xMark Napisano 15 Lipiec 2004 Napisano 15 Lipiec 2004 Witam. Czas na kojelny model a bedzie nim Audi RS 6. Chcialbym go dobrze wymodelowac wiec prosilbym o pomoc i wytykanie bledow. Aktualny stan pracy:
xMark Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Napisano 16 Lipiec 2004 prosilbym o pomoc w uporzadkowaniu siatki bo zanim rusze dalej chcialbym miec jako taki porzadek :D
blood_brother Napisano 16 Lipiec 2004 Napisano 16 Lipiec 2004 Dlaczego Audi?? Przeciez jest tyle innych samochodow. Pozdro
xMark Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Napisano 17 Lipiec 2004 po prostu podoba mi sie to audi. ostanio probowalem zaczynac 4 samochody i w kazdym zrobilem blotnik i maske i dalej mi sie nie chcialo robic. przy tym juz jest inaczej :D
Marcin Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 a co tu jest jak nie jako taki pozadek.....moglo by byc lepiej ale i tak nie jest zle.... juz myslalem ze bedzie koniec z świetem samochodow na forumale sie chyba mylilem :P:P:P eh ale co tam .... zycze powodzenia.....zagladne pewnie w ta pracke jak bedzie w GFW :D jesli tam bedzie :D
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Siatka jest czysta, ale moja propozycja jest taka: Czerwone usunąc, zielone stworzyć. Jeszcze tą szarą po prawej stronie od prawej czerwonej można przesunąc troche w lewo. Wszyskto aby zachowac idealnie okrągłe nadkole. :)
wooka Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 hehe ty tez konczyles na masce i blotniku? znam ten bol:D Teraz robie Astre (zaczynam trzeci raz) i to jest najwiekszy postep jaki w zyciu dokonalem. Widze ze robisz splajnami, wiec mam taka mala propozycje biarac pod uwage moje doswiadczenie. wszystkie samochody jakie zaczynalem robic na splajnach zawsze konczylem na masce i blotniku bo mi bledy w masce wychodzily i niedawalem rady. teraz sprobowalem polymodelingu no i wuala jest to co jest zapraszam na wipa. Jak ci sie znudzi ten samochod rozpatrz moja uwage jest o niebo latwiej. Pozdrawiam serdecznie
xMark Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Napisano 17 Lipiec 2004 hehe ty tez konczyles na masce i blotniku? znam ten bol:D Teraz robie Astre (zaczynam trzeci raz) i to jest najwiekszy postep jaki w zyciu dokonalem. Widze ze robisz splajnami, wiec mam taka mala propozycje biarac pod uwage moje doswiadczenie. wszystkie samochody jakie zaczynalem robic na splajnach zawsze konczylem na masce i blotniku bo mi bledy w masce wychodzily i niedawalem rady. teraz sprobowalem polymodelingu no i wuala jest to co jest zapraszam na wipa. Jak ci sie znudzi ten samochod rozpatrz moja uwage jest o niebo latwiej. Pozdrawiam serdecznie wiem ze jest o niebo latwiej bo robie polymodelingiem a nie spajnami :D i updejt
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Cocojambo, jak ktoś daje screeny z siatki, odrazu nie znaczy, że to spline`y. ;P Model fajny ... a raczej nie .. kolejne Audi. ;P Znudził mi się ten wygląd. Ale wykonanie spoko. Ździwiłam się, ze już tyle zrobiłeś. :D Standardowo bug przy łączeniu ramy przedniej szyby (tam u dołu...). Nio i oczywiscie brak wielu detali w karoserii, na których to najwięcej się czasu traci. Ps: Śmiechowaty drązek ;P
xMark Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Napisano 18 Lipiec 2004 drązek nie jest smiechowaty tylko trendi :D
xMark Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Napisano 19 Lipiec 2004 maly updejcik :D dorobilem swiatla i dole czesci :D
giegiel Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Dookoła lamp masz błędy.Mam nadzieje żę poprawisz siatke.Czemu nie robisz Rs-ki w wersji kombi??A tak to fajny model.
xMark Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Napisano 22 Lipiec 2004 wystrugalem sobie oponke :D teraz ide robic felge.
xMark Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Napisano 22 Lipiec 2004 maly update. glownie poprawilem bugi przy swiatlach, grilla, i siatke.
Tomur Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Pracuj pracuj - opona na razie jest wklesla na biezniku - niepotrzebnie wchodzisz w szczegoly
kingwins Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Oponka bardzo skomplikowana, będzie się woooooolno renderować z 4 kołami. A szparki pomiędzy przednią klapą a nadkolem są za duże IMO. Poza tym, kawał roboty już masz.
Predator Napisano 23 Lipiec 2004 Napisano 23 Lipiec 2004 XMark zasuwoasz jak maly robocik :) model ladny oponk atez :) powodzenia w dalszym modelowaniu przednie reflektory chyba troszke inaczej wygladaja postarams ie znalesc jakies referki i zamiescic na forum swego czasu jak robilem audi a6 mialem przyjemnie wielkie foto przedniego reflektora moze ci pomoze . :)
xMark Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Napisano 23 Lipiec 2004 Dzieki Predator bede bardzo wdzieczyn. thx wszystkim za komentarze
xMark Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Napisano 26 Lipiec 2004 kolejny update. dorobilem szyby i uszczelki, teraz zajme sie tylem i pozniej pozostaje tylko wnetrze. jeden render jest z lakierkiem, ale zrboilem go tak na szybko wiec efekt jest kiepski
cine-FX Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 powiedz jak zrobileś ten chrom lamp :D Fajny jest jakby nie mówić, a co do uszczelek to są krzywe popraw je
Predator Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 cine-FX eheh brazil chrom , hm zgadza sie czy XMark uzywasz v-rejki ???
cine-FX Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 Ale to wygląda właśnie na V-raya nawet to po renderze widać napisz jak to zrobileś ?
xMark Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Napisano 26 Lipiec 2004 fałrejek ofkros. a jak to zrobilem?? bardzo prosto, material falrejowski, reflection -bialy i enviorment hrdi- uffuzi.
xMark Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Napisano 27 Lipiec 2004 zrobilem tyl. ma jeszcze pare niedociagniec ale to sie poprawi. uszczelek przy szybie jeszcze nie ruszalem
kozioo Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Daj lepszy sampling dla GI bo nie wiadomo czy model jest krzywy, czy to wina rendera:/
kozioo Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 w ustawieniach irradiance map (min i max rate).
kozioo Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 No im wyżej tym lepiej oczywiście:] Musisz sam zobaczyć gdzie jest to optimum pomiedzy jakościa a czasem renderów.
cine-FX Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Mi się audiki osobiście podobają nie wiem jakich wartości ci polecić bo sam u siebie wogóle tego nie zmieniałem, no ale pracój muśi być wypasiony :) ---------------------------------------------------------------------------- ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6946&page=5&pp=30 - Kasta gotowa (robione bez blueprints) Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
nielot007 Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 modelik superowy:P:P ale kolo swiatla tylniego nie jest za dobrze (krzywiutko jest;);))
Kryhas Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Jest jeszcze troche błędów do poprawy ale trzymam kciuki
xMark Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 ok dzieki za komentarze, wszystko sie poprawi narazie od niego odpoczywam troche
xMark Napisano 4 Sierpień 2004 Autor Napisano 4 Sierpień 2004 a tak se pomyslalem ze zrobie sobie jeszcze nissana skyline. narazie zrobilem przod, ale trzeba bedzie jeszcze wyrownac troche. ps. bez obaw skoncze oba auta :D
blood_brother Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Nie lepiej zalozyc nowy watek dla nissana?? Pozdro
sikham Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 nie lepiej looknąć najpierw na fotki skylina ;/
xMark Napisano 6 Sierpień 2004 Autor Napisano 6 Sierpień 2004 np. to zdjecie, wedlug mnie sie wszystko zgadza. czemu wszyscy narzekacie??
kingwins Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Hehe, lepiej że Skyline niż kolejne TT. BTW, bardzo ładny początek.
beeper Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 kingwins - na innych forach skylinow jest wiecej niz TT.
xMark Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 powoli powracam do tego modelu. narazie duzo nie zrobilem tylko klosz do 1 reflektorow :D jak znajde troche czasu to cos zrobie wiecej :D
Pawelkos Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 troche bledow jest, zaznaczylem to na screenie w miejscu gdzie zderzak laczy sie z blotnikiem masz chyba wglebienie przy reflaktorze i przy wlocie powietrzna w zderzaku tez bug, chyba nie masz tam zweldowanych verteksow przy reflektorze kolo atrapy siatka sie cos zle uklada i na koniec wydaje mi sie ze ta ramka wokol atrapy powinna byc troche grubsza pozdro
polka dot Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 siatke siatke siatke bo cos sie zdaje ze tam niezly bajzel jest ;]
xMark Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 wiem wiem, duzo bledow jest ale narazie nie mam czasu. mature mam na karku wiec trzeba sie za nauke troche wziasc. po maturze juz solidnie sie za to wezme. narazie to tak powoli malymi kroczkami.
Janek2000 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 hmmm matura kiedy to było !!! ale modelik w porzo, napewno lepszy od moich!!! ale się uczę... ( maturkę na 55443)
ReflectVision Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 bardzo fajnie , nie ma sie do czeo przyczepic ;) ps. jak zrobic takie cienie , uzyles GI ? skad wziasc tutorial do tego ?
Rekomendowane odpowiedzi