Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Przedstawiam mój ostatni projekt robiony w wolnym czasie. Jestem świadom niektórych niedociągnięć, ale nie będę już nic poprawiał. Po prostu wyciągnąłem wnioski na przyszłość... p.s Jeśli ktoś kierował się sercem, a nie rozumiem przy wyborze dostawcy internetu to z góry przepraszam za ilość ujęć;)

planja.jpg

71940211.jpg

66281077.jpg

94206679.jpg

68141700.jpg

25517913.jpg

24376549.jpg

79342830.jpg

41819631.jpg

87339010.jpg

54295542.jpg

50396811.jpg

45806469.jpg

75869285.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Trochę dziwnie mi się ogląda te obrazy. Połowa nie wiem do czego służy bo nie przedstawia nic zarąbistego. Pozmieniałbym kadry i proporcje.

Pozdrawiam

Napisano

heh, wódki na podłodze w wizkach to jeszcze nie wiedziałem:P całkiem spoko chociaz dof gdzieniegdzie niedomaga, najbardziej na krawędzi szafki na renderze z kablem.

Napisano

Patrząc na okno odnosi się wrazenie, że więcej światła powinno wpadac do wnętrza. Sceny sprawiaja wrazenie nie do końca przemyślanych. Tak jakbyś wrzucił wszystkie modele, które kupiłes od Eversów i teraz chcesz się nimi pochwalić. Meble twarde stolarz zapomniał polakierować ;) Ogólnie efekt końcowy nie oddaje twojego wkładu pracy, który zapewne był spory.

Napisano

Orion: Scena oświetlona jest hdri na dome i sky portale w oknach także fizycznie jest wszsytko poprawnie. Co do modeli to naturalnie jest pare, ale głownie wyposażenie kuchni. Także to jakieś pomówienia, nie wspominająć już, że się je kupuje w celu używania...

Meble twarde stolarz zapomniał polakierować ;)

Bo takie miały być! Surowe drewno! Nie widać? Ludzie co z wami o_O

Napisano (edytowane)

Kolego, zwieracze na luz:) ładnie to powiedz, bo wątek jest bardzo fajny, trochę się przyjemnie ogląda a mówienie co jest źle z ludźmi to ziarno niesmaku:)

BTW podobają mi się wizualizacje, chociaż mogłoby być więcej ciepła i głębi. Nie jest płasko, jest OK. Kadry do wyrównania. Zainspiruj się znanymi sposobami kadrowania. :)

Równe kadry mogą powiedzieć o grze świateł, nie ma tak, że się coś zapada, poza tym niektóre elementy są tu ucięte i trochę przeszkadzają. Czasem pomaga zasada złotego podziału, choć ścisłą regułą to nie jest. Potem przedstawienie w fajny sposób detalu. Bez ucinania, takiego że wystają małe kawałki czegoś tam.

Edytowane przez Camel
Napisano

Czytając poniższe komentarze, stwierdzam, że miejsce miała cięta dyskusja :) Przeglądając powyższe zdjęcia widzę odzwierciedlenie na styl skandynawski. Urok prostoty. Królująca biel jest ponadczasowa i optycznie powiększa wnętrze. Z opinii wiem, że można wykreować piękne aranżacje niewielkim kosztem. Jak dla mnie, to aspekt jeden z ważniejszych, pewnie dlatego, że jestem studentką. pozdrawiam

Napisano

Bardzo przyjemny klimat:) Mi osobiście się podoba, zwłaszcza salon. Bardzo miło widzieć rzut, pomaga to lepiej zapoznać się z prezentowanym wnętrzem. W kuchni drażniąca jest dla mnie otwarta szuflada, aż chce się podejść i ją zamknąć. Rozumiem, że chciałeś pokazać poziom detalu, ale może lepiej byłoby otworzyć ją tylko na jednym ujęcie (zbliżeniu). Aha i jeszcze mam pytanie o lodówkę, mógłbyś podać nazwę tego sprzętu? Jakieś dziwne proporcje, materiały też coś mi nie leżą. Może zupełnie się mylę i ta lodówka rzeczywiście tak wygląda, stąd moja prośba o podanie nazwy producenta:P Całość bardzo fajna, pozdrawiam.

Napisano

flacha za kanapą rządzi :)

Trochę surowe to wnętrze, jakby pod wynajem robione a nie dla siebie. Żadnego koloru, tkaniny, obrazki na ścianie też takie grzeczne. Ale ogólnie poprawnie i czytelnie pokazane.

Napisano

Kurcze, dopiero zaczynam i z pewnością długo nie dojdę do takiego poziomu, a Wy autorowi projektu wytykacie jeszcze niedociągnięcia xD

Mi się naprawdę podoba.

Dopiero zaczynam, a już mam problemy z motywacją, bo choć portafię już wymodelować to i tamto to ciężko mi skomponować przykładowo właśnie meble w ładny pokój...

P.S Ile czasu zajmuje Wam przygotowanie takiej wizki całego mieszkania, jeśli 100% jest Wasze ??

Napisano

Naprawde przyjemnie się na ta prace patrzy! Koledzy wytykali Ci błędy więc ja nie będe tego robił :) Tylko może kadry mogły być lepsze. Detal fajny ale ujęcia pokazujące go jakoś nie przmyślane. Pozdr.

Napisano

-white bance źle ustawiony ( biel paskudnie zaniebieszczona)

-nie panujesz nad color mappingien ( przy hdri trzeb się napracować aby tak spalić okno :) , sam efekt nie jest już modny, nie ma nic wspólnego z fotorealizmem)

-Fronty meblowe grubsze od blatu? nie chciałbym zobaczyć ceny takiego patentu w realu:) Przesadziłeś z FOV

-Coś tu jest nie tak ze skalami według pierwszych ujęć to to pomieszczenie ma około 2,2 optycznie dosyć dziwne jak na nowoczesne mieszkanie

-Ohydne uchwyty meblowe i jeszcze na dodatek wyeksponowane

-Materiały w kuchni są tragiczne Lodówka Gorenje RB 60299 OGR ma typowo metaliczne lakiery zastosowane, u ciebie wygląda jak coś z plastyku

-Kadry 7,9,10 to niby co mają pokazywać eksponowanie kontaktów, podłogi robisz to dla producenta tych elementów bo jeśli tak to podłoga ci całkowicie nie wyszła materiał mocno nie ciekawy i nie odwzorowujący podłogi tak panelowej jak dechy podłogowej płaski

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności