warszawskiej edycji Global Game Jam 2013, Wraz z Sliterinem pracowaliśmy nad modelem, teksturę robiłem sam w zasadzie takie 2d :) więc pokazuje, na pojedynczy model poświeciliśmy około 5h.
Napisano 29 Styczeń 201312 l nawet spoko. wyglada przecietnie ta laska (chyba kwestia wiekszej ilosci czasu na przemyslenie kilku detali) ale rycerzyk nawet ciekawy i kolory dobrze dobrane. #93 jak zakrywasz cycki to nawet nieźle wtedy wychodzi :)
Napisano 29 Styczeń 201312 l ja jestem fanem, trzeba wierzyc ze w samej grze prezentowalo sie o niebo lepiej
Napisano 28 Kwiecień 201311 l O kurcze, ale fajnie Uriel wrócił! Umknęły mi ostatnio te upy, a świetna robota, bardzo fajne te koncepciki! Co do ostatniego barbarzyńcy, trochę wygląda jakbyś anatomię z pamięci pojechał. Ale jakbyś z refki go wymuskał byłaby świetna pracka warta uwagi. ;) By the way, co to jest po lewej za plecami? (jakby jakiś kołczan). Pozdrawiam! Edytowane 28 Kwiecień 201311 l przez Swiezy